Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Merkez İHL böyle olacak

Merkez İHL böyle olacak

Dumlupınar Mahallesi’nde bulunan ve 1966 yılında eğitime başlayan Merkez İmam Hatip Lisesi yıkılıp yeniden yapılacak

1966 yılında vatandaşların katkıları ile yapılan ve yıkılıp yeniden yapılmasına karar verilen Afyonkarahisar Merkez İmam Hatip Lisesi’nin yenilenme kararının ardından yeni projenin detayları da belli olmaya başladı.

İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban sosyal medya hesabından yeni Merkez İHL binası projesinin fotoğraflarını paylaştı. 1960’lı yıllarda halkın katkıları ile yapılan Afyonkarahisar şehir merkezi Dumlupınar Mahallesi’nde bulunan ilk İmam Hatip Lisesi’nin 2017 Yılında mimari, statik, elektrik, tesisat projelerini yaptırılmış, yaklaşık maliyeti hazırlatılmıştı. Yenileme projesinin 24 derslik ve 200 kapasiteli pansiyonla birlikte Bakanlık yatırım programına alındığını belirten İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, “Mimar Süleyman Bayar büro arkadaşları ile birlikte tüm projeleri ve yaklaşık maliyetleri hazırladı. Oda fiyatlarıyla 800 bin TL tutan bedeli de “İmam Hatip Lisesi projesinden para mı alınır?” diyerek Afyon Belediyesi’nden hiçbir bedel almadı. Tüm ekibine de teşekkür ediyorum. Merkez Anadolu İmam Hatip Lisemizi ve pansiyonunu Bakanlık 2021 yılı yatırım programına aldıran Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk’a, Valimize, Milletvekillerimize, Projede emeği olan Belediye Başkanı eski Yardımcısı Ayfer Örten’e, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, ÖNDER Afyon şubemize teşekkür ediyoruz” dedi.

Afyonkarahisar Merkez İHL binası inşaatına 1963 yılında başlanmış, inşaat hayırsever katkıları ile 1966 yılında tamamlanmıştı.