Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Şimdilik Üç Adaya Da Eşit Mesafedeyiz”

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, şimdilik üç adaya eşit mesafede olduklarını, üç genel başkan adayından kim seçilirse seçilsin ayrışmadan, kenetlenme sözünü aldığını açıkladı

VİDEOYU PAYLAŞ

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, yarın başkentte yapılacak olan büyük kongresi öncesi Kocatepe takipçileri için düşüncelerini paylaştı.

“AFYON’DAN VEKİL VE İL BAŞKANI DÂHİL TOPLAM 16 DELEGE OY KULLANACAK”

27 Nisan Cumartesi günü yapılacak olan büyük kongre için akşam Ankara’da İYİ Parti Genel Merkezi’nde düzenlenecek bir toplantıya katılacaklarını belirten Başkan Mısırlıoğlu, “İl Başkanları olarak genel merkezde bir toplantıya katılacağız. Afyonkarahisar olarak il başkanı, milletvekili de dâhil olmak üzere büyük kongrede 16 delege oy kullanacağız. Bilindiği üzere 14 Mayıs 2023 yılı genel seçiminde biz Afyon’dan İYİ Parti olarak bir tane milletvekili çıkardık. Afyonkarahisar olarak 16 üst kurul delegemiz vardır. Milletvekilimiz Sayın Av. Hakan Şeref Olgun, 4 aydır Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmaktadır. Şu ana kadar milletvekilimiz Türkiye’nin her yerinde takdire şayan çalışmalar yapıyor. Yaptığı çalışmalarla tüm teşkilatlarımızın hakikaten sevgisini ve dostluğunu kazanmış durumdadır. Hakan bey herkes tarafından takdirle karşılanıyor. Biz de bu doğrultuda Afyon Teşkilatı olarak kurucu Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in aday olmayacağını açıklamasından sonra yaptığımız istişareler neticesinde Sayın Genel Başkanımızın bir dönem daha genel başkan olarak devam etmesi doğrultusunda vekilimizle beraber Genel Başkanımıza çok ısrar ettik. Kendisine, toplumun ve devletin, milletin ihtiyacı olduğunu söyledik. Sayın Genel Başkanımız, ‘Kesinlikle aldığım karardan dönmem. Benim kişiliğime ters bir olay. Ben aday olmayacağım dediysem olmam. Bu konuda kimse ısrar etmesin. Herkese başarılar diliyorum.’ dedikten sonra Milletvekilimiz Hakan bey Ankara’da kongrenin yapılması ile ilgili Başkanlık Divanı’ndaki görevi gereği hizmetlerini yapıyor. Partimizi seçime hazırlıyor. Ramazan Bayramından beri bu süreçte biz milletvekilimle görüşemedik. Kendisine telefonla dahi ulaşamıyoruz. Çünkü yoğun bir seçim hazırlığı yürütüyor.” dedi.

“BİRBİRİNDEN DEĞERLİ ÜÇ İSİM GENEL BAŞKAN ADAYI OLDU”

İYİ Parti Genel Başkanlığı seçimine birbirinden değerli üç ismin aday olduğunu belirten Başkan Mısırlıoğlu, “Üç tane birbirinden kıymetli genel başkan adayı var. Bunlar; Partimizin kuruluşunda Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Koray Aydın, İzmir eski Milletvekili Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’dur. Kendisi İYİ Parti’nin kurucular kurulunda aktif rol oynamış bir isimdir. Üçüncüsü de Av. Tolga Akalın beydir. Partinin kurulduğundan bu yana İYİ Parti içerisinde özverili çalışan ve birkaç dönem başkanlık divanında görev almıştır. En sonunda Göç Politikaları alanında Genel Başkan Yardımcılığı yaptı ve göçmenlerle ilgili yapmış olduğu çalışmalarda göz dolduran projeleri vardı. Toplumunda büyük bir çoğunluğu tarafından takdirle karşılanan, hakikaten birbirinden kıymetli, birbirinden değerli, bu partiyi hangisi seçilirse bir noktaya getirme kabiliyeti ve ferasetine sahip insanlar genel başkan adayı oldular. Siyasi tecrübeleri de buna yeterli.” diye konuştu.

“ÜÇ ADAYDAN HANGİ SEÇİLİRSE AYRIŞMAMA SÖZÜNÜ ALDIM”

Üç adaydan hangisi genel başkanlık koltuğuna oturursa partilerinin bir adım ileri gitmesine vesile olacağına inandıklarını dile getiren Başkan Mısırlıoğlu, “İnşallah kongre öncesi akşam Sayın Milletvekilimizle bir araya geleceğiz. Biz milletvekilimizin hangi adayın listesinde, genel idare kurulunda ve hangi adayın listesinde yer aldığını ve tüm adayların listelerini gözden geçireceğiz. Bundan sonra da hangi adayımıza destek olacağımızı açıklayacağız. Şimdilik tüm samimiyetimle ifade ediyorum üç adaya da eşit mesafedeyiz. Herhangi birine bir sözümüz yok. Benim üç genel başkan adayı ile hukukum vardır. Tolga bey benden yaşça küçüktür ama muazzam bir ağabey, kardeş ilişkimiz vardır. Musavat bey ile Ülkü Ocakları eski Genel Başkanımız olduğundan bir ağabey, kardeş ilişkimiz vardır. Koray Bey’le aynı şekilde ben MHP’de İlçe Başkanlığı yaparken kendisi partide genel sekreterlik yapan ve pek çok görevde bulunan bir isimdir. Kendisi Başbuğ Alparslan Türkeş’in son genel sekreteridir. Onunla da ağabey, kardeş ilişkilerimiz vardır. Bu nedenle aslında ben çok zor durumda olan bir il başkanıyım. Ama üç adayımızada birleşmelerini istediğimi söyledim. Ayrışmamalıyız dedim. Üçü de bana bunun sözünü verdiler. Dediler ki ‘İnşallah hangimiz kazanırsak onun yanında kenetleneceğiz, bundan müsterih olun.’ dediler.” şeklinde konuştu.

“ŞİMDİLİK ÜÇ ADAYA DA EŞİT MESAFEDEYİZ”

“BU KONGRE PARTİMİZİN İKTİDARA YÜRÜYÜŞ HAZIRLIĞIDIR”

Başkan Mısırlıoğlu, partisinin genel başkanlık yarışı öncesi yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: “Biz İYİ Parti Afyonkarahisar teşkilatları olarak 16 üst kurul delegesi oy kullanacağız. Türkiye genelinde ise bin 311 delege oy kullanacak. Hiçbir delegenin oyunun tapusu, garantisi hiçbir il başkanının elinde değildir. Çünkü delege kafasına kim yatarsa o adaya oy veriyor. Delege oy vereceği adayı o salonda kafasına oturtuyor. Biz A şıkkı deriz, bizim delegemiz B şıkkına veya C şıkkına oy verir. Buna hiç kimse müdahale edemez. Bunun üzerinde bir baskı da kuramazsınız. Oyunu kullanmaya sandığa tek başına gidiyor. Dolayısıyla ben hangi aday seçilirse güzel bir kombin olacağına inanıyorum. Bu kongreden birlik beraberlik çıkacağına inanıyorum. Türkiye genelinde parti teşkilatlarımıza kongremizin büyük bir heyecan getireceğini düşünüyorum. Bu heyecanla birlikte de yeniden milletin umudu haline geliriz inşallah ve 2028 yılındaki seçimlerin favori partisi haline geliriz. Bu genel kurulda seçilecek yeni yönetimle birlikte İYİ Parti’nin iktidara yürüme hazırlığı yapılıyor.”

“BAHÇELİ, DEVLET ADAMI VASFIYLA BUNU SÖYLEDİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM”

Başkan Mısırlıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Önümüzdeki dönem Sayın Cumhurbaşkanı’nın aday olmaması söz konusu. Sağda büyük bir boşluk oluşacak. Sayın Cumhurbaşkanı için üç dönemlik süreç bittikten sonra orada da bir çözülme olacak. Türkiye’de yeni bir lider arayışı ortaya çıkacak. Bunların hepsi şu anda çok şeye gebe meseleler. İnşallah güzel bir kongre ile İYİ Parti, alternatif parti durumuna gelir. Milletin umudu olur. Büyük bir çoğunluğu Türk milliyetçilerinden oluşan iyi partililerin merkez sağla bütünleşerek, Atatürkçü ve milliyetçi kesimle kucaklaşarak ortada yeni bir yol oluşturmuş olur, yeni bir umut olur diye düşünüyorum. Sayın Bahçeli’nin, Sayın Genel Başkanımıza yerinde kalması çağrısını söylerken sanırım bunu bir devlet adamı vasfıyla söylemiştir. Sayın Bahçeli, bunu ileriye bakarak söyleme ihtiyacı duymuş olabilir. Malum olduğu üzere önümüzde bir yeni anayasa görüşmeleri var. Bu anayasa görüşmeleri Türkiye için önemli. Türk devleti ve Türk milleti için önemlidir. Dolayısıyla burada bir siyasi partinin özellikle de sahada yer alan İYİ Parti gibi milliyetçi, muhafazakâr, büyük bir çoğunluğu da MHP’nin tavanıyla örtüşen bir partinin bir genel başkanlık yarışıyla bölünüp parçalanmasını istemediği için bunu söylemiştir diye düşünüyorum. Anayasa çalışmalarına katkı sunma adına bir karışıklığa meydan vermeden Sayın Meral Akşener’in liderliğinde bu sürecin atlatılmasının daha sağlıklı olacağını düşündü diye düşünüyorum.”

DİĞER VİDEOLAR

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti