Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yaprak dalından kopunca rüzgarın oyuncağı oluyor

  Karahisar TV’nin ev

 

Karahisar TV’nin ev sahipliğinde Kocatepe Gazetesi Türkeli Gazetesi, Odak Gazetesi ve Ana Haber Gazetesi yazarları Sezer Küçükkurt, Ömer Mazi, Mehmet Emin Güzbey ve Ertuğrul Sevim sordu AK Parti Afyonkarahisar eski ile Başkanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Sezen cevap verdi. Avukat Sezen partilerinden milletvekili olduktan sonra partiden ayrılanlar için, “Yaprak dalından kopunca rüzgarın oyuncağı oluyor”

 

14 Mayıs’ta yapılacak olan AK Parti’den Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan AK Parti Afyonkarahisar eski İl Başkanı Hüseyin Sezen Gazeteci-Yazarlar Sezer Küçükkurt, Ömer Mazi, Mehmet Emin Güzbey ve Ertuğrul Sevim’in sorularını cevapladı. AK Parti İl Başkanlığı görevinden sonra getirildiği Genel Merkez İl Koordinatörü görevi hakkında açıklamalarda bulunan Avukat Sezen, “Teşkilat başkanlığında dönem dönem bazı bizim faaliyetlerimiz olur. Genel merkez teşkilat başkanlığındaki koordinatörün görevi illerde yapılacak olan teşkilatlarda kongre süreçlerinde özellikle çok görevi olur. Yönetimlerle ilgili ilçe başkanının il başkanlarının atanması ile ilgili genelde teşkilat başkanımızla onlar çalışmalar yapar.  Orada çok farklı bölgeler yedi bölge var. Genel merkez teşkilat başkanlığında bizim birim 8. birim yani farklı bir birim. Erkan Başkanımız tarafından Cumhurbaşkanımızın talimatıyla kurulmuş bir birimdi. 7 bölgede her ilin bir koordinatörü vardır. Şu anda mesela dün bir koordinatörümüz geldi önceki gün iki ilçe başkanımız aday adaylığı için istifasını gerçekleştirdi hemen yerine yeni ilçe başkanı atanmasıyla ile ilgili yerelde teşkilatlarda temayül yaptı, İlçelerde gerekli çalışmasını yaptı genel merkeze Erkan başkanımıza raporunu sundular. Ben genelde Akdeniz Bölgesi’nde görevliyim bu noktada”

SİYASETİN GENÇLEŞTİRİLMESİ TARAFTARIYIM

Gazeteci Yazar Sezer Küçükkurt’un yönelttiği, “Siz en genç adaylardan bir tanesisiniz. Sizde dediniz ki siyasette gençlerin önü açılmalı, yol verilmeli bende bu fikirdeydim. Şimdi tartışılan bir konu 3 dönem meselesi var 3 dönem milletvekilliği yapanların yeniden aday olmasıyla ilgili bu konuda görüşleriniz nedir?” sorusuna cevap veren AK Partili Hüseyin Sezen, “Bu dönem belki istisnalar olabilir ama Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımızın açıklaması 3 dönem kuralı uygulanacağı noktasında. Biz zaten ilk parti tüzüğümüzde de yola çıkarken bunu Sayın Cumhurbaşkanımızın ilk manifestosudur. Siyasette gençleşecek bu üç tane kuralını bizzat kendisi koymuştur. İstisnalar olabilir mi olabilir çok çünkü hem teşkilatımız için hem ülkemiz için çok kıdemli yetkin yerini doldurulamaz arkadaşlar büyüklerimiz olabilir. 3 döneme Afyonkarahisar’da Veysel bey takılıyor sadece.  Geçiş sürecinde öyle bir karar alınmıştı 7 Haziran seçimleri bir dönem sayılmayacak diye Ali Bey şu anda İkinci dönemde tamamlıyor o hesaba göre İbrahim Bey Birinci dönemi tamamlıyor. Bunlarla ilgili istisnai bir durum belki olabilir diye düşünüyorum o tamamen genel başkanımızın ve MKYK’mızın kararıyla olacak bir şey. Biz bunu 7 Haziran, 15 Kasım seçimlerinde 3 dönem kuralı bir nokta esnetilmişti MKYK kararıyla. Ama ben siyasetin gençleştirilmesi taraftarıyım. O dönemde de en genç il başkanlarından birisiydim. Şu anda daha genç arkadaşlarımız var. İl Başkanlığı noktasında Sayın Cumhurbaşkanımızla bu noktada zaten her türlü gençlerin önüne açılıyor. 2018 seçimlerinde biliyorsunuz tüm illerde biz genç kontenjanı kullanmıştık. Her ilde bir genç arkadaşımız aday olmuştur milletvekilliğine. Sadece genç anlamında da değil kadın anlamında da bu böyledir. Cumhurbaşkanımız Belediye Başkanlığı döneminden beri kadınların siyasette etkin olması taraftardır. Şimdi de yine Mecliste en çok kadın milletvekili olan partimizdir. Bu dönemde de inşallah genel olarak bakış açımız bu. İnşallah kadın gençlik noktasında da bu milleti bu gençliği bu kadını Afyonumuzu temsil edecek arkadaşları olur diye düşünüyorum” dedi.

BİZİM TEŞKİLAT ADABIMIZ VAR

Gazeteci-Yazar Mehmet Emin Güzbey, “Afyon teşkilatta sanıyorum kadın milletvekili seçerken çok inceleyip sık dokunmuyor sanıyorum birkaç kere de diliniz yandı mı diyelim ne diyelim neden öyle oldu?” sorusuna da içtenlikle cevap veren Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Sezen, “Cumhurbaşkanımızın bir hedefi vardır. Adayların yüzde 40’ı kadın olacak. Meclise girecek girebilecek olan noktada yüzde 20’si kadın olacak diye bir kriter var. Buraya genel merkezde Afyon noktasında bakılmıyor. Bazı illere kadın kontenjanlar yazılır Afyon’da bu illerden birisiydi o dönemde. Hasbel kader onlar nasipte varmış demek ki o arkadaşlar listeye girmişler milletvekili seçilmişler” dedi. Teşkilatın içerisinden gelip, her türlü görev aldıktan sonra kadın kollarında başkanlığı yaptıktan sonra milletvekilliğine terfi etmiş isimlerin AK Parti’den ayrılmasını değerlendiren Avukat Sezen, “Yani onlar artık geçmişte kaldı, yarına bakmak lazım diye düşünüyorum. Yaprak dalından kopunca rüzgarın oyuncağı oluyor maalesef. O arkadaşlar hep o işlerin oyuncağı oldu. Teşkilatı adabımız var hiçbir zaman küsmedik kırılmadık kadın noktasında da”

AFYON’A 6 MİLLETVEKİLİ AZ GELİYOR

“Afyonkarahisar ciddi anlamda hem AK Parti için hem diğer siyasi partililer için çok zor bir coğrafya” diyen AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Sezen, “Afyonkarahisar’ın yüz ölçümü çok büyük nüfusumuz 750 bine dayandı. 6 Milletvekilimiz var sadece keşke bu oran nüfus ve yüz ölçümü orantılı farklı bir formülle belirlenebilse. Afyonkarahisar vekilliği zor bir iş. 18 ilçemiz, 41 beldemiz var 400’den fazla köyümüz var bizim. O noktada Afyonkarahisar’a altı milletvekili az geliyor.  Çok şükür elhamdülillah bizim 3 Milletvekilimiz var. Gece gündüz demeden şimdiye kadar koştururlar. Sayın bakanımız sadece Afyonkarahisar değil tüm Türkiye ile dolaşıyor. Afyon’da milletvekili yapmak zor coğrafya anlamında zor bu noktada da biz zaten genel merkez olarak da böyle bir çalışma var. Geçmişten gelen bir çalışma vardır. Emirdağ, Bolvadin, Çay, Sultandağı, Çobanlar, Bayat o noktada bir bölge sayılır.  Merkez İhsaniye Şuhut bu nokta merkez olarak bir bölge sayılır. Sinanpaşa’da buraya dahil edilebilir ama bir de Dinar, Başmakçı, Hocalar, Dazkırı, Evciler o noktada bir bölge olarak sayılır tabii siyaseten” dedi.

BİZ DE GÖREV İSTENMEZ VERİLİR

Kendisinin merkez adayı mı olduğu sorusuna cevap veren Hüseyin Sezen; “İl Başkanlığı yani Genel Merkezinin bakışı budur” dedi. Bolvadin, Çay, Emirdağ, Sultandağı bölgesinin adayının kim olacağının sorusuna da cevap veren Sezen, “Orada da biz Bolvadin’li olmamız hasebiyle artı birimiz olur. Yani herhalde öyle diye düşünüyorum ama genel merkezinin bakışı İl Başkanlığı yapmış birisine merkez adayı diye bakar. Genel merkez noktasında her bölgeden bir aday olacaktı. Kesin bir şey diyemem o Sayın Cumhurbaşkanımızın ve yöneticilerimizin takdiridir. 7 Haziran seçimlerindeydi Akif Bey ile Mehmet hoca arka arkaya iki Bolvadin’liydi.  Orada çok farklı kriterler var sadece işte nüfusa kayıtlı olduğu ilçe il değil dolayısıyla. 2023 seçimlerinde de ben her zaman söylüyorum ben sadece ben de varım demek için çıktım. Bize bir görev düşerse biz göreve talibiz. Biz de görev istenmez verilir”

 

 

“Sayın Valimin bir talebi olduğunu düşünmüyorum”

Kamuoyunun merakla beklediği Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın Milletvekili adayı olup olmayacağı yönünde ki soruya cevap veren Sezen, “Onu bilemiyorum ben. Sayın Valimin böyle bir talebi olduğunu da düşünmüyorum” dedi. AK Parti eski Milletvekili İYİ Parti Belediye Başkan Adayı olun Mahmut Koçak’ın durumu ile ilgili de samimi açıklamalarda bulunan Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Sezen, “Mahmut Koçak ismi Afyonkarahisar gündemli olan bir isimdir. Yani o zaten şu anda İYİ Parti’nin Merkez ilçe üyesidir. Dün İYİ Parti İl Başkanının böyle bir açıklaması vardı, her dönem böyle bu isim çıkar. Anketlere girer bu anketler bizim midir onu da bilemiyoruz. Ben genel merkezinden olduğunu düşünmüyorum açıkçası Mahmut Bey’in ismini. Tabi bu bir dönem bizde milletvekilliği yapmış sonra MKYK kararıyla ihraç edilmiş bir siyasetçidir. 2019 yerel seçimlerinde de böyle bir şey vardı. Biz bir açıklamayla kesinlikle böyle bir durum olmadığını söyledikten sonra millet ittifakında zaten aday olarak belediye başkanlığında çıktı. O dönemde de AK Parti veya ben belediye başkan adayıyım ama Parti arıyorum diye bir açıklaması vardı yanlış hatırlamıyorsam. Farklı kanallardan gelelim işte böyle bir algı oluşmuştur toplumda da biz orada genel merkez talimatıyla bu açıklamayı da yapmıştık. Kesinlikle böyle bir durum yok zaten bizden ihraç edilmiş birisidir aday adayı  veya aday olma ihtimal de yoktur.  O dönem ben il başkanıyken bu açıklamayı yapmıştık. Bu süreçte il başkanımız bu konuyla ilgili ne düşünür onu bilemiyorum. Genel merkez noktasında böyle bir şey var mıdır ama bu işler belli prosedürler gerektiren işlerdir. Mahmut Koçak AK Parti’den MKYK kararıyla ihraç edilmiş birisi. Kendisi istifa etmiş birisi değil. Bildiğim kadarıyla disiplin yönetmeliğimizde bizim partimizde Genel Başkanı teklifi ve MKYK kararıyla tekrar partiye üye olabiliyor. O noktada da tabii tamamen bu takdir karar genel merkezimize ait”

BİR TALEBİ OLMADI BİLDİĞİM KADARIYLA

“Milletvekili olabilir mi?” sorusuna cevap veren Sezen, “Siyaseten bunu bilemiyorum ne olur ama mutlaka Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirinden geçecek bir konudur. Dolayısıyla ben orada etkili bir makamda değilim söz sahibi değilim. Bu konuyla ilgili pek konuşmak istemem. Ama toplumda bir karşılığı var mı vardır. AK Partinin de vardır İyi Partisinde de vardır farklı partilerde de vardır. Bu konuşmalar yapılabilir ama bizim AK Parti’de hiçbir yetkili ağız hiçbir yetkili kimse bu konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Böyle bir talebi de olmadı benim bildiğim kadarıyla”

AVUKATLIK DIŞINDA TİCARİ FAALİYETİM YOK

Avukatlık dışında herhangi bir ticari faaliyetinin olmadığını dile getiren Sezen, “Bizim avukatlık serbest meslek faaliyetinden dolayı bazı şirketlere tabi danışmanlığımız da var. Bizim bu noktada enerji sektöründe de bizim kendi müvekillerimiz var. Afyonkarahisar’da bu yatırımlar çok olduğundan dolayı herhangi bir fiili organik bir bağım da yok. O noktada bizim kardeşimin bazı yatırımları vardı arkadaşlarıyla birlikte 2015-2014’ten beri bir projesi vardı. Ona bir ortaklıkları ile birlikte bir yatırım yaptılar. O dönemde o şirketin Hukuk Danışmanlığını yapmıştım avukat bulundurma zorunluluğundan dolayı sonra kardeşimle o kendi ortaklar arasında bir ayrılık yaşandı anlaşamadılar ama o ayrıldıktan sonra bazı hukuk ihtilaflar yaşandı. Sadece kardeşimle ilgili olan bir o meseledir. Ama bizim üzerimizden siyasi bu tür zamanlarda bu tür şeyler çıkar zaten meslek olarak da bizim öyle ticari faaliyet yapma yasağımız da var ama kesinlikle organik olarak benim öyle bir faaliyetim ortaklığı hiçbir şeyim yoktur. Ama bu noktada bunu açıklamamız da bu süreçte iyi oldu. Dolayısıyla benim orada kesinlikle bir organda Hukuk Bürosu 5-6 avukata arkadaşımızla devam ediyoruz. Farklı bir kurumsal yapı oluşturduk orada da Afyonkarahisar’da genellikle danışmanlık ağırlıkta bir büromuz var ticari davalara şirket danışmanlıklarına bakıyoruz. Başka herhangi bir faaliyetimiz yok”

BİZ MİLLETİMİZİ DİNLEMEK ZORUNDAYIZ

AK Parti Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Sezen, “Bizim zaten hali hazırda hazır yapımız var. Bunun özel farklı bir süreç oluşum yapılmasına gerek yok. Genel Merkez nezdinde yasaktır. Vekillerimizin ayrı bir ofis açması, yerelde bir danışman alması kesinlikle yasaktır ama biz aday adaylığımızı müracaat ederken her dönemde olduğu gibi Sayın Cumhurbaşkanımıza bir taahütname verdik. Orada dedik ki: Yasama çalışmaları haricinde seçim bölgemdeki ikamet edeceğime, her fırsatta ilimde sahada, vatandaşım ile birlikte olacağımıza yönelik taahhüt hazırladık. Bu AK Parti’nin geleneğinde olan birşeydir. Bu Cumhurbaşkanımızın talimatıyla yapılan birşeydir.  Salı, Çarşamba ve Perşembe Yasama Faaliyeti olur. Farklı komisyonlukta veya Genel Merkezde görevimiz yoksa biz yasama faaliyeti dışında yerelde sahada olmak durumundayız. Hatta ikametgahımız da ayağını yere götüremeyiz vekiller için söylüyorum. Bu Cumhurbaşkanımızın siyaset tarzıdır.  Dolayısıyla bir halihazırda elimizde .öy başkanımız, mahalle başkanımız, belde başkanımızla içli dışlı çalışırsak zaten vatandaşlarımızdan gelen talepleri hem bizim teşkilatımızı rahatlatır, hem il başkanımızı rahatlatır, hem de milletvekilinin gerçek bir milletin vekili yapma noktasında da olması sağlar. Teşkilattan geldiğimizden bir hiyerarşi vardır. Talepler teşkilatlardan gelir, il başkanına gelir veya ilçe başkanımızdan direkt milletvekillerine gelir. Böyle bir yapı ile ilgili ben AK Partide ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Ama tabii tüm ilçenin sorunlarını çözmek lazım. Çözemesek bile dinlemek lazım. Ben il başkanıyken bunu her zaman arkadaşlarımızı söylüyordum mutlaka ulaşılabilir olun. Her sorunu çözemeyebiliriz bizi aşan bazı konularda olabilir. Mevzuata takılır, ne bileyim farklı şeylere takılır. Ama vatandaşı mutlaka dinleyelim. Vatandaş zaten gözün içine baktığında derdini dinlediğinde iş olsa da olmasa da gönlünü almış oluyoruz. Ama biz bunu dinlemek zorundayız. Bu zaten bizim asli görevimiz”

CUMHURBAŞKANINDAN GECE YARISI GELEN TELEFON

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gece yarısı bir telefon aldığını söyleyen Sezen, “Bir gün il başkanıyım gece 12.30’da Cumhurbaşkanımız aradı telefona bakıyor mu diye? “Hayırlı geceler Sayın Başkan nasılsın Afyonkarahisar’da ne var ne yok hemşehrilerimize, teşkilatımıza selam söyleyin” diyerek. Bunu zaman zaman yapar Genel Merkezimiz yoklar. Bizim 24 saat telefonumuz açık olmak durumundadır. Tabii son dönemde teknolojinin gelişmesiyle İl Başkanlığı döneminde de ben yaşıyordum. İnsanlar sadece telefonuna ulaşmayabilir. Bizim telefonumuz herkesle olmayabilir. Sosyal medya hesaplarında özel mesajlardan Twitter’dan o kadar yoğun talep gelir ki; tabii bunların hepsini cevap vermek veya dönmek imkanı olmayabilir. Vatandaş o noktada ulaşamadım demiş olabilir. Böyle şeyler yaşanır ama yine ben şunu söylüyorum mevcut vekillerimizle, daha önceki vekillerimizle, teşkilatlarımızla şimdiki başkanımıza, en kolay en rahat ulaşılabilen siyasi parti AK Partidir. Bizim Milletvekillerimizdir. Bizim il başkanımızdır. Bizim teşkilat görevlilerimizdir” dedi.

EĞİTİM ÇOK ÖNEMSİYORUM

Eğitime büyük önem verdiğini dile getiren Avukat Sezen, “ Ben eğitimi çok önemsiyorum. Bu noktada da bu özel işleri yapmak durumundayız. Afyonkarahisar karnesi çok iyi değildi. Ama sadece Afyonkarahisar’daki yöneticiler siyasetçilerin bu günahı vebali suçu değil. Bence Afyonkarahisar az önce de söyledim taşra ağırlıklı 400’den fazla köye işte 17-18 ilçesi var. Dolayısıyla eğitim ölçüsü nedir? Türkiye’nin genelindeki durumu olmaz mı? Yoksa ilimiz içindeki ve ilçe arasındaki farklılıklar mı? Biz önce bir testi düzgün yapmak durumundayız. Ondan sonra tedavi uygulamak durumundayız. Bazı ilçeler, eğitimiyle bürokrasiyle ön plana çıkarlar Afyon’da bu geçmişten gelen bir şey. Ailelerin yönlendirmesiyle olur. Bazı İlçeler tarım hayvancılığıyla plana çıkar. Bazı İlçeler ticaretiyle öne çıkar. Bu noktada bunların hepsi bence bir kriterdir. Sadece Milli Eğitimdeki görevlilere veya siyasilere bu faturayı kesmek çok vicdani olmaz. Sıkıntı var mıdır? Vardır. Bunu işte hep beraber bence yerel basınla, sivil toplum kuruluşlarıyla, sendikalarla, bir noktada Milli Eğitim yöneticileriyle hatta profesyonel anlamda belki üniversitelerle dışarıdan da destek alınarak bir eğitim çalıştayı yapılmak durumundadır.  Afyonkarahisar’da bunu bir zaman Sayın Bakanımız uğraşmıştı, böyle bir çalışma başlatmıştı. Ama nihayete erdiremedi. Ama bunu masaya yatırmamız gerekiyor. Afyonkarahisar gençliği bizim çocuklarımız benim için önemlidir. Ben her zaman devlet okullarında çok önemsiyorum. Devlet okullarının belli bir noktaya gelmesi gerekiyordur. En büyük devlet adamları, siyasiler, bürokratlar, başarılı iş adamlarının hepsi devlet okuluna yetişmiş insanlardır. Dolayısıyla biz kendi çocuklarımıza, torunlarımıza bu haksızlığı yapmamamız gerekiyor ve bu eğitim olayını bir an önce masaya yatırmamız gerekiyor. İnşallah çözmemiz gerekiyor”

İSTİHDAMI ARTIRMAMIZ GEREKLİ

İlimizde ki istihdamın artırılması için çalışma yapılmasının gerekli olduğunu ve bu konuda işinsanlarının desteklenmesinin gerekliliğine dikkat çeken Sezen, “Hüseyin Sezen: İl Başkanlığı döneminde de yine bazı faaliyette de bulunmuştuk. İhracatımızı çok önemsiyoruz. Tabii bizim bir hedefimiz vardı. Şimdi 2023 hedeflerimizi Allah’a şükür genelde tutturduk. Ama Afyonkarahisar noktasında ortalamayı biraz arkasında kalmış olabiliriz. Afyonkarahisar neyi ile mermer ihracatı ile ön plana çıkıyor. Bizim buna çok çeşitlendirmemiz lazım, katmadeğer oluşturmamız lazım. İşlenmiş mermer bir ürün ihracıyla belki bir şeyler yapmamız gerekiyor. Dolayısıyla bu çeşitliliği ve sürekliliği geliştirmemiz lazım. İhracat, İstihsan ve istihdam bunlar birbirine bağlı şeylerdir. İhracatımız arttıkça üretimimiz artacak üretimimiz arttıkça da istihdamınız artacak. Dolayısıyla iş insanlarımızı, sanayicilerimizi sürekli desteklememiz gerekiyor. Tabii bunun yanında Afyonkarahisar aynı zamanda bir tarım ve hayvancılık şehri o noktada da biz sanayi dışı istihdamı da arttırmak durumundayız. Aile işletmelerini geliştirmek ve desteklemek durumundayız”

KIŞ FUARLARI AMA NEDEN AFYON’DA OLMASIN

Afyonkarahisar ile ilgili en büyük hayalini açıklayan Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Sezen, “Ben Mehmet Bey’in bir programına misafir olmuştum orada kendisi sormuştu. ‘Afyonkarahisar ile ilgili en büyük hayaliniz nedir’ diye sormuştu. Bilmiyorum belki çok gezdiğimden dolayı Afyonkarahisar’la ilgili benim en büyük hayalim Afyonkarahisar’ı bir fuar merkezi yapmak. Çünkü bunun için her türlü altyapımız var. Konaklama imkanımız var. Termal turizmimiz var. Doğa Turizmimiz var. Her türlü imkanımız var. Ama bu noktada da biz ticaretin sermayeyi buraya çekmek durumundayız. Mermer Fuarımız nerede yapılıyor? Gidiyor İzmir’de yapılıyor. Blok Mermer Fuarı Bursa’da yapılıyor. Ama Mermerin Başkenti Afyonkarahisar diyoruz. Bu noktada Ticaret ve Sanayi Odamızın bir çalışması var. Onu ben biliyorum. Ticaret ve Sanayi Odamızın bir Fuar Merkezi olmak durumundadır. Biz bunu otellerimizle entegre edip sadece mermer için demiyorum. İşte oteller kendi çapında küçük fuarlar yapılıyor. Bu da genelde Antalya’da yapılıyor. Mesela kış fuarları ama neden Afyon’da olmasın. Biz bunu hem üretime, hem istihdama ve hem iletişime turizm gelirlerini arttırması noktasında da ben Afyonkarahisar’ın Fuar Merkezi olma noktasında hiçbir eksiğim olduğunu düşünmüyorum. İnşallah bunu sivil toplum kuruluşlarıyla, Ticaret Sanayi Odamızla, iş insanlarımızla, sanayicilerimizin liderliğinde, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğimiz ve diğer esnaf oluşumlarıyla bunu yapmak durumundayız. Afyonkarahisar’da bence yapılacak en güzel şehirdir” dedi.

50 YILLIK PROGRAMLAR YAPMALIYIZ

İlimiz merkezine yapılması planlanan eğitim kampüsü ile ilgili konuşan Avukat Sezen, “Memleketim diye söylemiyorum Bolvadin bunu çok iyi yapıyor. Bolvadin’deki okullar hayırseverler tarafından yapılmıştır. Afyonkarahisar’da böyle bir lokomotif lazım. Planlama lazım uzun vadeli planlama lazım işte ben biliyorum. Şahsi olarak gördüğüm bazı eksiklikleri bu noktada teşkilatımızda inşallah olur. Dönem arkadaşlarımız hatta tüm Cumhur İttifakı Milletvekilimizle hatta tüm milletvekillerimizle bulunması gerekiyor. Bu çok mantıklı ve çok desteklediğim bir şey ki, o da milli eğitimimizin bir projesiydi. İlkokullar mahallesinde olmak durumundadır. Ben buna kesinlikle tavsiye ederim. İletişim  noktasında çocuklar birbiriyle kaynaşır. Oraya biz kaplı spor salonuna yapalım, yüzme havuzları yapalım. Tiyatro salonları yapalım. Bizim işte yani ilgilendiğiniz bir alandır. Kültürel alanında da bu çocuklar birbirine kaynaşırlar. O çok güzel bir proje inşallah devamı gelir. Ama Afyonkarahisar’daki maalesef hayırseverlerimizi ne diyor;  “Geliyor ben okul yapacağım, nereye yapacağım. İşte Selçuklu Bölgesi, Uydukent Bölgesi” olarak. Ama bizim önceliğimizde çocuklar 45-50 kişi oturuyor. Makul mantıklı gerekçelerle bunlar faklı yerlere kaydırılabilirse çok verimli olur. Bunlar kısa vadede yapılacak çalışmalar değildir. Ben her zaman söylüyorum Afyonkarahisar’ın eğitimini, tarımını, hayvancılığını, sanayisini 10 yıllık, 50 yıllık programlar ile masaya yatırmamız gerekiyor. Bizim çocuklarımıza, torunlarımıza sorun bırakmamız gerekiyor. Bu noktada ortak akılla bu işler Afyonkarahisar’da en güzel yapacağımız işler olur diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“BU BİZİM ASLİ VAZİFEMİZ”

“Siz Allah nasip eder Milletvekili olursanız sizin haricinizde AK Parti Milletvekilleri haricinde diğerleri ile ilgili bir araya gelir misiniz? Belki bir toplantı, örnek veriyorum Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti böyle bir toplantı düzenlese siz ben geliyorum der misiniz?” sorusuna cevap veren Sezen, “Tabi ki neden gelmeyelim. Konu Afyonkarahisar olduktan sonra bizim asli vazifemiz. Bu şahsi meseleleri bir kenara bırakmamız gerekiyor. Mesele memleket ise hiç önemli değil, hep birlikte Afyonkarahisar özelinde ayrı tutmak lazım. Genel siyasette çatışırız, ayrı söylemlerde bulunabiliriz, eleştirebiliriz ama mesele Afyonkarahisar’ın menfaati ile ilgili bir şey ise ortak yol bulunacaksa yapıcı bir eleştiri ile gelinecekse tabi ki geliriz. Bu bizim asli vazifemiz oluyor. Teşkilatımızın her hangi bir talimatı olmasa da bu tür toplantılara rahat katılırım ve katılmak durumundayım”

AFYONKARAHİSAR’DA AVUKATLAR SİYASETİ SEVİYOR

Gazeteci-Yazar Ömer Mazi’nin yönelttiği, “ Hukuk Fakültesinde, hukuk daha çok siyaset mi öğretiliyor? Siyasetçilerin çoğu şu anda hukukçu neden hukukçular bu kadar çok siyasete atılıyor? Siyasete bu kadar seviyorlar?” sorusunu cevaplandıran Avukat Sezen, “Bu hep soruluyor. Halktan da tepki var. Ama ben bunun gerekçesini şöyle söylüyorum. 2018’den sonra Cumhurbaşkanı Hükümet Sisteminde Milletvekilinin asli vazifesi artık yasama ile ilgilidir. Hukuk Fakültesi öğrencilere tabii ki siyaset öğretilmiyor her şeyi öğretiyorlar.  Roma hukukundan başlatılıyor. Bugüne kadar geliyor. İdare olan hukuk ve mukayesel hukuk her şeyi üretiliyor. Özel bir siyasi formasyon verilmiyor. Ama orada bence tahmin ediyorum avukatlık meselesi serbest meslek olduğu için yani doğası gereği siyasete uygun bir meslek. Hatiplik, kanun tekniği ve devlet de kişilerin ilişkileri noktasında avukatların belli bir donanımı olduğu için bu noktada avukatlığa genelde siyasete taliptir. Siyasette avukatlara talep olmak durumunda kalıyor. Yani her ikisini de söyleyeyim. Afyonkarahisar’da avukatlar siyaseti seviyor demek ki”

CUMHURBAŞKANIMIZ İLK TURDA SEÇİLECEKTİR

14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda seçileceğini söyleyen Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Sezen, “Biz her hangi bir anket yaptırmadık. Partimizin yaptırdığını zannetmiyorum. Genel Merkez AR-GE Başkanlığı yapıyor. Afyonkarahisar ile ilgilide 6 ve 8 aydır anket yaptırılıyor. Sadece seçim startına girildiğinden değil. Çünkü bazı sonuçlar seçim startına girildiğinde çok sağlıklı sonuç vermeyebilir. Bizim Genel Merkezimizin hem anket çalışması hem de saha çalışması vardır. Sahada teşkilatlarımız, vekillerimiz, il başkanımız, belediye başkanımızın yoklaması sürekli yapılır. Bu süreçte Cumhurbaşkanımız ile ilgili böyle bir anket yapıldığını duymadım bilmiyorum. Oy oranın noktasında da ben inanıyorum ki Cumhurbaşkanımız da aynı şeyi söylüyor 14 Mayıs seçimlerinde Allah izin verirse şu ana kadar Recep Tayyip Erdoğan almış olduğu oyun en yüksek oranında Cumhurbaşkanlığını ilk turda seçilecek. Oran noktasında bir şey söylemeyeyim ama en az yüzde 52 alacak. Fazlası var eksiği yok bence birinci turda biter bu iş şimdiye kadar almış olduğu en yüksek oy oranıyla yine Cumhurbaşkanımız İnşallah seçeriz makamına devam eder”

ÜLKENİN BEKASI İÇİN KURULAN İTTİFAK

Cumhur İttifakının organik bir ittifak olduğunu dile getiren AK Parti Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Sezen, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminden sonra biz bunun adına ne koyduk Cumhur İttifakı. Eskiden bu neydi koalisyon zaten cumhurbaşkanına hükümet sisteminin asıl çıkış amacı istikrar ve belirsizliğin ülkedeki hakim olmaması koalisyon dönemlerinde çektiklerimizi geçmişte ödediğimiz bedelleri ödememek adına böyle bir hükümet sistemi getirdik. Cumhur İttifakı nedir? Organik bir ittifaktır, ruhuyla özüyle hiçbir beklentisi olmadan sadece milli manevi duygularla bu milletin ülkenin bekası için kurulmuş bir ittifaktır. İttifak dediğimiz tam anlamıyla budur. Bizim tanımımıza göre ama diğerleri fiili bir durum oluşturdular bence Millet İttifakı olarak. Bunlar Millet Koalisyonudur ve Koalisyon Hükümetini aratıyorlar. Şuanda fiili bir durum oluşuyor. Onlar koalisyon hükümeti kurmak için vekil pazarlıkları, bakanlık pazarlıkları, Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı pazarlıkları oluyor. Biz gerçekten Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini en ince ayrıntısına kadar irdeliyoruz. Ben bunu zaman zaman söylüyorum kapalı kapılar arkasında bunlar daha vekillik pazarlığı, bakanlık pazarlığı başka partiler ile flörtler açıklayamadıkları var”

KAPALI KAPILAR ARDINDA PAZARLIK VAR

Cumhur İttifakında herhangi bir pazarlığın olmadığını dile getiren Sezen, “Cumhur İttifakı olarak resmen kayıtsız şartsız Devlet Bey ne diyor; “Kayıtsız Şartsız adayımız kararımız net” diyor. Şimdiye kadar ne bakanlık, ne vekillik pazarlığı yapılmadı. Milli iradenin en fazla yansıdığı bir ittifak olmak isteriz. Genelde yüzde 55-60’da değil yüzde 70’i seçilelim. Tüm milletim tüm kesimlerin cumhurbaşkanı olan milli iradeyi tamamen yansıtalım orada. Cumhur İttifakına dahil olun diye teklifler var gidiliyor. Ama bu görüşmelerde kesinlikle milletvekilliği ne bakanlık pazarlığı yapılmıyor. Ben inanıyorum belki buradan da kayıtlara geçsin ben bu millet ittifakının ittifaklık durumunun 14 Mayıs’tan önce yine tökezleyeceğini düşünüyorum. Şuan da kapalı kapılar arkasında pazarlıklar var. Onlarla ilgili yine ben nasıl bir masadan kalkıldığını gördük. 14 Mayıs’a dair çıkamayacaklarını 14 Mayıs’tan önce yine bunlara da bir sıkıntı çıkacağını kendiişlerinde ben düşünüyorum ve böyle bir şey bekliyorum”

BİZİM MİLLETİMİZİN KANTARI BELİNDEDİR

Sezen, “Bizim gündemimizde Millet İttifakı diye bir şey yok biz yolumuza bakıyoruz. Biz milletimiz ile el ele gönül gönüle hizmet ve eser siyasetimizi devam etmesi için çalışıyoruz. Onlar bizim kesinlikle gündemimiz de değil. Onlar istediği pazarlığı yapsınlar, alsınlar, versinler ama ben Anadolu irfanına güveniyorum. Bunu da her zaman söylüyorum. Anadolu insanı Afyonkarahisar insanı gereğini yapacaktır. Bizim milletimizin kantarı belindedir.  Onların neler yaptığını çok iyi görüyor. Çok iyi okuyor. Hiç kimse dağdaki oy ile şehirdeki oy bir mi polemiğine girmesin. Genelde onlar yaparlar bunu geleneklerinde vardır. Vesayet hükümetleri döneminden gelen alışkanlıktır. Ama biz Anadolu insanımıza güveniyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız inşallah bizlerin desteği ve duası ile muktedir olmaya devam edecektir” dedi.

ATATÜRK HAYATTA OLSAYDI AK PARTİ’YE OY VERİRDİ

Hüseyin Sezen: Önceki seçimde koalisyon adayıydı. Cumhuriyet Halk Partisinden kopup gelmiş bir adaydı. Cumhuriyet Halk Partisinin de neden ayrıldığını kendisi ifade etti. Rahmetli Erbakan Hocanın sözü aklıma geldi, çok kıvrak zekalı bir siyasetçiydi Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Ben yine aynı şeyleri düşünüyorum. Derdi ki; “Atatürk hayatta olsa şimdi Refah Partisine oy verir” CHP şuanda o noktadır. Tabanından kopmuş bir parti. Atatürk hayatta olsaydı AK Parti’ye oy verirdi” dedi.

SİYASETTE ARTIK İNSANLAR YENİ YÜZLER GÖRMEK İSTİYOR

“Oyum reise ama AK Parti’ye oy vermeyeceğim” diyen bir kesimin olduğunun farkında olduğunu dile getiren Sezen, “Bunun çok farkındayız. Sadece Afyonkarahisar özelinde olan bir şey değil. Bu tüm Türkiye’de olan bir şeydir. AK Parti her seçimde yüzde 50 civarında bir yenilemeye gider listelerde Cumhurbaşkanımız. Bu beklenti bu dönemde çok daha fazladır. Bence bu dönem 2018 seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde ilk defa oy kullandığımız için ilk geçiş yaptığımız için halk bunun ayırımını yapamamıştı. Ben bunu böyle değerlendiriyorum. Benim şahsi kanaatimdir. 2018’de hem adayımız hem Recep Tayyip Erdoğan partimiz AK Partidir. O dönemde pusulalarda Cumhur İttifakı ile girmiştik bu dönem belki insanlar sistem anlamamıştı ilk defa oy pusulası önümüze geldi hem AK Partiye hemde Cumhurbaşkanımıza oyumuzu verdik. Bu dönem insanlar Cumhurbaşkanımız farklı ki pusulası farklıdır. Seçimde bu ayrımı biraz daha artık netleştirebiliyorlar. Yani seçim kanunda bazı değişiklikler olduğu için işte baraj olayı değişti. Ama şimdi tamam Cumhurbaşkanımıza kesinlikle oyumuz oraya ama AK Parti’de bir bakalım önümüze gelsin listeler. Bu sadece Afyon’a şamil bir olay değil tüm Türkiye’de böyle bir beklenti var. Tüm siyasette böyle bir beklentiler sadece AK Parti adına değil mi yani bu siyasette artık insanlar yeni yüzler görmek istiyor. Yeni insanlar görmek insanlarla halkla kendi vatandaşıyla daha haşır neşir genç yüzler görmek istiyor. Allah’a hamd olsun ben de  yerelde aynı şeyi söylüyorum. AK Parti’nin her sokakta bir kapısı her sofrada bir tası illaki vardır. Dolayısıyla yerelden çarşıda akşam yemek yiyebileceğim veya yediğim bir esnafımızın olması vakit namazında herhangi bir camisinde namazını kılan bir insan ve vatandaşın içinden çıkan uzun çarşının Akmescidin, Yukarı Mahallenin, Selçuklu Mahallesinde siyasetçiler burada olmak durumunda talebi bu noktada”

AFYON İÇİN HEP BİRLİKTE KOŞTURACAĞIZ

“14 Mayıs seçimlerimiz Afyonkarahisar’ımız başta ölmek üzere partimize memleketimize tüm İslam coğrafyasına mazlumlara mağdurlara hayırlar getirsin” diyen Avukat Sezen, “Cumhur ittifakı olarak İnşallah yine iktidar oluruz. Bu da önemli bir şey az önce belki koalisyon hükümeti noktasında bunu da söyleyebiliriz. İnsanlar siyaset tekrar ve muktedir bir iktidar istiyorlar. Dolayısıyla altılı masanın iktidar olmasında muktedir kim olacak o da belli değil öyle bir hani kapı da var. Bu millet bunları çok iyi okuyor. İnşallah 14 Mayıs’tan sonra da kaldığımız yerden durmadan yorulmadan inşallah yola devam diyoruz. Afyonkarahisar önceliğimiz bizim gece gündüz yine bu işler olsun. Ben mesleki anlamda Afyonkarahisar’a ne yapabilirim siyasi anlamda ne yapabilirim ben bunların kaygısını derdi ile geldim buraya. Biz Afyonkarahisar için gece gündüz demeden her zaman hep beraber inşallah koşturacağız”

 

AFYON ÇOK ÖZEL BİR ŞEHİR

“Afyonkarahisar AK Partimizin de kurulduğu bir şehirdir. Sayın Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız nezdinde özel bir şehirdir. Afyonkarahisar’da vatandaşlarımız irfan sahibi, vicdan sahibidir. Şöyle deriz biz; kantarı elinde olan insanlardır Afyonkarahisarlılar.  Dolayısıyla Cumhurbaşkanımıza yine her zaman olduğu gibi eşsiz bir destek sağlayacak”

TAKDİR GENEL MERKEZİMİZİN

Mahmut Koçak AK Parti’den MKYK kararıyla ihraç edilmiş birisi. Kendisi istifa etmiş birisi değil. Bildiğim kadarıyla disiplin yönetmeliğimizde bizim partimizde Genel Başkanı teklifi ve MKYK kararıyla tekrar partiye üye olabiliyor. O noktada da tabii tamamen bu takdir karar genel merkezimize ait”

AFYONKARAHİSAR VEKİLLİĞİ ZOR BİR İŞ

“Afyonkarahisar’ın yüz ölçümü çok büyük nüfusumuz 750 bine dayandı. 6 Milletvekilimiz var sadece keşke bu oran nüfus ve yüz ölçümü orantılı farklı bir formülle belirlenebilse. Afyonkarahisar vekilliği zor bir iş. 18 ilçemiz, 41 beldemiz var 400’den fazla köyümüz var bizim. O noktada Afyonkarahisar’a altı milletvekili az geliyor”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE SÖYLEDİ

“Bir gün il başkanıyım gece 12.30’da Cumhurbaşkanımız aradı telefona bakıyor mu diye? “Hayırlı geceler Sayın Başkan nasılsın Afyonkarahisar’da ne var ne yok hemşehrilerimize, teşkilatımıza selam söyleyin” diyerek”

HAYALİM AFYON’U BİR FUAR MERKEZİ YAPMAK

Çok gezdiğimden dolayı Afyonkarahisar’la ilgili benim en büyük hayalim Afyonkarahisar’ı bir fuar merkezi yapmak. Çünkü bunun için her türlü altyapımız var. Konaklama imkanımız var. Termal turizmimiz var. Doğa Turizmimiz var. Her türlü imkanımız var”

SEÇİM İLK TURDA TAMAMLANIR

“14 Mayıs seçimlerinde Allah izin verirse şu ana kadar Recep Tayyip Erdoğan almış olduğu oyun en yüksek oranında Cumhurbaşkanlığını ilk turda seçilecek. Oran noktasında bir şey söylemeyeyim ama en az yüzde 52 alacak. Fazlası var eksiği yok bence birinci turda biter bu iş şimdiye kadar almış olduğu en yüksek oy oranıyla yine Cumhurbaşkanımız İnşallah seçeriz”

CUMHUR İTTİFAKI ORGANİK BİR İTTİFAKTIR

“Cumhur İttifakı organik bir ittifaktır, ruhuyla özüyle hiçbir beklentisi olmadan sadece milli manevi duygularla bu milletin ülkenin bekası için kurulmuş bir ittifaktır. İttifak dediğimiz tam anlamıyla budur. Bizim tanımımıza göre ama diğerleri fiili bir durum oluşturdular bence Millet İttifakı olarak. Bunlar Millet Koalisyonudur ve Koalisyon Hükümetini aratıyorlar”

 

AK Parti Afyon’da kuruldu

Afyonkarahisar’ın AK Parti’ye yine büyük destek vereceğine inandığını dile getiren AK Parti Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Sezen AK Parti’nin Afyonkarahisar’da kurulduğunu belirterek, “Afyonkarahisarlılar Cumhurbaşkanımıza yine her zaman olduğu gibi eşsiz bir destek sağlayacak”

 

“AK Parti ortalama olarak Türkiye genelindeki alınan oyun Afyon’da genelde en az yüzde 10 üstüne almıştır. Ben yine Türkiye genelinde alacağımız oyun daha fazlasını en az yüzde 10 fazla alacağını düşünüyorum.  Çünkü Afyonkarahisar’da 750 bin seçmenimiz var ama Afyonkarahisar taşra ağırlıklı bir il. Merkez ağırlıklı biri olmasına rağmen yine taşra nüfusumuz bizim yerini muhafaza ediyor. Köy ve İlçe sayımız çok fazla. Tabiki yüzde 40’ı merkez olsun ama ilçedeki nüfuslarımızı koruyoruz. Merkeze doğru çok fazla bir göç yok. İlçelerimiz kendi arasında nüfus hareketliliği var. İşte bu noktada Sandıklı, Emirdağ son yıllarda nüfusunu arttıran ilçelerimizde bir tanesidir. Afyonkarahisar AK Partimizin de kuruluğu bir şehirdir. Sayın Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız nezdinde özel bir şehirdir. Afyonkarahisar’da vatandaşlarımız irfan sahibi, vicdan sahibidir. Şöyle deriz biz; kantarı elinde olan insanlardır Afyonkarahisarlılar.  Dolayısıyla Cumhurbaşkanımıza yine her zaman olduğu gibi eşsiz bir destek sağlayacak. Yine AK Parti’ye de mevkiler noktasında da mecliste de AK Parti çoğunluğu ile İnşallah Afyonkarahisar desteğine devam edecektir diye düşünüyorum”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti