Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Marka Kent’e yakışmıyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Marka Kent’e yakışmıyor

Şehrin göbeğinde ekmek sırası

Afyonkarahisar Belediyesi’ne bağlı Yüntaş ekmek büfelerinin önünde ekmek bekleyen, ve dağıtım sırasında adeta ekmeğe saldıran vatandaşların bu görüntüleri şehrimizin imajını bozuyor

Kentin, Anıtpark altındaki ve Ordu Bulvarı girişi olan Valilik yanındaki otopark alanında ekmek dağıtan Yüntaş büfelerinin önünde oluşan kuyruk görenlerin tepkisini çekiyor. Büfeden alış veriş yapan hayırsever vatandaşlar eğer isterlerse ekmek bedelini bırakarak, büfeden fakir vatandaşlara ekmek dağıtılmasını sağlıyorlar. Ancak, büfenin önünde saatlerce ekmek bekleyen fakir aileler, birkaç ekmeğin dağıtımı sırasında ekmek kapabilmek için adeta birbirlerini eziyorlar.
Kimilerine göre de, ihtiyacı olmadığı halde bazı kişilerin buradan ekmek alıp, çeşitli şekillerde bu ekmekleri değerlendirip, kazanç elde ediyor. Vatandaşların büyük tepkisini alan bu durumun, markalaşma ve kentleşme yönünde hızla ilerleyen, yaşanabilir iller arasındaki çıtasını hızla yükselen Afyonkarahisar’a yakışmadığı belirtiliyor.
Bu utanç verici görüntülerin yetkililer tarafından da önlenmesini isteyen vatandaşlar tepkilerini şu şekilde dile getirdiler; “Bu büfelerin önü sabahtan akşama kadar bir tane ekmek alabilmek için bekleyenlerle dolu. Ekmek dağıtımı sırasında ise tam bir rezalet yaşanıyor. Ekmek alabilmek için sıra bekleyen çocuklar, gençler, yaşlılar, kadınlar, erkekler adeta birbirlerini eziyorlar. Bu çirken görüntü ortadan kaldırılmalıdır. İhtiyaç sahibi olan da bekliyor, olmayan da bekliyor. Birkaç ekmeği aldıktan sonra gidip o ekmekleri bir kenara bırakıp tekrar sıraya girenleri görüyoruz. Bu görüntüler Afyonkarahisar’a gelen turistlerin gözleri önünde de gerçekleşiyor. Çünkü ekmek büfesiyle, Turizm enformasyon bürosunun arasında sadece 10 adım var. Bu olayı fotoğraf çekerek görüntüleyen turistlerden bizler utanıyoruz.” şeklinde duruma tepki gösterdiler. Ekmek dağıtımının iyi bir şekilde organize edilip, gerekirse fakir ve muhtaç ailelerin evlerine gönderilmesini isteyen vatandaşlar, ya da bu büfelerin göz önünde olmayan yerlerde oluşturulup, düzenli bir şekilde ekmek dağıtılmasının gerektiğini söylediler. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti