Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bilinçli çiftçiler yetiştirilmesi sektörün geleceğini garanti altına alacak”

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Kemal Dere, tarım ve besicilik sektöründe devlet tarafından sağlanan desteklerin yanı sıra bilinçli çiftçiler yetiştirilmesinin sektörün geleceğini garanti altına alacağına vurgu yaptı

Dere, seçim çalışmalarına ilçe ve sivil toplum kuruluşları ziyaretleri devam ediyor. Ziyaretleri kapsamında Dere, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanlığı ile Dazkırı ve Başmakçı İlçe Başkanlıklarını ziyaret ederek partilileri ile bir araya geldi. Ziyaretlerinde özellikle tarım ve besicilik alanında yapılması gerekenlere vurgu yapan Dere, ülkenin lokomotif sektörlerinde birisi olan ve milyonlarca haneyi doğrudan ve dolaylı ilgilendiren tarım sektörünün devlet tarafından daha fazla desteklenmesi gerektiğine işaret etti. Sektöründe bölgesel bazda desteklenmesinin ve katma değeri yüksek tarım ürünlerinin ekilmesi konusunda çiftçilere gerekli bilincin kazandırılması gerektiğini söyleyen Dere, “Afyonkarahisar’da yola çıkacak olursak kentin başlıca tarım ürünlerinden olan patates, pancar, haşhaş ve seracılıkta önemli bir yere sahip ola domates konusunda teşvikler ve destekler daha çok arttırılmalı. Bunun yanında çiftçiler yerli tohumla her daim desteklenmeli ve en çok girdi maliyeti oluşturan akaryakıt konusuna kalıcı bir çözüm bulunmalı.” dedi.

“HAYATIN HER ALANINDA VATANDAŞIMIZIN SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİ İKTİDARA ADAY OLDUK”

Bilinçli çiftçiler yetiştirilmesinin sadece köy ya da beldelerin faydasına olmayacağını aynı zamanda ülkenin, toplumun yararına olacağına dikkat çeken Dere şöyle devam etti:

“Çiftçiler ekecekleri ürünler konusunda daha fazla bilinçlendirilip, örneğin hangi gübrenin ya da vitaminin ürüne iyi geldiği konusunda kendilerine eğitim verilip bilinçli çiftçilerin yetiştirilmesi ürün rekoltesinin ve kalitesinin arttırılmasında önemli bir etken olduğunu biliyoruz. Bu yüzden bizler yani İYİ Parti kadroları hayatın her alanında vatandaşımızın sorunlarını çözmek içi iktidara aday olduk. Bunun yanında çiftçilerimizin de sorunlarını çözüp ülkemizin gelecekte gıda sorunu yaşamaması için çiftçilerimize desteğimizi iktidarımızda daha fazla arttıracağız.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti