Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’un hakkını savunacağım

Kocatepe, Odak, Türkeli ve

Kocatepe, Odak, Türkeli ve Anahaber Gazetelerinde ortak yayınlanan Karahisar TV’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Seçime Doğru Programının konuğu olan İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Avukat Hakan Şeref Olgun samimi açıklamalarda bulundu.

Gazeteci-Yazarlar Mehmet Emin Güzbey, Sezer Küçükkurt, Ertuğrul Sevim ve Ömer Mazi sordu İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Avukat Hakan Şeref Olgun net cevaplar verdi. Milletvekili Adayı Avukat Olgun helikopter özel jet konularından kendisini eleştirenlere cevap verdi. Olgun, “Helikoptere de özel jete bineni de gördü bu millet. Yani Hakan Şeref Olgun’a helikopterden yüklenenler bugün, “Afyonkarahisar’a özel jet inişleri başlıyor” diyor. Afyonkarahisarlı’nın özel jeti var mı onu bilmem ya da bu özel jetle kimler inecek onu da bilmem. Sonuç olarak şunu söyleyeyim ben Gazeteciler Cemiyeti ziyaretimde bana seçim stratejim soruldu ben de dedim ki, ‘Ben bunu söyleyemem çünkü seçimler başladığında diğer adaylar beni takip ederken seçim bitecek’ dedim. Bugüne kadar da aynen böyle oldu” dedi.

BEN SÖZÜMÜN ERİ BİR ADAMIM

AFRAY Projesinin temelinin atıldığı bölgeye çiçek bırakmasını değerlendiren Milletvekili Adayı Hakan Şeref Olgun, “Afyon Belediyesi’nin Devletin Valisinin temel attığı törenin halkımızı bilinçlendirmek üzere gittim orada bir açıklama yaptım. Temel de yoktu demir de yoktu bana hemen saldırıya geçtiler. ‘Vay efendim şunu yaparız bunu yaparız geliriz gideriz’ Neyse üçüncü gün baktılar işin içinden çıkamadılar ikinci sıra milletvekili adayına bir açıklama yaptırdılar. ‘Biz bu temeli mizahi olarak atmıştık’ dediler. Fakat bu arada iki günde beni araştırdılar. Çay’a gitmişler iki gün AK Partili diğer siyasi rakipler ‘Bu adamın söyleyip de yapmadığı bir şey bulun’ bunu da inkar edemezler zaten. Gittikleri görüştükleri adamlar da belli. İki günleri bu arkadaşların beni takip etmekle geçti. İki günde gündem çok değişti ben başka bir konuya geçtim gittim bir yerlerde konuştum. Diyeceğim yani seçim böyle gidiyor aynen ne söylemişsem onu yaptım ben. Ben sözümün eri bir adamım zaten seçimde geldi seçimden sonra da herkes görecek aynaya bakacak var mı eksik bir şey” dedi.

AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ UNUTTULAR

Askeri Havaalanı ile ilgili de görüşlerini dile getiren Milletvekili Adayı Avukat Hakan Şeref Olgun, “Afyon askeri havalimanı derken aslında ben bu hükümetin iyi yaptığı şeyleri de takdir eden bir insanım. Ülkemizde birçok şehirdeki askeri havalimanları sivil uçuşlara açıldı ve buralara uçak seferleri başladı. Bugün Türkiye’de bakarsanız birçok iniş ve kalkışlar askeri havalimanlarına yapılıyor. Bizim o zaman AKP’nin aklı evvel bir milletvekili kendi ilçesinin topraklarını değerlendirmesi veya ilçe köyünün insanlarına para kazandırmak veya kendisi para kazanmak için gitti bu Zafer Havalimanı diye bir havalimanı yaptı. Bunu yapmakla bu Kütahya’nın Uşak’ın Afyon’un önünü kesti. Mevcut bir havalimanı varken buraya Türk Havayolları’nın uçuş seferi düzenlemesinin önünü kesti. O gündür bu gündür tüm Türkiye yani sadece Afyon değil bunu yüzde doksan sekiz oranında yaptığı cezayı ödüyoruz. Ama bunu AK Parti milletvekilleri unuttular. Geçen seçimlerde dediler ki ‘Biz bu sivil havalimanını açacağız’ Afyon’daki havalimanın açılması için çok bir prosedüre ihtiyaç yok. Bizim genel başkanımız bu havalimanını açacağını göstermek için kendisi sivil özel uçağıyla indi. Zaten bizim genel başkanımız inince bizim AK Partili arkadaşların tekrar aklı başına geldi. ‘Demek ki uçaklar iniyormuş’ dediler.  İyi Partinin Genel Başkanı Meral Akşener’de Ankara Büyük Belediye Başkanı Mansur Yavaş’da Afyonkarahisar Askeri Havalimanına özel jetle indiler. İşte havalimanının binası, pistlerin ayrılması böyle küçük çaplı organizasyonlar gerekiyor. Bunlar yapılacak yani çok zor bir iş değil bunlar. Ama dediğimiz gibi bu Adalet ve Kalkınma Partisi her konuda verdiği sözü unuttuğu gibi bu burayla ilgilenmediler. Ben bunu gündeme 6 aydır getiriyorum 6 aydır getirince en son çıkışı böyle buldular. O vekil arkadaş çıksın desin ki ‘Ben bunu sivil uçuşa açacağım’ Zaten geçen seçimde aynı lafı söylemiş.  O bir sınıf atladı özel jet deneyecekmiş. Afyonumuza hayırlı olsun Afyonkarahisarlı iş adamlarına hayırlı olsun. İnşallah herkesin özel bir jeti olursa biz de gelir giderken belki bizi de misafir olarak alırlar yani diyecek bir şey yok” dedi.

BAKTIM TEMEL YOK TAZİYE YAYINLADIM

AFRAJ Projesi temeline karanfil bırakması sorulan Milletvekili Adayı Olgun, “Bizim yani insan olarak karanfilin iki türlü bir anlamı vardır. Bir özel günlerde hediye edilir bir de böyle yine insanlar üzüntülü cenaze taziye zamanları mezarlıklara karanfil atılır. Benim önce o karanfilleri alış götürüş sebebim sevinçten dolayıydı. Oraya atılan temelden dolayı oraya temel atanlara vermek üzere o karanfili aldım teşekkür etmek için. Fakat baktım ki orada temel olmayınca da oradan taziye mesajı yayınladım konu bu. Yav anlamıyorum arkadaş. Bakın biz bir genel seçime gidiyoruz biz bir milletvekili adayıyız. AFRAY’ı yapacağım diyen Afyon Belediye Başkanı. 2019’da demiş ki, ‘Ben bu AFRAY’ı yapacağım yılsonunda bitireceğim’ Şimdi 2023’te bu temel atmanın ikinci üçüncü temel atmanın anlamı var. Şimdi insanımızı niye kandırıyorsunuz. Biz siyaset yapıyoruz insanımıza doğruyu göstermek zorundayız. Bende yalan söylüyorsam onda da çıkıp diyecekler ki, ‘Bu da yalan söylüyor bu da böyle yaptı’ diyecekler. Bu gayet normal bunda sinirlenmeye stres yapmaya saldırmaya gerek yok. Gittiniz Çay’da iki gün araştırdınız ne buldunuz Avukat Hakan Şeref Olgun ne söylemiş de yapmamış” dedi.

İSPATLASINLAR SİYASETİ BIRAKACAĞIM

İYİ Parti Milletvekili Adayı Avukat Hakan Şeref Olgun, “Devlet Planlama Teşkilatında 1998 yılında Türkiye geneline bakın. ürkiye genelinde beş tane spor salonu yapılması Devlet Planlamanın programına girmişti. O zamanın Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Yücel Seçkiner. Beş spor salonu içerisinde kendisinin İhsaniye’de kaymakamlık yapması dolayısıyla bir İhsaniye ilçesini bir de bizim bastırmamız sonucu otobüslerle başbakanlığı basmamız sonucu ikincisinde Çay Kapalı Spor salonu devletin yatırım programına alınmıştır. Bakın yine iddia ediyorum bugün siyaseti bırakacağım. O resmi gazeteyi getirsinler benim elim boşalınca ben getirip onları göstereceğim. Öyle bundan sonra böyle boş konuşmak yok böyle laf yok belge var belgeyle konuşacaklar. Aha diyorum ne güzel ellerine imkan verdim o resmi gazeteyi getirsinler bana desinler ki devlet onların elinde. Ben resmi gazeteyi bulamayacağım onların elinde getirsinler Çay Kapalı Spor Salonu Devletin yatırım programına girmiş bir tesistir. Bizden sonra 1999’da hükümet değişti bilmiyorum hangi nedenlerle devamını getirmedi” dedi.

AFYON’UN HAKKINI SAVUNACAĞIM

Avukatlığına sonuna kadar güvendiğini dile getiren Milletvekili Adayı Olgun, “Ben Afyonkarahisar’ın vekilliğine talip bir insanım. Ben avukatlığıma güvenirim kendime güveniyorum asıl mesleğim veteriner sağlık memuru. Ben Afyon’un hakkını hukukunu savunmaya talibim.  Ben Türkiye Büyük Millet Meclisinde Afyon’u gündemden düşürmemeye talibim. İnsanların, ‘Ya yeter artık şu Afyon’un derdini çözelim de şu avukattan bir kurtulalım’ dedirtmeye talibim. Benim mesleğim avukatlık. Şimdi müşterilerim arasında suça karışmış olan olabilir de yani mafyanın ne olduğunu da bilmiyorum. Ben ne demek istediler ben onu espri mahiyetinde söyledim geldiğim gün itibari ile zaten insanlarda anladı yani neyin ne olduğunu şimdi konuşan falan da yok” dedi.

ALGI YARATMAYA ÇALIŞIYORLAR

İYİ Parti ve CHP Milletvekili Adaylarının afişlerine yapılan saldırıları değerlendiren Milletvekili Adayı Olgun, “Şu anki hükümetin yani Adalet Ve Kalkınma Partisi Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi de buna dahil diyelim. Şimdi artık millete çıkıp da verecek bir vaadi sözü bir heyecanı kalmadı zaten çıkıp söyledikleri de hep yalan çıkıyor. İşte AFRAY temeli gibi milletin ekonomisi zorda muhtaç olmuş kuru soğana. Evdeki kadınlarımız tencerenin içini doldurma peşinde öğrencilerimiz geleceğe umutla bakma peşinde. Ekonomi hat safhada bozuk tabii insanlarımıza bunu unutturmak için onlar da kendilerine göre bir argüman geliştiriyorlar. Yani bugün çıkıp da insanın karşısına dese ki ‘Ben senin refahını artıracağım’ İnsan diyor ki 20 senedir aklın neredeydi şimdi diyorlar yok maaşı 22 bin lira edeceğim. Kardeşim sen maaşımızı asgari ücret 2800 lira kalsın ama mazot da 2 lira kalsaydı. Yani sen 22 değil 50 lira versen ne olacak sana kimse inanmıyor. Çünkü sen şu anki maaşla 10 liraysa sen maaşı 22 bin lira yaptığında o malın değeri 40 lira oluyor. Yani burada vatandaşın cebine giren bir şey yok ha bunlar olmayınca ne yapıyorlar konuyu saptırıp algı yaratmaya çalışıyorlar. ‘Vay efendim işte Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı teröristlerle iş tutmuş bu İyi Parti’de Millet İttifakının içinde olduğu için illa bir yerden bir şeyler bulaşmıştır’ diye düşünüyorlar.  Masanın altına baktılar üstüne baktılar sağına en sonunda bir şey bulamadılar çamur atıyorlar” dedi.

SORUYORUM AMA CEVAP VEREN YOK

İktidarı eleştiren Avukat Olgun, “Bunlar alışmışlar böyle algıyla işi götürmeye. Fakat tabii dünya değişti zaman teknoloji çağı ondan dolayı bunlar beceremiyorlar. Ben buradan soruyorum şimdi kaç gündür soruyorum hiç cevap veren yok. 2019’da İstanbul Büyükşehir seçiminde mevcut iktidar için çok büyük bir kaleydi orayı kaybetmeyi asla göze alamadılar hazmedemediler de onu kazanmak için Abdullah Öcalan’ın kardeşini televizyona çıkardılar Osman Öcalan’ı devletin TRT 1’e çıkardılar efendim onlara oy istettirdiler. Boş verin şimdi Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı oy istemesi gayet normal. Çünkü ben şuna inanıyorum bugün HDP seçmeni Tayyip Erdoğan’a ‘Biz sana oy vereceğiz’ diyecek de o da çıkıp, ‘Hayır siz teröristsiniz oyunuzu istemiyoruz mu’ diyecek. Adamı çıkardılar oy istettiler. Abdullah Öcalan’a mektup yazdırttılar. Bir hocaya doçent midir profesör müdür ona okutup kendileri oy istedi. Devletin hakim savcısının önünü ilikletip teröristleri karşılattılar. Şimdi geldiğimiz noktada onlar Müslüman biz terörist. Yani bunu artık halkımız bilsin ben ne diyeyim ya boş işler. Posterlerde en son baktılar ki İyi Parti iyi gidiyor biz nereden vuralım. Sonra posterlere saldırdılar” dedi.

ZAMANINI NİYE BOŞA HARCIYORSUN

AK Parti’nin İYİ Parti ile uğraştığını dile getiren Avukat Olgun, “AK Parti şu an İYİ Partiyi rakip görüyor. Devamlı söyledikleri şey İyi Parti Milletvekili çıkaramayacak. İYİ Parti milletvekili çıkarmayacak da sen niye İYİ Partiyle uğraşıyorsun. İnsan kimle uğraşır rakibiyle uğraşır git çıkartacak partiyle uğraş biz zaten çıkaramıyormuşuz ya. Ben bunu halkımızın takdirine sunuyorum yani milletvekili çıkarmayacak partiyle sen niye uğraşıyorsun abi zamanını niye boşa harcıyorsun. O sebeple bunlar boş işler inşallah 14 Mayıs akşamı doluyu boşu görecekler” dedi.

BAKAN DOĞRU SÖYLEMİŞ

AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu’nun, “AK Parti’den önce Afyon’da hiç çivi bile çakılmadı hiçbir şey yapılmadı ne yapıldıysa bizim zamanımızda yapıldı. Afyon’u uçurduk Türkiye’nin yıldızı yaptık” şeklinde ki açıklamalarına değinen Avukat Olgun, “Sayın Bakana bir konuda katılıyorum gerçekten doğru söylüyor. Cumhuriyetten daha önce yapılamayanın hepsini onlar yaptılar. Neyi yaptılar Cumhuriyetin bütün kazanımlarını sattılar şu anda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün her birisi için özel önem sarf ettiği her biri için bir sözünün bulunduğu herşeyi sattılar. Kağıt fabrikasını sattılar, Şeker fabrikasını sattılar onu sattılar bunu sattılar. Şu anda var mı satacak bir şey yok doğru söylüyorum. Bu anlamda Ak Partinin yaptığını hiçbir parti yapmadı. Bütün partiler devlete millete fabrika kurmaya istihdam sağlamaya bu ülkeyi geliştirmek için çalıştılar. Yani doğru söylemiş. Ben Afyonkarahisar’ı bilmiyorum belki 4-5 kez turladım. Notlarımdan bir tanesini söyleyeyim sayın bakan Orman Bakanı iken diyordu ki ‘Bizim 55 tane yangın söndürme uçağımız var’ Geçen sen önceki sene memleketin ormanları cayır cayır yandı. Orman Bakanlığının kaç tane uçağı varmış. Buyursun bunu millettin takdirine bırakıyorum. Şuhut’a Kumalar’dan cazibeli su getirip ki kendisi su işlerinden sorumlu Orman Bakanı. Yani onun için bu iş problem mi yani emir versin sabaha kadar Kumalar’dan su gelir. İçme suyunu ucuzlatacağı vaadi kendisinin kendisi de Şuhutludur. Abi niye getirmemiş ha bunlara baksın” dedi.

BEN YAPAMADIKLARINI YAPACAĞIM

Milletvekili Eroğlu’nu eleştiren Avukat Olgun, “Onlar ne kadar milliyetçi ise bizim geçmiş hükümetin milletvekilleri genel başkanı onların on katı milliyetçi artı bizim milliyetçiliğimiz onların milliyetçiliği gibi mevsimlik değil biz anadan doğma milliyetçiyiz. Onlar mevsimlik böyle seçim dönemleri milliyetçi oluyorlar seçim bitince de her şeyi unutuyorlar. Bu kadar basit bunlara cevap versin sayın bakan. Eline mikrofonu alıp da ilçe ilçe gezip ‘Bunlar PKK ile iş tutuyor bunlar işte şununla iş tutuyor’ diyeceğine Şuhut’a verdiğin sözünü tut. Ben siyasete girdim her defasında şunu söyledim bu memlekette ne bakanlar geldi geçti İsmet Atilla, Halil İbrahim Özsoy, Abdulkadir Akçan, Veysel Eroğlu bunların hepsinin de bu millete hizmeti vardır. Ben bunları eleştirmiyorum ben bunların yapmadıklarını yapacağım. Bugüne kadar hiçbir şekilde eleştirmedim saygı duydum hepsine milletvekilleri içinde aynı şeyi söyledim ama sen kalkıp elinde mikrofonla Afyon’da köy köy gezip de bu lafı söylersen ne demiş atalarımız söyleyeceğini değil işiteceğini düşüneceksin. Bu kadar basit”  dedi.

KİM DOĞRU SÖYLÜYOR ÇIK KARŞIMA

AK Parti Milletvekili Ali Özkaya ile yaşadığı “Hodri Meydan” tartışması ile ilgili konuşan Avukat Olgun, “Şimdi efendim sayın vekilimiz o işleri geçecek o zaman açıklamayı şöyle yapacaktı. ‘Ben çok çıkmak isterim ama sayın cumhurbaşkanım izin vermiyor’ diyecekti. Zaten bunlar hep böyle yapıyor. Lafı söylüyorlar tepkiyi görünce hemen ikinci kanala geçiyorlar. Ben o tartışmayı ne için istedim kendisi gitti twittera bir video bıraktı işte gitmiş bir köyde vatandaşla konuşuyor. ‘Bunlar teröristle iş tutuyor bunlar gelince köye koymayın’ dedi. Ben de ertesi gün hemen onun kendi ilçesine ve köylerine gittim gezdim. Oradan ona bir çağrıda bulundum, ‘Bak ben buralarda geziyorum, buralarda insanlarla kucaklaşıyorum sen de böyle söylüyorsun kim doğru söylüyor çık karşıma’ dedim. Hatta, ‘Ben tek başıma geleceğim sen ister altı kişi ister belediye başkanını da alın önemli değil. Ben sizle tartışacağım bu millet görsün’ dedim. Siz mi iş tutuyorsunuz terörle ben mi tutuyorum siz mi yalan söylüyorsunuz ben mi söylüyorum. Gayet normal bir şey vatandaş olarak söyledim. Ben burada söz veriyorum ben milletvekili seçilirsem Afyon’dan birisi bana gel konuşalım derse vallahi de billahi de kaçmayacağım. ‘Sen milletvekili değilsin’ demeyeceğim dediğimi de duyarsanız görürseniz hepiniz gidin beni dava edin. Ne var bunda yani şimdi şurada oturmuşuz Afyonun sorunlarını tartışacağız geçmişte ne güzel tartışmalar olurdu” dedi.

ÜLKEDE EKONOMİK KRİZ VAR

Ülkede büyük bir ekonomik krizin olduğunu söyleyen ve cebinden çıkardığı 200 TL ile örnekler veren İYİ Parti Milletvekili Avukat Hakan Şeref Olgun, “Adalet ve Kalkınma Partisi de bunun konuşulmasın diye bizi suçluyor. Bakın bu para Türkiye Cumhuriyetinin en büyük parası 200 TL. 2009 da işte karar çıktı 2010 da bu para tedavüle girdi. Bu para tedavüle girdiğinde benim A köyündeki vatandaşım akaryakıt istasyonuna gidiyordu, 80 litre mazot alıyordu. Dövize ihtiyacı olan vatandaşım gidiyordu 131 dolara alıyordu bu parayla. Veya kasaba gidiyordu 20 kilo et alıyordu. Bu gün geldiğimiz noktada 8-9 litre mazot alabilir, etin kilosunu alamaz 500-600 grama tekabül eder herhalde ve 10 dolar alır. Vatandaşın cebinde terör var efendim. Buna cevap verecekler. Sen bu para bu haldeyken sen 22 milyar değil 52 milyar versen ne olacak. Bu paranın değeri yüzde 50 daha düşecek. Ya insanın aklıyla hakikaten dalga geçiyorlar. Ben Afyon’da duymadım FOX TV’de izledim. Sayın vekil demiş ki ‘Ete olan talep arttığından dolayı et fiyatları yükseliyor’ Ya böyle bir anlayışı anlayamıyorum. Ben geçen gün Hıdırellez kutlamalarında en az 8-10 tane kutlama alanına gittim. Gezdiğimde yanımdaki arkadaşlarımla şu mangalları takip etti. Yüzde 95’i tavuk kanattı. Et pişiren birkaç kişiydi. Ama bizim vekil de diyor ki ‘Ete olan talepten dolayı’ o zaman et yemesin bu millet” dedi.

SULAMADA PROBLEMLER VAR

Memlekete hukuk ve adaletin geleceğini söyleyen Avukat Olgun, “Onun için vatandaşın talebi ekonomi bu ekonomi nasıl düzelecek.  Önce memlekete adalet gelecek, hukuk bir gelecek önce yani hukuk önünde herkes eşit olacak. Yani memlekete yatırım yapmak isteyen iş adamı yerlisi yabancısı Türkiye Cumhuriyetinde Ankara’da hakimlerin olduğuna güvenecek. Bakın iddia ediyorum Kemal Kılıçdaroğlu pazar günü seçimi kazanacağı belli olsun pazartesi günü dolar düşecek bu ülkede. Şuan herkes hücum ediyor ki Tayyip Erdoğan kazanırsa doların yükseleceğine inanıyor ve dolar bulunamıyor. Yani bunların temeli güven, adalet, hukuk, liyakat güven sağlandığında bu ülkede zaten sistem yerine oturur. 2500- 3000 sayfalarca vatandaşa da taahhüt de ettik. Bunlar yapılacak. Afyonkarahisar için konuşayım, tarım ve hayvancılık memleketi. Size yemin ediyorum gittiğim her köyde ilçede sulama problemi var. Sanıyordum ki bizim Orman Bakanımız Su İşleri Genel Müdürümüz yaptı. Afyonda ben böyle bir şeyle karşılaşacağımı hiç düşünmüyordum. Dombay Ovasına gittim sulama problemi var. Sayın vekilin kendi bölgesi. 10 yıldır bekliyorlar” dedi.

BEN AÇIK VE ŞEFFAF BİR ADAMIM

Yolların perişan bir halde olduğunu da dile getiren Avukat Olgun, “Bugün gidin köy yollarına gidin ben her gün geziyorum. Yalan diyen varsa buyursun götüreyim. Onu da geçtik Afyon Uydukent’e gidin, Osmangazi Mahallesi, Orhangazi Mahallesi. İnanırmısınız seçim arabasının amortisörleri kırılıyor. 20 senede bir Şuhut-Afyon’u yaptılar” dedi. AK Parti Afyon Milletvekillerinin, “İYİ Parti” şeklinde konuştuğunun sorulmasına cevap veren Olgun, “Ben 30 yıllık siyasetçiyim. Siyasi nezaketi de etik kurallarını da bilirim uyarım. Bakın gidin onların sosyal medya hesaplarına kendilerinin arka planlarını kullanıp da insanlara attığı hesaplara bakın ondan sonra görüşelim. Önce onlar bana İyi Parti diyecek, ben de onlara Adalet ve Kalkınma Partisi diyeceğim. Onlar söylüyorsa üstüne alınmasın, özür dilemeyi de bilirim. Eğer o aday böyle söylüyorsa üstüne alınmasın, ben de buradan özür diliyorum. Bize İP  diyenlere karşı ben de AKP diyorum. Ben bu kadar da açık ve şeffaf bir adamım” dedi.

AFYONSPOR BİZİM ŞEREFİMİZ

Afyonspor ile ilgili de konuşan Milletvekili Adayı Hakan Şeref Olgun, “Ben araştırıp incelemedim kafama yatmayan hiçbir sözü vermem. Tabiki Afyonspor bizim memleketin takımı. Ben Afyonspor’un stadyumuna gittim. Bir gün ben savcı arkadaşımla yemek yerken Kanal 3’te Sayın Güzbey’i gördüm. Orada bizim il başkanıyla bir tartışmada konuşuyorlar derken sözü şuraya getirdi. Dedi ki, ‘Madem bütün milletvekilleri aday adayları Afyonspor’a yardım etsin 50 bin lira’ dedi. Benim de hoşuma gitti. Afyon’lu duygularım kabardı. Ben de tamam kardeşim ben yapıyorum çünkü mevzu bahis Afyonspor. Ben bunu yaptım. Ne Afyonspor Kulübü Başkanı nede başka biri bana bir telefon bile açmadılar ya. Parayı da gönderdim dekontu da Sayın Güzbey’e gönderdim. Bir kişi arayıp ta teşekkür etmedi. Yani bunların anladığı iş kendileri yaparsa iyi. Devleti ve belediyeyi partinin AKP’nin tapulu malı gibi görüyorlar yok öyle bir şey. Onun için biz önce memleketi bunlardan kurtaracağız. Afyonspor’u biz 2 değil birinci lige getiririz. Biz elimizden geleni yaparız. Ama bu zihniyetle bir yere gitmez, bu belediye zihniyetiyle. Kulüpte kardeşim başkanlık da yaptı. Kardeşim de çok zor bir dönemde, çok büyük maddi zararlara neden olan bir başkanlık yaptı. Ben şunu söylüyorum biz kaçmayız, biz görevden de kaçmayız, elimizi taşın altına koymaktan da kaçmayız. Biz nasip olur milletvekili olursak Afyonspor için de elimizden geleni yaparız. Afyonspor bizim takımımız bizim şerefimiz sıkıntı yok” dedi.

HAYVANCILIK BİTME NOKTASINA GELDİ

“Afyon’un en önemli sorunları nelerdir, halk sizden Afyon ile ilgili neler istiyor, beklentileri neler ve bu konuda neler yapabilirsiniz” sorusuna yanıt veren İYİ Parti Milletvekili Adayı Hakan Şeref Olgun, halkın seçimden seçime onları ziyaret eden milletvekili istemediklerini ifade ederek, “Halk ulaşılabilir bir milletvekili istiyor. Derdini, sorununu, problemini çözebilecek bir milletvekili istiyor. Bunun dışında, Afyon’un en büyük sorunu ekonomi, işsizlik, tarım ve hayvancılığın bitiş noktasına gelmesi. Her yerin özel, mahallelerin, köylerin kendine özel, lokal istekleri. Bunların başında hayat pahalılığı ve ekonomi geliyor. Çözümü için de biraz önce anlattığım gibi, biz önce genel politika anlamında, memlekete hukuku ve adaleti getirdiğimizde, zaten bunların alt yapı olarak yüzde 50 ‘si hallolmuş olacak” dedi.  Bunların dışında, Türkiye’de insanlar Afyon’a mola yeri olarak bakıyor. Bugüne kadar bununla ilgili hiçbir şey yapılmadı. Ben şunu ifade ediyorum; Afyonkarahisar’da hızlı tren ve hava yolu faaliyete geçtiğinde ilimize dışardan insan göçü, gelip gitme ve yolculuk çoğalacak. Bundan sonra tüm sektörlerde kendiliğinden gelişecektir. Termal turizm, mermercilik, tarihi eser, kültür turizmi gelişecektir. Ama şuan için acil olan ne derseniz tarım ve hayvancılığın yanı sıra insanların cebindeki para, en büyük sorunu” dedi

ALİ BEY RANDEVU VERİRSE GİDERİM

Gazeteci-Yazar Sezer Küçükkurt’un, “Ali Bey’le yaşadığınız polemiklerden birinde, vekillik nasıl yapılıyormuş onu öğreteceğinizi söylediniz. Nasip olursa meclise gittiniz derse nereden başlayacaksınız sorusuna ise “Ben vekil seçildiysem, Ali Bey’e giderim, ‘Sen bizim büyüğümüzsün, 10 yıllık da vekilsin. Memlekette şu ana kadar uğraşıp da, çözemediğim problem varsa, sen de hazır varsa, ben de iktidar vekili olarak, ben de bunları takip edeyim’ derim. Hiç bundan gocunmam çekinmem. Önce hayırlı olsun derim, çayını içerim ve böyle konuşurum. Buradan başlarım Ben o gibi onlar vekil olsa konuşmam ama. Giderim, sen muhalefete düştün, biz iktidara geldik. Varsa elinde yarım kalan bir projen. Tabii önce randevu isterim. Kendisi randevu verirse giderim. Sen bunları devret biz takip edelim memlekete faydalı olanlar varsa, ben böyle yaparım onlar gibi yapmam” dedi.

ÖN SEÇİM YAPAN TEK PARTİYİZ

Gazeteci-Yazar Mehmet Emin Güzbey’in “Bizim Afyon olarak en büyük sorunumuz bugüne kadar, nedense 6 vekilimizin bir araya gelip Afyon ile ilgili, bir masanın etrafında oturup konuşmamış olmaları. Biz bunu defalarca hem yazdık, hem de  televizyonda  söyledik. Ama nedense bunu başaramadık. Yeni dönemde ister iktidar olur, ister muhalefet olur, Afyon’la ilgili konularda tüm milletvekilleriyle bir araya gelme sözünü buradan Afyon halkına verir misiniz? sorusuna ise, “Afyon bizim, mevzu bahis vatansa, gerisi teferruat. Bu konuda aynı şeyi ben iki yıldır söylüyorum. Ben değişik bir vekil olacağım. Ben dedim ki, Sayın Ali Özkaya’yı arayacağım. Randevu isteyerek gideceğim, çayını içeceğim, hayırlı olsun diyeceğim. Tabii ki söz konusu Afyon olursa, ben şimdi buradan yineliyorum. Cenab-ı Allah nasip eder vekil seçilirsem. Ben Afyonkarahisar’ın tüm vekillerini, Ankara’da davet edecek ben ev sahibi olayım, 6 vekil oturalım bundan sonra sizin söylediğiniz gibi veya onlara siz davet edin diyeceğim. Ben giderim her yere giderim sıkıntı yok. Sizin söylediğiniz şekilde de söylerim, hiç gocunmam. Çünkü bizim amacımız Afyon’a bir şeyler yapmaktır. Hiçbir şekilde de bundan icap duymam. Afyon’da en demokratik liste İYİ Parti’nin listesidir. Çünkü ön seçim yapan Afyon’da tek parti biziz. Bizim milletvekillerimizin hiçbirisini dışardan birileri bir yere yazamadı. Biz ön seçime girdik 22 tane adaydık ve milletvekili aday listesi oradan çıktı. Bu sebeple, bu halk bizi buraya getirdi. Biz de bu halkın menfaati için, kimle görüşülmesi gerekiyorsa, nereye gidilmesi gerekiyorsa gideriz. Hiç birinde icap duymayız, gocunmayız, kibir yapmayız. Bunu televizyonda açıklıyorum. İsterseniz bunu yazılı olarak noterden taahhüt de veririm. Ben bu kadar açık ve net konuşuyorum”

ŞÜKÜR NAMAZI KILACAĞIM

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin istifasını değerlendiren ve Milletvekili seçilmesi durumunda yapacağı ilk şeyi anlatan Avukat Olgun, “Muharrem İnce çekilinceye kadar tüm anketlerin ortak yönü 5,1 veya 5,2 idi. Muharrem İnce çekildi çekilmesiyle beraber aynı gün borsa tavan yaptı bu ülkede bir iktidarın gidişinin gelişinin İstanbul Borsasıdır onla birlikte bir iki puan daha arttı diyebilirim. Cumhurbaşkanlığı olayı aynen böyle zaten son günlerde saldırılarından da belli agresifleşmesinden de belli Millet ittifakı cumhurbaşkanlığı kazanıyor biz mecliste anayasayı değiştirecek sayıda çoğunluğu da sağlıyoruz ama anayasayı değiştirmeyi sağlayacak milletvekili çıkarmanın peşindeyiz inşallah onu da çıkaracağız. Milletvekili seçildiğimde Şükür namazı kılacağım. Allah’ıma şükredeceğim. Valla şampanyayı onu iddia edenler düşünsün belki kendileri şampanya içerler. İmaret Camisine gidip namaz kılacağım. Veya bulunduğum yer nereyse oraya gidip. Önce Allaha şükredeceğim sonra gidip rahmetli annemin mezarını ziyaret edeceğim”

 

 

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti