Matematikçiler Sergi Açtı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, 'Matematik Öğretiminde Materyal Tasarımı' dersi kapsamında Matematik Eğitimi Kulübü iş birliğiyle Sinanpaşa Ahmet Mesut Yılmaz Ortaokuluna okul ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyaret kapsamında öğretmen adayları, ders kapsamında hazırladıkları öğretim materyallerini ortaokul öğrencileriyle buluşturdu.

Matematikçiler Sergi Açtı

Sergi, Sinanpaşa Ahmet Mesut Yılmaz Ortaokulu Müdürü Hilmi Fırın ile AKÜ Matematik Eğitimi Tezli Yüksek Lisans Programının mezunlarından Müdür Yardımcısı Aykut Koçman’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.  
Etkinliğe, AKÜ Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Dr. Öğretim Üyesi Gürcan Kaya, Dr. Öğretim Üyesi Ramazan Erol ile ders yürütücüsü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Ertürk Geçici de katıldı. Ayrıca Sinanpaşa Ahmet Mesut Yılmaz Ortaokulu ve Tınaztepe İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri de sergiyi ziyaret etti.

Matematikçiler Sergi Açtı

“ÖĞRENCİLER İÇİN MATEMATİĞİ SOMUTLAŞTIRDIK”

Etkinlikle ilgili bilgi veren Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Matematik Öğretiminde Materyal Tasarımı Dersi Yürütücüsü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Ertürk Geçici, “Sergide 5’inci, 6’ıncı, 7’inci ve 8’inci sınıf düzeylerine uygun toplam 24 farklı öğretim materyali yer aldı. Öğrenciler, kendi seviyelerine uygun materyalleri inceleme ve değerlendirme fırsatı buldu. Bu etkinlik, öğretmen adaylarına hazırladıkları materyalleri uygulama imkânı sunarken; öğrenciler için matematiği somutlaştırarak öğrenmelerine katkı sağladı. Sergi süresince öğrenciler ve öğretmen adayları etkileşim içinde oldu, öğrenciler zaman zaman bazı materyallerle matematiksel oyunlar da oynadı. Etkinlik sonrasında ise öğretmen adayları, öğrencilerle birlikte çeşitli sportif faaliyetlerde bulundu.” dedi. 

Matematikçiler Sergi Açtı

Matematikçiler Sergi Açtı

Matematikçiler Sergi Açtı

Matematikçiler Sergi Açtı

Matematikçiler Sergi Açtı

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme