Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mevsimlik çalışma şık değil – Kocatepe Gazetesi

Tarım Orman Çalışanları Birliği
Mevsimlik çalışma şık değil

Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası (Toç-Bir-Sen) İşyeri Temsilcileri Eğitim ve İstişare III. Bölge Toplantısı dün Afyokarahisar İkbal Termal Otel’de başladı.
SENDİKA
TANITIM FİLMİ İZLENDİ
Toplantı açılışı sinevizyon gösterimi ile başladı. Açılış konuşmaları bölümünde Toç-Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nevzat Karakoçan katılımcılara hitap etti. Daha sonra sırasıyla; Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kıncı, Memur-Sen adına Enerji-Bir-Sen Şube Başkanı Ramazan Karaçor, Eskişehir Bölge Orman Müdürü Recep Temel, 5. Bölge Müdür Vekili Mahmut Temel, TKDK İl Koordinatörü Zülgari Özdemir ve Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Özden Dayı birer konuşma yaptı.
TOPLANTIYA 9 BÖLGEDEN KATILIM
Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya toplantı açılışında konuştu. TOÇ Bir-Sen Eğitim ve İstişare Toplantısına Türkiye’nin dokuz bölgesindeki iş yeri temsilcilerinin katıldığını, teşkilatın en ücra noktasında bulunan iş yeri temsilcilerinin en iyi şekilde eğitilmesi için Afyonkarahisar’da toplantı düzenlediklerini söyledi. Kaya; “Bölge toplantılarımız Türkiye’nin tamamına yayılacak. Antalya’da, Elazığ’da, Nevşehir’de Bursa’da ve İstanbul’da yapacağız. TOÇ Bir-Sen sendikal faaliyet içerisindeki sadece genel merkez ve şube başkanları değil, her iş yerinde temsilcilik görevi olan bütün arkadaşlarımıza da değişiklik disiplinlerdeki bilinçlerini daha makro düzeyde bakmalarını sağlayacağız. Bu bağlamda biz nitelikli ve bilinçli teşkilat mensuplarının çok değerli ve önemli olduğunu biliyoruz. Bu eğitim seminerini de bu yüzden düzenledik” dedi.
KAMU HİZMETİ BÜTÜNDÜR
Kamuda sürekli istihdamdan yana olduklarını, bu nedenle mevsimlik çalışmaya karşı olduklarını ifade eden Günay Kaya, bilinçle yapılan sendikacılığın son derece önem arz ettiğini kaydetti. Kamu idaresinde ve hizmetinde emeğin bölünemeyeceğini vurgulayan Kaya; “Devlet ve kamu hizmeti fasılalı değildir. Bölünmüş değildir. Bu bakımdan bir bütündür. Kamu hizmetinin bütünlüğü ne kadar bilimselse, orada emek sarf eden çalışanının emeğini sürekli okumamız gerekir. O yüzden biz bir özel işyeri işletmiyoruz. Kamu içerisindeki bir hizmeti ifa ediyoruz. Biz devlete ve millete iş gören mevsimlik çalışmayı kesinlikle şık bulmuyoruz. Bunun sürekli bir hale dönüştürülmesi gerekir. Esnek istihdam belki özel şirketlerde söz konusu olabilir ama Kamu hizmetinde fasılalı istihdam mantıken mümkün değil” diye konuştu.
LİSANS TALEBİNDE MÜJDE YAKIN
TOÇ Bir-Sen üyesi çalışanlarının lisans tamamlama isteklerine yakın zamanda müjdeli haber geleceğini açıklayan Günay Kaya şöyle konuştu:  “Ülkemizin Yüksek Öğretim Kurumlarında bu milletin çocukların eğitim görmesini ve orada bilgilerini, birikmelerini, tecrübelerini artırması son derece doğaldır. Bu talepte mantıklı ve tutarlı bir taleptir. TOÇ Bir-Sen olarak, 2-3 alternatif çalışmayla süreci Ankara’da götürüyoruz. İnşallah bu alternatiflerden umudum var. Biz bu talebimizi kararlı bir şekilde bütün platformlarda dile getiriyoruz. Genel merkez olarak da bu çalışmaları yakın takip ediyoruz. En büyük arzumuz ve temennimiz de bu hakkımızı alarak çalışanlarımıza ve üyelerimize müjdeyi vermek istiyoruz. Ben Genel Başkan olarak lisans tamamlama konusunun yakın zamanda çözüleceğini umut ediyorum”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti