Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mermer makine ve teknoloji firmaları Afyon’da toplandı

Bu haberin fotoğrafı yok
Mermer makine ve teknoloji firmaları Afyon'da toplandı

Türkiye’deki mermer makine ve teknolojileri üreticileri Afyonkarahisar’da toplandı. İkbal Termal Otel’de yapılan toplantıya 42 firma katıldı

Türkiye 2’nci Mermer, Makine ve Teknolojileri İstişare Toplantısı, Afyonkarahisar’da yapıldı. 42 firmanın katıldığı toplantıya Demmak Yönetim Kurulu Başkanı Şuayp Demirel başkanlık etti.
Toplantıda Afyonkarahisar Belediyesi’ni temsilen bulunan Delta Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şehitoğlu, “Türkiye’de çok şeyler değişiyor. Bunu görebiliyoruz. Sektörümüzde de çok şeyler değişiyor. Bunu da görebili-yoruz. Mermer makineleri deyince akla Türkiye gelmeli. Türkiye, her türlü makine ve ekipmanı yapabilecek güçte. Bir araya gelip kendi aramızdaki sorunları çözmek noktasında adım atarsak başarabiliriz. Bunu takdire şayan bir toplantı olarak görüyorum. Birlikte olursak sırtımız yere gelmeyecektir” dedi.
Toplantıda konuşan Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makina Üreticileri Birliği (TÜMMER) Başkanı Selahattin Onur, Türkiye’deki mermer makinesi üreten firmaların İtalya’dan, İspanya’dan hiçbir eksiğinin olmadığını bildirdi.Türk firmalarının İtalya ve İspanya’daki firmalar ile aynı kalitede makineler ürettiklerini belirten TÜMMER Başkanı Onur, Türk firmaların bu ürettikleri makineleri çok rahat ihraç ettiklerini de söyledi. Onur, bu ihracatları sürekli ve daha iyi nasıl yapılabiliri tespit etmek amacıyla düzenlendiklerini belirterek, “Spesifik olarak mutlaka mermer makinecilerinin istekleri, tespitleri, düşünceleri mermercilerle farklı olabilir. Ama biz etle tırnağız. Türkiye için Allah’ın bahşetmiş olduğu bu güzel mermerleri beraberce dünyaya ve Türkiye’ye satmamız lazım. Bütün bunları yine beraberce yapacağız” ifadelerini kullandı.
Demmak Yönetim Kurulu Başkanı Şuayp Demirel ise “Bu kış gününde ülkemizin değişik yörelerinden buraya gelmenizden dolayı şükranlarımı arz edi-yorum. Bu sektörde enerji yaratmak çok önemli bir şeydir. Bu hareketin başlangıcı İstanbul’da gerçekleşti. Türkiye’de ciddi anlamda mermer makinesi ve mermer teknolojileri üretilmektedir” dedi.
Toplantı sonrasında mermer makine ve teknolojileri üreten Sanayicilerin birlik beraberlik içerisinde lobisel faaliyetler yürütebilecekleri ve bundan sonrada birlikte hareket edeceklerinin kararı alındı.
3. toplantının Kütahya’da Ergezenler Makina Hilmi Ergen tarafından organize edilerek mermer makine ve teknolojileri üreten sanayicilerin, Kütahya da bir araya gelmesine karar verildi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti