Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İGM’de Kılıçdaroğlu’nu aklama çabası ters tepti

CHP Sultandağı İGM Üyesi

CHP Sultandağı İGM Üyesi İsmahan Nergiz’in partisinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun emniyet ve jandarma teşkilatını uyuşturucu satışıyla itham ettiği sözlerini “doğru bulmuyorum” açıklaması sonrası partisinin ilgili kurullarınca disipline sevk edileceği gündeme gelmişti. Nergiz’in dünkü meclis toplantısında Kılıçdaroğlu’nu aklar nitelikte açıklama yapması AK Parti ve MHP Meclis Üyelerinin tepkisine neden oldu

 

İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının 7’nci birleşimi dün sabah Meclis Toplantı Salonu’nda tamamlandı. Meclis Başkanı Burhanettin Çoban’ın başkentte olması nedeniyle Meclise Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet Mahmut Saylık başanlık yaptı.

KOMİSYON RAPORLARI KARARA BAĞLANDI

Toplantıda ihtisas komisyonlarından gelen üç ayrı rapor görüşülerek oybirliğiyle karara bağlandı. Başmakçı ilçesine bağlı Yukarıbeltarla köyü, Sarıçal mevkiindeki yayla yolu bakım yapım talebinin bütçe döneminde yapılmasını uygun gören aynı yöndeki komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi. Dinar ilçesine bağlı Körpeli ve Akpınarlı köylerindeki isale hattı borularının değişim talebi dairesince incelenerek değerlendirilecek. Sandıklı ilçesinin Çambeyli köyünde yapımı tamamlanamayan içme suyu deposunun tamamlanması talebininde dairesince yerinde incelenerek gereğinin yapılmasına karar verildi.

POLEMİK HALEN DEVAM EDİYOR

Toplantıda gündem dışı söz alan CHP Sultandağı İsmahan Nergiz, partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdarıoğlu’nun gündemden bir türlü düşmediğini söylediği beyanatıyla ilgili konuştu. Nergiz şunları söyledi: “Sayın Genel Başkanımızın gündemden bir türlü düşmeyen beyanatıyla ilgili konuşma yapma gereği duydum. Çünkü hem yazılı hem sözlü hem görsel basında hala bu polemik devam etmektedir. Bugün gençliğimizi tehdit eden bağımlılık siyaset üstüdür arkadaşlar. Gelin ülkemizdeki bu gerçeklere bir göz atalım. Hastanelerimiz yetersizdir, 81 ilde AMATEM bulunan hastane sayımız sadece 29’dur. Şehir hastanelerinin 19’u yap-işlet-devret modeliyle yapılmıştır. Bunların hiçbirinde AMATEM yoktur. 18 yaş altı çocuklarımızın bağımlılık problemini çözmek için, tedavi edilebilmeleri için açılan ÇEMATEM’lerde maalesef durum vahimdir. İzmir gibi Türkiye’nin 3’ncü büyük şehrinde sadece 12 yatak kapasiteli hastanemiz vardır. Bildiğimiz üzere tedavilerde gönüllülük esastır. Bu süreçte ailelerle, bu çocuklar çevrelere çok büyük zararlar vermekte, bu aileler çok büyük acılar çekmektedir. Bunların vasiliğini almak için ailelerin başvuru süreçleri 6 ile 8 ay sürmektedir. Çok uzun bir süre olduğudan maddi imkanlarda ve ailelerde yıkımlara sebep olmaktadır. Tolstoy’un dediği gibi ‘Acı duyabiliyorsan canlısındır. Başkasının acısını duyabiliyorsan insansındır.’”

ASKERİMİZ VE POLİSİMİZ HASSAS KILCAL DAMARLARIMIZ

Nergiz sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Genel Başkanımızın da bu konudaki hassasiyeti sadece bu çocuklarımızı ve gençlerimizi bu bağımlılıktan kurtarmak için söylediği söz ordumuza ve emniyet mensuplarımıza döndü. Bakın bu sözler ordumuza ve emniyet mensuplarımıza söylenmiş sözler değildir. Ordumuz ve emniyet mensupları o günde söylediğimiz gibi bizimdir, biziz. Onlar bizim baş tacımızdır. Onlar için biz elimizden gelen herşeyi bugüne kadar yapmışızdır. Silahlı kuvvetlerimize kurulan kumpas davalarında hem genel başkanımızın hem de milletvekilllerimizin çabası yadsınamaz. Vermiş oldukları emekleri hepimiz kamuoyunda gördük. Güvenlik güçlerimizin ek gösterge almaları, şartlarının düzeltilmesinde hem genel başkanımızın hem partimizin çabaları yadsınamaz. Tüm çalışmalarımız güvenlik güçlerimiz içindir. Güvenlik güçlerimiz tüm ülkenin yapı taşlarıdır. Vücudumuzun nasıl kılcal damarları varsa ordumuz ve polisimizde bu ülkenin kılcal damarları, en hassas noktalarımızdır. Lüften bunu siyasete alet etmeyelim. Bu söylemin kime söylendiği ortadadır. Ordu mensuplarımızı siper etmeyelim. Birgün hepimiz aynı duruma düşebiliriz. Uyuşturucu kullanan çocukların ailelerinin durumu gerçekten çok vahimdir. Böyle hassas bir konunun uzatılıp siyasete alet edilmesi doğru değildir.”

KONUYU YUMUŞATMA ÇABASI ETİK DEĞİL

Meclis Başkan Vekili Ahmet Mahmut Saylık, İsmahan Nergiz’in konu hakkındaki ilk sözlerinin mecliste alkışlandığını hatırlattı. Saylık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin ayan beyan ortada olduğunu belirterek, “Bununla ilgili hem emniyet hem de jandarma teşkilatların suç duyurularında bulundular. Şimdi yaptığınız bu konuşma ile bu konuyu biraz daha yumuşatma çabası etik değildir. Bunu şahsım adıma ifade ediyorum. Sayın Kılıçdaroğlu söyledikleri itibariyle hem askerimizi hem de polisimizi töhmet altında bırakmıştı. Bu durum aynı şekilde devam ediyor İsmahan hanım. 81 ilde AK Parti hükümetlerimizin yaptığı hastanelerde şimdiye kadar sağlıkta böyle bir reform olmamıştır. Hastane eksikliğiyle ilgili bir şey kalmadı. Cumhurbaşkanlığımızın önderliğindeki şehir hastanelerinin yapımı halen devam ediyor. Uyuşturucu ile hükümetimiz ve ilgili bakanlığımız gereken tüm çalışmaları yapıyor. Tabi bu konu bireysel farkındalık ve toplumun tamamının sorumluluğunda bir konudur.”

KILIÇDAROĞLU PKK VE HDP’DEN OY DEVŞİRMEK İSTİYOR

İsmahan Nergiz’in sözlerine tepki gösteren AK Parti Evciler Üyesi Ahmet Karaoğlu şöyle konuştu: “Kılıçdaroğlu’nun bu gafı oyuna talip olduğu HDP ve PKK’dan sağlayacağı oylardan dolayıdır. Terör örgütü PKK’nın uyuşturucu baronlarının yolunu açmak için yapmış olduğu bir faaliyettir.”

PARTİSİNDEN TENKİT ALAN İSMAHAN HANIM GENEL BAŞKANINI AKLIYOR

AK Parti Merkez İGM Üyesi Nurettin Birliktir konu hakkında şunları söyledi: “Başkan vekilimizinde ifade ettiği askerimize ve polisime karşı bu durumun kabul edilemeyeceği sözleri üzerine İsmahan hanım alkışlanmıştı. Tahmin ediyorum ki mensubu olduğu siyasi partisinden bir takım tenkitler aldığından dolayı bugün genel başkanını aklama yoluna gitmiştir. Birde burada Kılıçdaroğlu’nun ulusal düzeyde yayın yapan medya huzurunda bu hatayı yaptığını kabul ederek Türk Milletinden, emniyet ve askeri teşkilatımızdan özür dilemesi lazımdır. Bende bir emniyet mensubu çocuğu babasıyım ve şiddetle kınıyorum. Türkiye son 20 yılda dünya da sağlık konusunda öndedir.”

SEÇİM ÖNCESİ DEVLETİ KAOSA SÜRÜKLEYİP NEMALANMAK İSTİYORLAR

MHP Merkez Üyesi Ahmet Zeki Ertürk, konunun İsmahan Nergiz tarafından tekrar gündeme getirilmiş olmaması halinde kapandığını belirtti. Ertürk, “Konu artık siyasetin doğal mecrası içerisinde bu sefer başka bir mana ifade etmeye başlamıştır. Şöyle ki; Güvenlik güçleri hepimizin saygı duyduğu itinayla korunup gözetilmesi gereken kurumlardır. Ancak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bu sözleri sarf ettiği zaman bizi çok başka bir yere götürmektedir. Olayların arka planını daha iyi anlıyoruz. Çünkü bu sözleri söyleyerek devletimizi, güvenlik güçlerimizi zan altında bırakmıştır. ‘Uyuşturucadan elde edilen paralarla bütçe açığı kapanıyor.’ dediği zaman Türkiye Cumhuriyeti Devletini dış güçlere şikayet ediyor demektir. Ama enteresandır ki bu sözü söyledikten iki gün sonra İngiltere’ye gitti ve bu kadar temiz para buldum demesini başka türlü izah edemeyiz. Oradaki lobilere girebilmek için devletini ve güvenlik güçlerini zan altında bırakmıştır. Hiç kimsenin bunu aklamaya, temize çıkarmasına gerek yoktur. Türk Milleti olayları olduğu gibi biliyor. Seçim yaklaştı. Devletimizi ve toplumumuzu kaosa sürükleyerek buradan nemalanmak istiyorlar. İşin özü budur.” ifadelerini kullandı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti