Meslek Duayenlerini Onurlandırdılar

Mimarlar Odası Afyonkarahisar İl Temsilciliği tarafından düzenlenen törenle meslekte 40'ıncı ve 25'inci yıldönümüne ulaşan mimarlara plaket verildi

TMMOB Mimarlar Odası 19. Ulusal Mimarlık Sergisi, Mimarlar Odası İl Temsilciliği tarafından Afyonkarahisar’da açıldı. Söz konusu yarışmaya yurt genelinden toplam 97 eser katılırken 12 eser ödüle değer görüldü. Sergi 8 Temmuz 2024 Pazartesi günü mesai saatine kadar ziyarete açık kalacak. Törende Afyonkarahisar Mimarlar Odası Temsilciliği tarafından meslekte 40’ıncı ve 25’inci yıldönümüne ulaşan mimarlara plaket verildi. Millet Hamamı’nda yapılan sergi açılışı ve plaket törenine;  Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Yıldız, Erkan Uysal, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Adalet Atacan, AKÜ GSF Dekan Vekili Prof. Dr. Şerife Ebru Okuyucu, CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Gül Didem Kocabal, çok sayıda davetli katıldı.

Haber

“SERGİ VE ÖDÜL TÖRENİ BAŞARILI MİMARLARI ORTAYA ÇIKARIYOR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından programın açış konuşmasını Mimarlar Odası İl Temsilcisi Ferhun Sümer yaptı. Ferhun Sümer, Türkiye’de mimarlık mesleğini ve kültürünü geliştirme hedefiyle gündem yaratan ilk kurumsal girişim olan Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri Programının, Mimarlar Odası tarafından ilk kez 1988 yılında, Mimar Sinan’ın 400’üncü ölüm yıldönümü anısına düzenlendiğini söyledi. Sümer, “İki yılda bir gerçekleştirilen programa geçtiğimiz 18 dönemde 2605 eser katıldı, seçkin nitelikleri nedeniyle 157 eser ve 60 kişi veya kuruluş çeşitli dallarda ödüllendirildi. Ödüllendirilen eserler; mimarlık tasarımının ardındaki emek, dünya standartlarına ilişkin farkındalık, uygulamaya gösterilen özen, çevreye duyarlılık, tarihsel sürekliliğe yönelik dikkat, popülist eğilimlere karşı duran direnç ve önemli ölçüde yaratıcı çabadır. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri, başarılı genç mimarların ortaya Çıkmasına katkıda bulunduğu gibi, Türk mimarlarının uluslararası tanınırlığına da olanak sağlıyor. Ödül alan yapılar, Ağa Han Mimarlık Ödülü, Avrupa Birliği Mies van der Rohe Çağdaş Mimarlık Ödülleri’nde doğal ödül adayı oluyorlar. Böylelikle, yurtiçinde ve yurtdışında Türkiye mimarlığını başarıyla temsil eden eser ve mimarların farklı platformlarda tanınırlığı amaçlanıyor.” ifadelerine yer verdi.

Haber

“MİMARLARIN ÜRÜNLERİ İLK ANKARA’DA SERGİLENDİ”

Oda Temsilcisi Ferhun Sümer, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu sergi ve yarışma sonucu mimarlık eserinin kamusallığının artırılması, mimarın hak ve sorumluluklarının tanınması ve mesleki pratiğin ayrıntılarının yaygınlaşması süreçleri destekleniyor. Ödüllerin maddi karşılığı bulunmamakla beraber, yarışmaya katılan ve ayrıca jüri seçimi ile belirlenen mimarların ürünleri ilk olarak Ankara’da sergileniyor. Bu sergi bir sonraki ödül dönemine kadar, oluşturulan program çerçevesinde yurt içinde ve yurt dışında birçok kente ve etkinliğe taşınıyor. Sergiye katılan ürünlerin tümü Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan Ulusal Mimarlık Ödülleri Kataloğu ile ulusal ve uluslararası kamuoyuna tanıtılıyor. Ayrıca UIA üyesi dünya ülkelerindeki meslek örgütlerinin kitaplıklarına, yurt içi ve dışındaki üniversite, araştırma merkezleri ve uzmanlık kitaplıklarına ulaştırılarak çağdaş Türkiye mimarlığının tanıtımına katkıda bulunması amaçlanıyor. Ödül alan yapıların tescili için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvuru yapılarak süreç müellif ile birlikte takip ediliyor. Aynı zamanda, ödül alan yapılara, aldığı ödülün ve mimarının adının yer aldığı bilgi plaketi çakılıyor.”

Haber

MESLEK DUAYENLERİNE PLAKET VERİLDİ

Mimarlık mesleğinde 40’ıncı ve 25’inci yıldönümüne ulaşan mimarlara plaket verildi. Halil Doğan, Şahin Uğur, Abdullah İsceli, Birol Başpınar, Dilşad Pasin, Himmet Çakal, Hüseyin Gazi İnan, Nurgül Kurt, Ömer Gürcan, Soyhan Ütebay.

Haber

Bakmadan Geçme