Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Mevlid Kandili Efendimizin ahlakıyla tazelenme günüdür”

“Mevlid Kandili Efendimizin ahlakıyla tazelenme günüdür”

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Mevlid Kandili’nin hayatın her alanında inananlara rehberlik eden Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in yüce ahlâkıyla güzelleştirilecek bir tazelenme günü olduğunu belirterek Mevlid Kandili’ni kutladı

 

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, yarın idrak edilecek olan Mevlid Kandili’ni yayınladıkları mesajlarla kutladılar.
“MEVLİD KANDİLİ TAZELENME GÜNÜDÜR”
Vali Gökmen Çiçek, insanlığın iftihar tablosu, yaratılmışların en hayırlısı, son Peygamber, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğum günü olan Mevlid Kandili’ni yayınladığı mesajla kutladı. Bir Mevlid Kandili’ni daha idrak etmenin manevi huzur ve mutluluğunun yaşandığını belirten Vali Çiçek, “Onun gelişinin bereketiyle bereketlenmek, onun hürmetine yağan rahmet yağmurunda ıslanmayı murad ediyoruz. Yaşayışıyla, varlığıyla fark yaratan, Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.)’in dünyaya teşrif etmesinin yıl dönümünde; gelişinin yarattığı heyecanı, yokluğunun yarattığı hasreti aynı anda hissettiğimiz tarifsiz duygular içindeyiz. İnsanı insan yapan bütün güzelliklerin toplandığı rahmet elçisi Hz. Peygamberin’in doğumunu kutladığımız Mevlid Kandili onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme günüdür. Allah Resulü’nün gelişiyle birlikte Cehaletin, zulmün hâkim olduğu, merhametin kaybolduğu, güçlünün zayıfı ezdiği bir toplum, ilmin ve adaletin ışığında yeni bir topluma dönüşmüştür.” dedi.
“PEYGAMBERİMİZ HAYAT REHBERİDİR”
Vali Çiçek sözlerine şöyle devam etti: “Gençliği, evliliği, aile reisliği, çocuklara olan şefkati ve muhabbeti, idareciliği, tüccarlığı, dostluğu, mücadeleleri, yaşlılığı, gazaları ile Resûlullah Efendimiz, hayatımızın her safhasının rehberidir. Mevlid-i Şerif’in, kardeşlik, hoşgörü, tevazu, sevgi, saygı, güven, dostluk, samimiyet, sadakat, vefa, hak ve hakikat ekseninde hayatımıza yön vermek için büyük bir fırsattır. Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandilinin kardeşliğimizin güçlenmesine ve insanlığın huzuruna vesile olması dileğiyle, milletimizin ve İslam Âleminin Mevlit kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”
“PEYGAMBERİMİZİ SEVMEK ONU GEREĞİNCE ANLAMAKLA OLUR”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, ise Mevlid Kandili’nin; tüm İslam Âlemine, Afyonkarahisarlılara sağlık, mutluluk ve hayırlar getirmesini dileyerek, “Tüm insanlığa örnek olarak gönderilen, karanlıkları aydınlığa dönüştüren Peygamberimizi sevmek; onu gereği gibi anlamak, manevi mirasına sahip çıkmak ve tavsiyelerine göre hareket etmekle olur. Bugün O’nun güzel ahlâkını, davranış ve uygulamalarını, gelişen dünya şartlarına yön verecek, insanlığın problemlerine çözüm getirecek şekilde yeniden tanımalı ve tanıtmalıyız.” şeklinde konuştu.
“PEYGAMBER SEVGİSİ
GÖNÜLLERE KÖK SALSIN”
Zeybek sözlerine şöyle devam etti: “Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandilini, bir kez daha birlik ve beraberlik duyguları içinde idrak etmenin mutluluğuna erişmiş bulunmaktayız. Hz. Peygamberimiz (S.A.V) bütün insanlık için bir yol gösterici, ilahi bir nur, sönmeyen bir kandildir. Onun doğumu insanlık tarihinin en önemli hadiselerinden biridir. Çünkü Yüce Allah onu bütün âlemlere rahmet olarak göndermiştir. İslam dini bir ahlak dini olarak insanlığı kurtuluşa ve hidayete davet etmektedir. Peygamberimizin dünyaya teşrif ettiği bu mübarek gecede, Mevla’nın sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden ve gönüllere umutla huzuru dolduran o yüce rahmetinden hepimizin faydalanmasını dilerim. İnsanlığın dirilişinde, karanlıktan aydınlığa çıkışında ve katılaşmış kalplerin yumuşamasında çok önemli bir yere sahip olan, böyle şerefli ve mübarek bir gün vesilesiyle bütün Müslümanları tebrik ediyor, Peygamber sevgisinin gönüllerimize sirayet etmesini ve kök salmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandilinin tüm insanlığa sevgi, barış ve huzur getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz eder, bütün hemşehrilerimizin ve İslâm âleminin Mevlid Kandilini tebrik ederim.”
“MEVLİD KANDİLİ
GÖNÜLLERİ AYDINLATSIN”
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayınladı. Serteser, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz’in (SAV), dünyamızı şereflendirdiği Mevlid Kandili’nde gönüllerin aydınlanmasını ve dualarımızın kabul olmasını niyaz ediyorum. Bu mübarek gecenin şehrimiz, ülkemiz, İslam Âlemi ve tüm insanlık için sağlık, huzur ve mutluluğa vesile olmasını dilerim.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi