Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mecliste üye seçimi irdelendi – Kocatepe Gazetesi

Mecliste üye seçimi irdelendi – Kocatepe Gazetesi
Mecliste üye seçimi irdelendi

İGM’de SYDV mütevelli heyeti üyeliğine seçilecek isimler için iktidar ve muhalefet grubu arasında siyasi parti üyesi olma özelliği irdelendi

İl Genel Meclisi (İGM) Ocak ayı toplantılarının 3’ncü birleşimi dün tamamlandı. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, Meclis Başkanı Salih Sel, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.
OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ
Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı’nın (SYDV) ilçelerdeki mütevelli heyetlerinin seçilmesi konusu meclis üyeleri arasında uzun tartışmalara yol açtı. Her partiden üyenin fikrini beyan ettiği toplantıda belirlenen üye isimleri MHP grubu ve CHP’li üç üyenin ret oylarına karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. SYDV mütevelli heyetlerinde merkezde; Sabri Camcı, Yusuf Zorluer, Başmakçı’da Halil İbrahim Karakurt, Sulhi Kartçı, Latif Akpınar, Bayat’ta Mehmet Yapıcı, Hakkı Bulut, Abdülkadir Ağdacı, Bolvadin’de Halil Pektaş, İsmail Fatih Birler, Çay’da Yılmaz Dönem, Zekeriya Uzun, Çobanlar’da Hasan Gülsüm, Nusrettin Yılmaz, Dazkırı’da Abdullah Akyem, Fehmi Teke, Dinar’da Galip Uluağaç, Hamdi Demiralp, Emirdağ’da Mehmet Kökten, Bayram Çelik, Evciler’de Hacı Halil Kırtır, Namık Ayyıldız, Dursun Pala, İhsaniye’de Hüseyin Dönmez, Davut Genç, İscehisar’da Halim Göral, Hamza Özdemir, Naci Dikmen İsmailoğlu, Hocalar’da Ercan Sarıgül, Hüseyin Tanrıkulu, Kızılören’de Halil İbrahim Ulusoy, Mehmet Korkmaz, Cafer Duran, Sandıklı’da Ertan Akçay, Uğur Demir, Sinanpaşa’da Ali Bayram, Ali İhsan Doğrul, Sultandağı’nda Metin Kumcu, Abdülkadir Özçevik, Şuhut Turan Serttaş, Yaşar Sucu görev alacak.
ACAR: VİCDANIM RAHAT DEĞİL
SYDV mütevelli heyetlerine üye seçimi konusunda görüşlerini ilk açıklayan İbrahim Acar oldu. Acar, yapılan seçimdeki isimlerin vakfın amaç ve ruhuna uygun olmadığı düşüncesini ifade etti. Eskiden “ehli hukuk” olarak tanımlanan kişilerin sözünün ehli, dinlenen, toplumda gerçek ihtiyaç sahiplerini bilen kişiler olduğunu söyleyen Acar, heyet üyelerinin böylesi kişiler olması gerektiği kanaatini aktardı. Acar; “Bir kişi elbette bir siyasi partiye üye olmuş olabilir. Şahsen buna bir itirazım yok. Ama bir siyasi partinin yönetim kurulu üyesi olursa o insan taraf olur. Mütevelli heyet üyelikleri için isimleri sayılan birçok kişi siyasi partilerde yönetim kurulu üyesidir. Bunun SYDV ruhuna aykırı olduğunu düşünüyorum. Kamu vicdanının rahatsız olmaması gerekir. Bir partinin yönetim kurulu üyesi olan isimler için komisyon üyesi olarak imzayı attım. Ama benim vicdanım rahat değil. Ben bunu söylemek istedim.” dedi.
SEL: HER İKİ DÜNYADA DA HESABI VAR
İGM Başkanı Salih Sel, bu konunun çok hassas bir konu olduğunu dile getirdi. Sel, Defterdar Mustafa Ceylan ve ilgili Vali Yardımcısının kendisini telefonla arayarak heyette görev yapan üyelerin hassasiyetleri nedeniyle çalışmalarından hoşnut olduklarını bildirdiklerini kaydetti. Sel; “Her ikiside bana kendilerinin bir daha olmayacaklarını söyledi. Benden neden olmayacaklarını sordum. Bazı yerlerden gelen kişilerin farklı davranışlar içerisinde olduklarını belirttiler. Muhtarları ve derneklerden gelen insanları kast ettiler. Örneğin kişilerden biri kendi cebinden fakiri gözetleyen, gerçek ihtiyaç sahiplerini inceleyen yapıda. Bu tür kişilerin heyet üyesi olmaması halinde işin sakatlanabileceğini ifade ettiler. Hiç olmazsa orada doğruyu söyleyebiliyorlar denildi. Diğer arkadaşlarında aynı hassasiyeti göstermesi gerekir. Bunun bu dünyada olduğu gibi öbür taraftada hesabıda çok ağır.” diye konuştu.
ŞAHAN: KANUNİ VİCDANİ ETİK DEĞİL
Yusuf Şahan, gönderilecek bir kaç kişinin sayısal azlık ve çokluğa etki etmemesinin hiçbir önem taşımadığını söyledi. Sonuç olarak kanuna, özüne, sözüne uygun kişileri SYDV mütevelli heyetine üye olarak gönderilmesi gerektiğini belirten Şahan; “Bu bizim görevimiz. Özüne ve sözüne çalışıldığına emin olunsa bile kanunun özüne aykırı olunabilir. Bu konu meclisimizde her zaman tartışıla gelmiştir. En son Vali beyde bu konuda gönderdi. Maalesef aynı şekilde bitti. Kanun çok açık bir şekilde hayırsever vatandaş terimi ile bu kuruma seçilecek kişilerin çok açık net bir şekilde belirlemiş. Yasa koyucu bu konuda çok iyi niyetli. Kötüye kullanılacağını dahi düşünmemiş. Sıkıntılar oluşunca konuya genelge ile açıklık getirilmiş. İGM, Belediye meclis üyeleri olamaz,�� bir partinin ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri olamaz denilmiş. Biz hala bunun üzerine bir partinin ilçe yönetim kurulu üyesini buraya sokmaya çalışıyoruzki çok büyük yanlıştır. Kanuni, vicdani, etik değildir. Benim vergilerimle yapılan hayrın bir partinin ilçe yönetim kurulu üyesi tarafından dağıtılmasına gönlüm ve vicdanım rahat olmuyor. Aynı yanlışa senelerdir düşülüyor. Gerçek hayırseverlerin bulunması gerekiyor.” şeklinde konuştu.
KARAOĞLU: SEÇİLENLERİN
HAKKI VERİLMELİ
İbrahim Karaoğlu, SYDV mütevelli heyeti üyeliğine hayırsever vatandaş bulmakta zorlandıklarını ifade etti. Tepkinin komisyondaki üyeler yerine vatandaşlara geldiğini belilrten Karaoğlu; “Örneğin komisyonun başkanı ilçenin mülki amiri kaymakam. Ama tepki kaymakama değil vatandaşa geliyor. Belediye Başkanları seçilmiş, siyasi kimliği olan insanlar değil mi? Onlar taraf olmuyorda, herhangi bir partide olan vatandaş hayırsever olamaz mı? Bakış açısı, değerlendirme yanlış. Seçilen üyeler gerçekten orada zor bir durumda görev yapıyor. O insanlarında hakkını teslim etmek lazım.” ifadelerini kullandı.
IŞIK: BAŞMAKÇI’YI BENDEN
DAHA İYİ Mİ BİLİYORLAR?
Ali Işık, SYDV mütevelli heyetine üye olacak isimlerin nereden ne şekilde bildirildiğini herkese sormak istediğini söyledi. Üç CHP’li üye olarak kendilerinin verdikleri tekliflerin hiçbir zaman geçerli olmadığına değinen Işık, Başmakçı’da bunun acısını çok çektiklerini kaydetti. Bir diğer merakınında ilçesi Başmakçı için neden 3 üyenin belirlendiği soran Ali Işık, kendilerinin bildirilen isimlerden haberdar olmadıklarını dile getirdi. Işık; “Benim Başmakçımı benden daha iyi bilenler varsa, birşey diyemeyeceğim.” dedi.
AYNACI: KİMSE ART NİYETLİ DEĞİL
Komisyon Başkanı Derviş Aynacı, mütevelli heyet üyeliği için verilen isimlerin İGM üyelerince bilindiğini, kendisine isimler üzerinde olumlu olumsuz bir bilgi ve talepte bulunulmadığını açıkladı. Olumlu olumsuz itirazda bulunulmaması üzerine sözkonusu isimlerin meclis başkanlığına sunulduğunu kaydeden Aynacı, kimsenin art niyet taşımadığını vurguladı. Derviş Aynacı, sözkonusu isimlerin SYDV mütevelli heyeti üyeliğini çok güzel temsil
edeceklerine inandığını sözlerine ekledi.
ÇAĞA: AK PARTİLİ OLUNCA MI
HAYIRSEVER OLUNUYOR?
İsa Çağa, hem İGM Başkanı Salih Sel’in fikirlerine hemde diğer üyelerin fikirlerinide katıldığını dile getirdi. SYDV mütevelli heyeti üyeliğine dördüncü kez seçim yapıldığını belirten Çağa; “Birinde mahkemeye gittik, her niye ise kaybettik. İkincisinde oturumu terk ettik. Üçüncüsünde yine mücadelemizi verip tartıştık. Bu ise dördüncü. Benim burada aklımın ermediği birşey var. Ya sizin AK Partili ilçe yönetimleri bu mevzuyu tam teferruatlı bilmiyor yada bizim arkadaşlarımız partizanlık yapıyor. Başmakçı, Dazkırı, Dinar, Sandıklı, Sultandağı bunlar benim 5 dakikada aklıma gelenler. Bu beş ilçeden mütevelli heyeti üyeliğine gösterilen 5 tane siyasi parti yönetim kurulu üyeliği var. AK Parti yönetim kurulunda olununca çok mu hayırsever olunuyor. Neden bunların içerisinde bir tane MHP’li yok?” diye konuştu. Selahattin Tokpınar, heyet üyeliğine layık olan insanların tercih edilmesi gerektiğini, bu insanların siyasi partilerinin önemi olmadığını dile getirdi. Ömer Tunçay, devletin kurulları olduğunu, yanlış yapanların cezalandırılacağını söyledi. Meclisin Ocak ayı toplantılarının 4’ncüsü bugün yapılacak. (Kocatepe)