Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Memurlar, et tüketemiyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Memurlar, et tüketemiyor

Türkiye Kamu-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Erol Özsoy, memurların gıda tüketim eğilimini kamuoyuyla paylaştı. Anket sonuçlarına göre memurlar, et tüketemiyor

Türkiye Kamu-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Erol Özsoy, Türkiye Kamu-Sen’in yaptığı Gıda Tüketim Eğilimi anketini kamuoyuna açıkladı. Özsoy, “Araştırma kapsamında, memurlara, ‘Ailenizde Kurban Bayramı dışında kişi başına aylık ortalama ne kadar kırmızı et tüketiliyor?’ sorusu yöneltildi. Memurların yüzde 24,3’ü bu soruya, ‘Kurban Bayramı dışında hiç kırmızı et tüketmedikleri’ yanıtını verdi’ dedi.
Özsoy, şöyle devam etti: “Araştırmaya katılanların yüzde 6,6’sı, ‘Ailenizde kişi başına aylık ortalama ne kadar beyaz et tüketiliyor?’ sorusuna, ‘Hiç beyaz et tüketmiyoruz’ karşılığını verdi. Katılımcıların yüzde 29,8’i bu soruyu, ‘Kişi başına aylık 100 gramdan az’, yüzde 36,4’ü ‘Kişi başına aylık 100-500 gram arasında’, yüzde 15,8’i ‘kişi başına aylık 500 gram-1 kilogram arasında’, yüzde 5,9’u ‘Kişi başına aylık 1-1,5 kilogram arasında’, yüzde 5,5’i ‘Kişi başına aylık 1,5 kilogramdan fazla’ şeklinde yanıtladı. Memurların yüzde 15,4’ü ailelerinde ‘hiç süt tüketilmediğini’ bildirirken, yüzde 7,4’ü de ‘hiç meyve tüketilmediğini’ ifade etti.” Tercihi maddi imkânlar belirliyor Özsoy, “Türkiye Kamu-Sen’in bu araştırması, memurların mutfaktaki tüketim tercihini büyük ölçüde ‘maddi imkâların’ belirlediğini ortaya koydu” diye konuştu. Anketteki en çarpıcı soru ve yanıt ise şöyle: “Gıda alışverişinizde önceliğiniz nedir?” “Maddi imkanlarım, aile bireylerinin karnını doyurmak, sağlıklı ve dengeli beslenmek, canımın istediğini almak, günlük ihtiyacımızın üstünde kalori almak.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti