Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Memur zammı, şimdiden eridi – Kocatepe Gazetesi

Memur zammı, şimdiden eridi – Kocatepe Gazetesi
Memur zammı, şimdiden eridi

Büro Emekçileri Sendikası İl Temsilcisi Ali İhsan Orhan, Toplu Sözleşme sürecinde memura yapılan zammın, ekonomideki kötü gidiş karşısında eridiğini belirtti

Büro Emekçileri Sendikası İl Temsilcisi Ali İhsan Orhan, Toplu Sözleşme’de memura yapılan zammın, şimdiden eridiğini belirtti. Orhan, “15 Eylül; milyonlarca kamu emekçisinin maaşları hesaplarına yatmış bulunmaktadır. Belki de tarihte ilk defa imzalanan bir toplu sözleşmesinin ilk sonucu olarak maaşlarımızda emekli keseneği artışından kaynaklı 20 TL düşüşü hep birlikte yaşayacağız. Aynı zamanda milyonlarca kamu emekçisinin maaşı Eylül ayı itibariyle bir üst vergi dilimine gireceğinden, yüzde 5’lik bir kayıpta bizleri beklemektedir. Bunun adı hırsızlıktır, bunun adı vergi adaletsizliğidir” dedi.
KAMU EMEKÇİLERİNİN HAYATLARI ZOR
Ekonominin iyi sinyaller vermediğini söyleyen Ali İhsan Orhan, 1 Kasım seçimlerinin de ekonomiyi etkileyeceğinin altını çizdi. Orhan, “1 Kasım’da yapılacak erken genel seçime giderken ülke ekonomisinin de kırmızı alarm verdiği bizzat Maliye Bakanı tarafından da ifade edilmektedir. Dolar tarihi rekorlarına her geçen gün yenisini eklemektedir. Başta dolar olmak üzere döviz artışlarının emekçilere hayat pahalılığı olarak yansıdığı ortadadır. Her geçen gün satın alma gücümüz düşmekte, yoksulluk sınırı rakamı altında çalışmaya mahkûm edilen kamu emekçilerinin yaşamları zorlaşmaktadır. Eğitim yılının açılması ve kış koşullarının yaklaşıyor olması da daha kötü günlerin habercisidir.2016 ve 2017 yıllarına ilişkin toplu sözleşme sürece meşruluğu tartışmalı hükümetin milletvekili bile olmayan çalışma bakanı ile AKP hükümetinin memur kolları Memur-Sen arasında imzalanmıştır” şeklinde konuştu.
MEMUR-SEN’E ELEŞTİRİ
Toplu Sözleşme’yi kabul eden Memur-Sen’i de eleştiren Ali İhsan Orhan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Memur-Sen Genel Başkanı tarafından imzalan toplu sözleşme kamuoyuna tarihi başarı olarak sunularak, kamu emekçileri ve emeklilerle adeta dalga geçilmiş, AKP hükümetine koltuk değnekliği yapılmaya devam edilmiştir. Sendikamız tarafından Tarihi Satış olarak nitelendirilen toplu sözleşme ile ilgili AKP ve Memur-Sen’ e soruyoruz!Kamu emekçilerinin gasp edilen 2014 yılı enflasyon farkının üzerini örtmek midir tarihi başarı? 666 sayılı KHK ile gasp edilen, fazla mesai ücretleri ve yargı kararlarına rağmen ödenmeyen ikramiye taleplerimizi yok saymak mıdır tarihi başarı? Özelikle işkolumuzda yaşanan ücret adaletsizliklerini gündeme bile getirmeyip, ücret adaletsizliğini arttıracak uygulamaların altına imza atmak mıdır tarihi başarı? Kamuda liyakatin yerini sadakatin aldığı bir süreçte emekçilerin ayrımcılığa karşı adalet ve eşitlik taleplerini yok saymak mıdır tarihi başarı? 2013 yılında imzaladığınız toplu sözleşme ile hesap bilmeyen sendika, hükümetin teklifinin altında bir zamma imza atarak kamuoyunda alay konusu olan siz değimliydiniz. Şimdi de 2016 yılı için kamu emekçilerinin alacağı zam 8.76 iken yüzde 11 olarak ifade edip algı operasyonu yaratmak mıdır tarihi başarı?”
7 HAZİRAN’DAN
SONRA NE DEĞİŞTİ?
Ülkedeki gündemi de değerlendiren Büro Emekçileri Sendikası İl Temsilcisi Ali İhsan Orhan, “7 Haziran genel seçimleri sonrası ortaya çıkan halk iradesinden hükümet çıkarmamak için her yolu deneyenler, ülkemizi tarihinin en hızlı erken seçimi ile karşı karşıya bırakmışlardır. 1 Kasım’da yapılacak seçimlere gidilirken ülkemiz yangın yeridir. 13 yıllık AKP iktidarında barışı dilinden düşürmeyenler, barış süreci için siyasi geleceğimize mal olsa da bu süreçten vazgeçmeyiz diyenler, söz konusu siyasi ikballeri olunca gözlerini kırpmadan ülkemizi bir kaos ve çatışma ortamına sürüklemekten geri durmamışlardır” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)