Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Manevi kilometre taşlarına dikkat – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Manevi kilometre taşlarına dikkat

İl Müftüsü Mustafa Kaya, madde ve fizik âleminde kilometre taşları olduğu gibi manevi hayatımızın da kilometre taşlarının söz konusu olduğuna dikkat çekerek bu kilometre taşlarının bazen aydın ruhlu, çevresine ışık saçan alimler bazen de Yüce Rabbimizin kullarına ikramı olan mübarek gün ve geceler olduğu mesajını verdi

BU AYLARDA GAYRET EDELİM
İslam Dünyası olarak Müslümanlara ikram edilen feyiz ve bereket dolu aylara yeniden kavuşulduğunu açıklayan İl Müftüsü Mustafa Kaya; “Litaratürümüzde 3 aylar olarak giren ve her bir müslümanın gönlünde manevi neşeler uyandıran aylardan ilki olan mübarek Recep ayı 22 Mayıs tarihi itibariyle başlamış bulunuyor. Milletimize ve tüm İslam dünyasına hayırlı olsun. Mübarek Recep Ayı ile başlayan ve içlerinde birbirinden kıymetli kandil gecelerimizin yer aldığı bu bereket mevsimi daha sonra Şaban ve Ramazan ayları olarak devam edecektir. Sevgili Peygamberimiz henüz Recep Ayı girdiğinde şöyle dua etmişlerdir. ‘Allah’ım Recep ve Şaban aylarını bize mübarek eyle ve bizi Ramazana ulaştır.’ O halde bu aylar içerisinde müminler olarak daha bir gayrete geçmeliyiz. İbadet ve tatlarımızı arttırmalı, yanlış iş ve fiillerimizi terk etmeliyiz.” dedi.
DEĞERLİ FIRSATLAR
DEĞERLENDİRİLMELİ
Dua ve niyazları Yüce Mabuda arz edilmesi gerektiğini, üç ayların ve bunlar içinde yer alan kandillerni dini duyguların yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktaya ulaştığı hayır ve iyiliklerin arttığı bir mevsim olduğuna temas eden İl Müftüsü Mustafa Kaya; “Bu aylarda yaratılış gayemizi düşünmemiz ve günahlarla kirlenmeye yüz tutmuş gönüllerimizi arındırmamız için son derece değerli fırsatlardır. Bu mübarek günleri vesile ederek, başka anne babalarımız olmak üzere, akraba ve dostlarımızı ziyaret etmeli, elimizle, dilimizle, sahip olduğumuz her türlü imkanla diğer insanlara faydalı olmaya çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Afyonkarahisarlı kardeşlerimizin 3 aylarını tebrik ediyorum. Herkese gönül huzuru ve aile mutluluğu temennisi ile hayırlı kandiller niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)