Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meclis’in gündemi yatırımlar ve esnafa can suyu

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin dünkü

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin dünkü toplantısında yeni yatırımlar, imar düzenlemeleri ve esnafa yönelik cansuyu yardımları ele alındı

 

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı dün akşam Meclis Toplantı Salonu’nda Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Toplantıya koronavirüs tedbirleri dolayısıyla sosyal mesafe kuralları gereği misafir kabul edilmezken tüm katılımcılar toplantı salonuna girmeden önce ateşleri ölçülüp elleri dezenfekte edilerek telefonları alındı.
BELEDİYE MECLİSİ İSRAİL ZULMÜNÜ ŞİDDETLE KINADI
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Filistin halkına destek içeren bildiriyi okuduktan sonra meclis üyelerinin oyuna sundu. Zeybek, “AK Parti olarak bizimde gündemimizde olan Filistin halkına İsrail’in yaşattığı zulümle ilgili İYİ Parti Grubu Meclis Üyelerinin Başkanlığımıza verdiği bir önergede vardır. İsrail’in Kudüs’te sivil ve savunmasız Filistin halkına yönelik uyguladığı şiddetin baskıcı politikaları, ibadet özgürlüğünü engellemeye yönelik girişimleri Ramazan Bayramı arifesinde vahim bir boyut kazanmıştır. Afyonkarahisar Belediye Meclisi olarak bu zülmü ve hukuk tanımazlığı şiddetle kınıyoruz.” diye konuştu. Hazırlanan bildiri Meclis Üyelerince oybirliği ile kabul edildi.
PANOROMA REZİDANSIN BULUNDUĞU ALANA
CAMİ YAPILACAK
Bir önceki toplantıya ait Meclis Tutanak özeti oybirliği ile kabul edildi. Mülkiyeti Belediye’ye ait olan, Selçuklu Mahallesi’nde 5 bin 230 ada 1 parselde kalan taşınmazın İl Müftülüğüne tahsisi oybirliğiyle kabul edildi. Mehmet Zeybek, taşınmazın Panoroma rezidansın olduğu alanda bulunup bir hayırseverin camii yaptıracağını kaydetti. Küçükçobanlı Mahallesinde Lütfi Doğancık’a ait taşınmaz ile Belediye’ye ait aynı mahallede 141 ada 1 parseldeki taşınmazın takas edilerek takas şartlarının belirlenmesi için Belediye Encümenine yetki verildi. Zeybek, bu tahsisle geçmişte yapılan bir yanlışlığın düzeltileceğini ifade etti.
BELEDİYE İHH DERNEĞİYLE PROTOKOL İMZALAYACAK
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Belediye’nin online yaptığı Satranç Turnuvasına toplamda 80 kişinin katılıp 11 oyuncunun dereceye girdiği açıklanıldı. Dereceye giren sporcuların ödülleri, hakem ücreti ve diğer tüm giderlerin karşılanmasına karar verildi. Afyon İHH İnsani Yardım Vakfı ile Belediye arasında gençlerin eğitimine yönelik faaliyetler için işbirliği protokolü imzalanmasına ve Belediye Bakşanına protokolü imzalaması için yetki verilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğüne bağlı Etüt Birim Eğitimi birimi adının Gençlik ve Eğitim Birimi, Spor Tesisi Birimi adının Spor Hizmetleri Birimi olarak değiştirilmesi teklifi kabul edildi.

İKİ MAHALLEYE FIRIN YAPILACAK
Afyonkarahisar Belediyesi ve ADD Şubesi işbirliğinde “Atatürk’ün fotoğrafçısı Etem TEM adına ulusal bir fotoğraf yarışması düzenlenmesi, bu hususta protokol yapılması, yapılacak protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Yağ üreten firmalardan ve hanelerden bitkisel atık yağların toplanması için bitkisel atık yağ toplama ve taşıma yetkisine sahip firmalardan Habitat Geri Dönüşüm ve Çevre Sanayi Ltd ile Belediye arasında protokol yapılması için Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e yetki verildi. Sahipata Mahallesi, 2654 Ada, 14 Numaralı parselin doğusunda bulunan tescil harici olan yerde ve Veysel Karani Mahallesinde, 1035 Adanın güneyinde bulunan tescil harici olan parka mahalle fırınları yapılması teklifini uygun gören komisyon raporu kabul edildi.
FUAR HASTANESİNE
İMAR PLAN DEĞİŞİKLİĞİ OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ
Kanlıca ile Zafer Mahallerinin arasındaki yolun düzenlenerek imar planlarına işlenmesini talebini uygun gören Bayındırlık ve İmar Komisyonu raporu kabul edildi. Yenice Mahallesi, 330 ada 6 parselde mevcut bulunan Fuar Hastanesi’nin olduğu yerde imar plan değişikliği yapılması talebini uygun gören komisyon raporu Millet İttifakı Grubu Üyelerinin ret oyuna karşılık oyçokluğuyla kabul edildi. Oylama öncesi Fuar Hastanesi Uzman Doktorlarından AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ali Ertan Ercan salon dışına çıktı.
TEKNİK İNCELEME SONRASI TALEPLER DEĞERLENDİRİLECEK
Yenice Mahallesi, 1668 adanın emsali sabit kalmak üzere 6 kat olarak imar plan değişikliği yapılması konusunda teknik inceleme yapılmasına karar verildi. Akçin Mahallesinde, 288 adanın olduğu bölgede imar plan değişikliği yapılması konusunda da teknik inceleme yapıldıktan sonra konu meclis gündeminde değerlendirilecek. Akçin Mahallesi, 492 adanın olduğu bölgedeÖzerbant’ın bulunduğu alanda ilave tesis yapılacağı gerekçesiyle imar plan değişikliği yapılmasını uygun gören komisyon raporu kabul edildi. Nazmi Saaatçi Mahallesi, 1706 ada 12 parselin eski 1050 ada 2 parselde imar plan değişikliği yapılması talebi teknik inceleme sonrası değerlendirilecek.
KARAHİSARİ KAMPÜSUNDE PLAN DEĞİŞİKLİK TALEBİ REDDEDİLDİ
Belediye Meclisi’nin 2 Mayıs 2018 tarih ve 184 sayılı kararıyla alınan il merkezinde yapılan inşaat imalatlarının kat yüksekliklerinin tam sayıya yuvarlanarak lejantlara işlenmesinin revize edilmesi konusunda yapılan incelemeyi uygun gören komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörlüğü Ahmet Karahisari Kampüsü’nde bulunan vatandaşlara ait parsellerin kamulaştırılmaması nedeniyle mali yükümlülük altına girilmemesi için üniversite alanında plan değişikliği talep edildiği öğrenildi. Ancak yönetmelikler gereği park alanın karşılığı bölgede ayrılamayacağından plan revizyon talebini uygun görmeyen komisyon raporu kabul edildi.
Gökçe Mahallesi’nde TOKİ’nin yapacağı 975 konutluk projeyle ilgili mülkiyeti Maliye Hazinesine ait, 159 ada 4, 9, 13, 16, 17, 18, 87, 88, 90, 91, 92, 93, 95 numaralı parsellerin taslak 1/1000 ölçekli uygulama imar planının onaylanması talebi ilgili kurumlardan görüş alındıktan sonra değerlendirilecek. Çetinkaya (Selçuklu) Mahallesi, 1207 ada 1 numaralı parselde imar plan değişikliği yapılması oybirliği ile kabul edildi. Selçuklu Camii’ne bu plan değişikliğiyle Kur’an Kursu yapılacak. Plan değişikliğiyle bahçe mesafesi 20 metreden 5 metreye düşürülecek. Eşrefpaşa Mahallesi, 2 bin 676 ada 1 parselin bulunduğu alanda imar plan değişikliği uygun görüldü. Akçin Mahallesi, 269 ada 4 numaralı parsel ile 422 ada 2 numaralı parselin bulunduğu alanlarda imar plan değişikliği yapılması talebi teknik inceleme sonrası ele alınacak.
KIŞLACIK MAHALLESİNE
11 MİNİBÜS GİRECEK
Akçin Mahallesi, 2. Küçük Sanayi Sitesi’nin arkasındaki ilave Küçük Sanayi Sitesinde uyuşmazlıkların ortadan kaldırılması için imar plan değişikliğini uygun gören komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. Mehmet Zeybek, konunun Belediye’nin imar içerisinde kalan mevcut çöp yoluyla ilgili olduğunu belirtti. Zeybek, bu konuda yeni bir düzenleme yapıldığını ifade etti. Kışlacık Mahallesinde oturan vatandaşların toplu taşıma ihtiyaçlarının karşılanması adına minibüs güzergâhında düzenleme yapılmasına karar verildi. Bu doğrultuda AtaköyÖğretmenevleri-Maliye güzergâhında çalışan 11 adet araç Kışlacık Mahallesine girecek. Sahipata Minibüslerinin mahalle içi güzergâhında düzenleme yapılması talebi incelendikten sonra meclis gündemine alınacak.
DEVLET HASTANESİ
ARKASINA KREŞ YAPILACAK
Afyon Devlet Hastanesi arkasına Belediye tarafından kreş yapılması için İl Sağlık Müdürlüğü ile protokol yapılması için Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e yetki verildi. Zeybek, Sağlık Bakanlığı’ndan gerekli yetkinin alındığını 450 kişilik bir kreş yapılacağını söyledi. Akmescit Mahallesi 464 ada, 52 parselde Kadınlar Pazarı girişindeki taşınmazın Mahalle Muhtarlığına tahsisi, tahsis süresi ve şartlarının belirlenmesi için Encümene yetki verildi.
ESNAFA 2. CANSUYU
ÖDEMESİ GÜNDEMDE
Pandemi nedeniyle faaliyetleri durdurulan bu nedenle ekonomik olarak zor duruma düşen işletmelere ve esnaflara Belediye tarafından nakdi yardım yapılması teklifi oybirliğiyle kabul edildi. Mehmet Zeybek, “Böyle bir düşüncemiz var. Daha önce de yapmıştık. Esnaf Odalarıyla görüşüp gücümüz nispetince imkânlarımız ölçüsünde esnafımıza nakdi yardımda bulunmak niyetindeyiz.” dedi. Zeybek, yardım miktarının yaklaşık 1000 TL olarak düşünüldüğünü ifade etti. Öte yandan pandemi nedeniyle işyerleri kısmi ve tam kapanan Belediye kiracılarından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelecek görüşe istinaden kapalı kaldıkları süre kira bedelleri alınmayacak. Zeybek şunları kaydetti: “Belediyemize ait halı saha ve düğün salonları var. Bilindiği üzere bunlar pandemi nedeniyle iş yapamadıklarından kapalılar. Biz daha önce 6 ay kira almayalım diye karar almıştık. Şimdi de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelecek görüşe göre tekrar süreyi uzatmak istiyoruz.”
MEVCUT TOPLU TAŞITLAR BELEDİYE’YE DEVREDİLECEK
Belediye şehir içi ulaşımında kullanılmak üzere 41 adet sıfır veya 2. el otobüs satın alınması teklifi kabul edildi. Ulaşım hizmetinde kullanılan otobüslerin YüntaşA.Ş’nin olduğunu söyleyen Zeybek, bunları Belediye uhdesine alacaklarını dile getirdi. Zeybek, “Daha önceki dönemde alınan otobüsleri biz Belediye uhdesine alacağız. Araç bakımı herşeyin Belediye üzerinde olması için bunu yapıyoruz. İşin aslı mevcut araçların Belediye’ye devridir.” diye konuştu. Kent Ormanı’nda bulunan kafeterya 10 yıl süre ile kiralanması için Encümüneoybirilğiyle yetki verildi.
EMRE GÖLÜ’NÜN İŞLETMESİ BELEDİYE’NİN OLACAK
Mülkiyeti Hazineye ait İhsaniye ilçesine bağlı Döğer beldesi sınırlarında yer alan 11 bin 194 parsel numaralı 74 bin 500 metrekarelik orman niteliğindeki taşınmazın Afyonkarahisar Belediyesi’nce kiralanması ve gerekli işlemlerin yapılması için Mehmet Zeybek’e oybirliği ile yetki verildi.Vali Gökmen Çiçek’in Afyonkarahisar turizmine ciddi katkı sağlaması için Ayazini köyüne ciddi yatırım yaptığını belirten Zeybek şöyle konuştu: “Emre Gölü çevre düzenleme işi, kafeterya hizmeti için yatırımları tamamen onlar yaptı. Sayın Valimiz, ‘Biz burayı valilik olarak işletemeyiz. Belediye olarak siz işletin.’ dedi. Zannederim bu hafta içerisinde orada balon turizmi ile ilgili bir anlaşma yapılacak. Belediye olarak YüntaşA.Ş’ye orayı işlettiririz. Yani işletmesi Belediyemiz bünyesinde olacak.”
YARIM KALAN SPOR
YATIRIMLARI TAMAMLANACAK
Mehmet Zeybek, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. M. Muharrem Kasapoğlu’nun Ramazan ayında Afyonkarahisar ziyaretinin son derece verimli olduğunu belirterek, “Afyon’da yarım kalan ödeneklerle ilgili çok ciddi ödenekler aldık. İnşallah önümüzdeki hafta başkente giderek protokol yapacağız. Parayı Belediyemize alıp ihaleleri gerçekleştireceğiz. Yarım kalan yerlerle ilgili çalışmaları tamamlayacağız. Sahipata Mahallesinde yarım kalan bir spor salonu vardı. Orayı bir an önce ikmal edip hizmete açılmasını sağlayacağız. DDY tahsinini aldığımız Derya Düğün Salonu eski yerinde Okçuluk Merkezi yapımı için tamirat ve tadilat için ciddi bir ödenek aldık. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden tahsisini aldığımız 500 bin metrekarelik bir araziyi bölgesel bir kamp alanı yapacağız. Orada inşallah kros çalışmaları yapılacak. Vali Ahmet Özyurt zamanında İl Özel İdaresi’nce yapılıp atıl kalan çok ciddi su kaçağı bulunan olimpik yüzme havuzu içinde sağ olsun Sayın Bakanımız ödenek talebimizi kabul etti. İnşallah ödenekleri aldıktan sonra hızlı şekilde ihale sürecine başlayacağız.” dedi.
ALT GEÇİT ÇALIŞMASI BAŞLADI
Dün itibariyle alt geçit çalışmaları başladığına değinen Zeybek şunları kaydetti: “Öncelikle yağmur suyu hattı için hem kazı yapılıyor hem de döşeniyor. Dolgusu da gerçekleştiriliyor. Toplantı öncesi orada incelemede bulundum.”
Millet İttifakının CHP’li Üyesi Av. Murat Çelikbaş bu çalışmanın trafik keşmekeşine neden olmaması için tam kapanma sürecinde başlatılabileceğini söyledi. Çelikbaş, sinyalizasyonda ayarlama yapılarak yeşil ışığın daha uzun yanması gerektiğini sözlerine ekledi. Millet İttifakı Üyelerinden AlaaddinNakilcioğlu ise Emniyet’ten destek alınarak gece mesaisinin alt geçit çalışmasının kolay bitirilmesinde yararlı olacağını belirtti. Mehmet Zeybek, bunun uygun bir çalışma biçimi olacağını ama bazı vatandaşların bunu eleştirebileceğini ifade etti. >> Burcu AYDIN’ın Haberinin detayları yarın gazeteniz Kocatepe’de

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti