MHP'li Baykara'dan Hobi Bahçeleri İçin Sürpriz Öneri!
Afyonkarahisar Belediye Meclisi'nin 2025 yılının Aralık ayı toplantısında gündeme gelen Hobi Bahçeleri Yönetmeliği çalışması görüşülürken MHP Grup Başkanı Halil İbrahim Baykara'nın dikkat çekici önerisi, görüşmenin seyrini değiştirdi.
KOMİSYON KURULDU
Afyonkarahisar Belediye Meclisi'nin 2025 yılının Aralık ayı toplantısında Hobi Bahçeleri Yönetmeliği'nin değiştirilmesi ile ilgili gündem maddesinde, Hobi Bahçeleri İnceleme Komisyonu kurulması teklifi oybirliğiyle kabul edildi. Komisyon'da CHP’den 3, AK Parti'den 1 kişi yer alacak.
BAYKARA'NIN ÖNERİSİ SEYRİ DEĞİŞTİRDİ
Bu gündem maddesinde söz alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanı Halil İbrahim Baykara, "Hobi Bahçeleri faydalı bir iş oldu. Beş yılda bir yenilenmesi gerekirken kullanım süresi siyasi ve çeşitli sebeplerle uzatılıyor. Şikayetler var. Aralık ayına girdik. Mart ayına kadar 3-4 ayımız var. Yeni alanlar kurulup onlara yeniden yapılsa talep edenlerin talebi karşılansa yerinde olacak diye düşünüyorum." dedi.
BÜLENT ESER'DEN ÖNERİ
Belediye Başkanı Burcu Köksal da ilgili komisyonun bu konuda bir çalışma yapabileceğini belirtti. Köksal, gerekirse Milli Emlak'tan da bu konuda destek istenebileceğini söyledi. AK Parti Grup Başkanı Bülent Eser de, "Mevcut hak sahipleri bunun uzatılmasını istiyor. Hiç kullanılmayan hobi bahçeleri var, resmi olmadan devredilenler var. Resmi olmadan devredilenleri de bir kereye mahsus resmi hale getirelim." ifadelerini kullandı.
Bakmadan Geçme