Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mekke’nin fetih yıldönümü kutlanacak – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Mekke'nin fetih yıldönümü kutlanacak

AGD Şube Başkanı Mevlüt Üyümez, yılbaşı eğlenceleri ile toplumsal çürümüşlüğün, kokuşmuşluğun ve duyarsızlığın tavan yaptığı bir zaman diliminde Anadolu Gençlik sevdalılarının Mekke’nin Fethi kutlamaları ile asil bir duruşu tüm dünyaya deklare edeceklerini belirtti

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Afyon Şube yönetimince düzenlenen Mekke’nin Fethi programı bu akşam gerçekleştirilecek. Program Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) salonunda saat 20.00’de başlayacak.
FETİH PROGRAMI BUGÜN
AGD Şube Başkanı Mevlüt Üyümez, Mekke’nin fethinin 1382’nci yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, 31 Aralık Pazartesi günü 1 Ocak Salı gününe bağlayan gece Mekke fethinin yıldönümü olarak kutlanacağını belirtti. Bilindiği üzere yeryüzünün ilk binası Kâbe’nin bulunduğu şehir olan Mekke İslam ordularınca 1 Ocak 630 tarihinde fethedildiğini kaydeden Üyümez; “Anadolu Gençlik Derneği öncülüğünde geleneksel olarak düzenlenen fetih kutlamaları bu yıl da ülkemiz genelinde birçok il ve ilçe merkezinde yapılacak olan salon programları ile gerçekleşecektir. Bu kapsamda ilimizde Mekke’nin Fethi Programı Rehberlik Araştırma Merkezi salonunda bu akşam saat 20.00’de başlayacaktır. Programda Antalya’dan Ramazan Düzen Hoca Efendi bir konuşma yapacaktır.” dedi.
FETİH İNSAN OLMA GEREĞİ
Kelime olarak açmak anlamına gelen fetihin, yüreklerin ve yolların tevhide açılması anlamını taşıdığını belirten AGD Şube Başkanı Mevlüt Üyümez; “Fetih, bir beldenin ve o beldede yaşayan insanların dimağlarının İslam’a açılmasıdır. Fetih, küfrün karanlığının Kelam-ı Kadim’in berraklığıyla silinmesidir. Fetih, sonradan olma ilahlara reddiyedir. Fetih, insanların temel hak ve özgürlüklerini gasp eden zulüm düzeninden adil bir düzene geçen yolun açılmasıdır. Fetih zalimlerin değil Allah’ın aynında olan izzet ve şerefle bütün insanlığı tanıştırma mücahedesidir. Fetih; insanın, toplumun ve doğanın, sevgiyle, merhametle ve adaletle buluşmasıdır. Fetih insan olmanın, halife kılınmanın, dağların yüklenmekten çekindiği bir yükü omuzlamanın ve kulluk sözü vermenin gereğidir. Fetih sadece hakkın hâkimiyeti için çıkılan bir seferin sonucu değil; bilakis o sefere çıkabilme dirayetidir.” ifadelerini kullandı.
MEKKE YERYÜZÜNÜN İLK ŞEHRİ
Mekke fethinin 1382’nci yıldönümü vesilesiyle Mekke şehrinin insanlık tarihindeki önemine de değinmek gerektiğini kaydeden AGD Şube Başkanı Mevlüt Üyümez; “Mekke yeryüzündeki ilk şehirdir. İlk insan ve ilk peygamber olan Hazreti Adem (AS)’ın tevhid inancının bir sembolü olarak, insanın yeryüzündeki sınanma serüveninin bir nişanı olarak inşa ettiği ilk bina yani Kabe bu şehirdedir. Alemlere rahmet olarak gönderilmiş son peygamber Hazreti Muhammed (SAV) bu şehirde doğmuştur. Kur’an-ı Kerim’in ilk çağrısı bu şehrin sokaklarında yankı bulmuştur. Yeniden vücut bulan tevhid inancının ilk şehitleri bu şehirden çıkmıştır. Tebliğin 13 yıl süren çileli günleri bu şehirde yaşanmıştır. Habeşistan’a yapılan hicret de, Medine’ye yapılan hicret de bu şehirde yaşanılan sıkıntılı sürecin sonunda olmuştur. Mekke o dönemin Müslümanları için işkencenin, boykotun, ambargonun, zulmün her türlüsünün tadıldığı yaşanılmaz bir şehir haline gelmiştir.” dedi.
FETİHTEN ÇIKARILACAK DERSLER VAR
Günümüz Müslümanlarının bu büyük fetihten çıkaracağı bazı dersler olduğunu, öncelikle Müslümanlar’ın verdikleri sözü tutup, yaptıkları antlaşmayı bozmadıklarına değinen Üyümez; “Zaferin Allah’tan olduğuna inanırlar. Sabrın ve fedakârlığın Müslümanca bir yaşam tarzının gereği olduğunu bilirler. İslam’ı yaşamanın ancak cihad ile mümkün olduğunu idrak ederler. Zafere giden yolda en büyük gücün inanç olduğunun farkındadırlar. Emaneti ehil ellere teslim etmek gerektiğine inanırlar. Fethin gayesinin ganimet elde etmek değil, yürekleri kazanmak olduğunu bilirler. İslam’ın yaşanmasında kadın erkek tüm Müslümanların beyat sorumluluğu olduğunun farkındadırlar. Bir Müslümanın gücü nispetinde tüm yeryüzünden sorumlu olduğunu bilirler. Tevazünün, vefanın ve sadakatin Müslüman ahlakının vazgeçilmezleri olduğuna inanırlar.” ifadelerini kullandı.
ASİL DURUŞ DÜNYAYA DEKLARE EDİLECEK
AGD Şube Başkanı Mevlüt Üyümez her geçen 6 saniyede bir çocuğun açlık nedeniyle öldüğü, 840 milyon insanın her gece aç yattığı, 1 milyar 250 milyon insanın içme suyundan mahrum olduğu, 2 milyar insanın yoksulluk sınırının altında yaşadığı bir dünyada yeni fetihlerin yüreklerde sevgiye, merhamete ve adalete giden yolları açması gerektiğini vurguladı. Üyümez, ayrıca yılbaşı eğlenceleri ile toplumsal çürümüşlüğün, kokuşmuşluğun ve duyarsızlığın tavan yaptığı bir zaman diliminde Anadolu Gençlik sevdalılarının Mekke’nin Fethi kutlamaları asil bir duruşun tüm dünyaya deklare edilmesi anlamına geldiğini sözlerine ekledi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti