Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MHP’nin 17. kongresi Sultandağı’nda yapıldı

Bu haberin fotoğrafı yok
MHP’nin 17. kongresi Sultandağı’nda yapıldı

MHP’nin 17. İlçe kongresi Sultandağı’nda yapıldı.

Tek aday ve listenin yer aldığı genel kurulda Tevfik Gencer göreve seçildi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sultandağı ilçe teşkilatının olağan genel kurul toplantısı 25 Şubat Cumartesi günü yapıldı. Toplantıda divana İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk başkanlık etti. Kongrede MHP Sultandağı İlçe Başkanlığı’nın faaliyet ve mali raporları okunarak oybirliğiyle ibra edilirken MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin mesajı okundu.

“Hükümet gemiyi karaya oturttu”
Toplantının açılış konuşmasını Divan ve MHP İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk yaptı. Kongreler sonucu yenilenip, güçlenen bir parti teşkilatı olmayı amaçladıklarını kaydeden Ertürk, ülkenin içinde bulunduğu durumu herkesin gözlemlediğini ifade etti. Her gün yenilenen gündemlerle vatandaşın gerçek gündeminin örtülmek istendiğini belirten İl Başkanı A. Zeki Ertürk; “Uygulanan politikalar konusunda, dış politikada, ekonomik olaylarda vatandaşı bire bir ilgilendiren hususlarda maalesef mevcut hükümet gemiyi karaya oturtmuştur. Maalesef komşularımızla iyi geçindiğimiz söylenemez. Sıfır sorun politikasıyla işe başladılar ama maalesef tüm komşularımızla sorun yaşar hale geldik. İyi ilişkiler içerisinde olduğumuz bir tek komşumuzdan söz etmek mümkün değil.” dedi.
“Ülke iyi yönetilmiyor”
MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Sultandağı ilçe kongresi ile 17. ilçe kong-resinin tamamlandığını söyledi. MHP kadrolarının ülkeyi tek başına iktidar olarak yönetmeye hazır ve nazır olduğunu ifade eden Milletvekili Yılmaz; “Ülkemizin yaşadığı tüm sıkıntıları dile getirdik. Sorumluluğu yerine getirmenin vicdanı rahatlığı içerisindeyiz. Keşke yanılmış olsaydık. Ama maalesef yanılmadık. Ülke 9 yıldır olduğu gibi son 6 aydır da maalesef iyi yönetilemiyor. Biz MHP’liler, ülkücüler olarak AKP’nin ihanetleri karşısında susmamamız gerekiyor. Zaman hızlı ilerliyor. Genel seçimler bitti, sırada yerel seçimler var. Kongrelerimizle bu seçimlere hazırlık içerisindeyiz.” diye konuştu.
“Aldıkları talimatları uyguluyorlar”
MHP MYK Üyesi Aziz Aslan, gittikleri her yerde ülkenin çok kötü yönetildiğinden söz ettiklerini kaydetti. AK Parti’nin 9 yıldır oy oranını arttırarak tek başına iktidarı neden sürdürdüğü sorusunu soran Aslan; “İşte bunu çok iyi irdelememiz lazım. Bana göre Başbakan’da, Başbakan Yardımcılarıda aldıkları talimatı uyguluyorlar. Yani görevlerini yapıyorlar. Küresel güçlerin getirdiği bu hükümet küresel güçlerden aldıkları talimatla gereğini yapıyorlar. Ama sandıklara gidip de ‘ya başka ne yapalım’ diyerek oy veren bu büyük millete ne demeli? Demokrasi demokrasi. Eğer Abdullah Öcalan’a demokrasi varda, şehit veren garip kalan özbe öz Türk çocuğu olan bana yoksa ben böyle demokrasi istemiyorum.” şeklinde konuştu.
MHP çizgisinden taviz vermedi
Bayındırlık ve İskân eski Bakanı Abdülkadir Akcan, konuşmalardaki ifadelerle Türkiye’deki siyasi durumun değerlendirildiğine işaret etti. Siyaset kurumunun ülkeye hizmet etmek amacıyla oluşturulan bir kurum olduğuna temas eden Akcan; “Siyaset ülkeye hizmet etme sırasında araç olarak kullanılan, bu işle uğraşanlarda halka hizmet etme adına bu işi yaptıklarını ifade ederek bu yola çıkarlar. Siyasiler çırpınarak, gayret ederek kendilerine verilen görevi yerine getirirlerse kutsal bir görevi yerine getirmenin hazzı içerisinde nöbetlerini tamamlarlar. MHP Türk Milliyetçiliği fikrini Türk Milletinin bekası adına siyasette bu fikri var etmek adına yola çıkmış 40 küsur yıllık bir geçmişe sahiptir. Bu zaman zarfından çizgisinden hiç taviz vermemiştir.” ifadelerini kullandı. Gazi Efe isimli partili toplantının son konuşmasını yaptı.
Gencer başkan seçildi
MHP Sultandağı İlçe Başkanı Tevfik Gencer’in yönetim kurulu başkanı olarak seçildiği listede; Ceylan Çetin, Ali İhsan Sekkin, Nevzat Ata, A. Halis Gencer, Mustafa Gencer, Aykut Okumuş, Mehmet Özcan Avşar, Yasin Tarhan, Ekrem Çevik, İbrahim Sezer, Ceylan Keskin, Tacettin Damlarkaya, Murat Karadeniz, Rafet Hancı yönetim kurulu üyeliği görevine seçildi. İl delegeliklerine ise; Tevfik Gencer, Ceylan Çetin, Ali İhsan Sekkin, Nevzat Ata, Mustafa Zeybek, A. Halis Gencer, Aykut Okumuş, Murat Karadeniz, Hüseyin Eskici, Mehmet Özcan Avşar, Mehmet Karakaş, Ekrem Çevik, Ender Bişkin, Abdullah Çoban, Mehmet Göktaş, Orhan Ceviz, Bekir Akgün, Dilaver Koçer seçildi. Toplantıya; MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, MHP MYK üyesi Aziz Aslan, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Abdülkadir Akcan, MHP İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk, AK Parti Sultandağı İGM üyesi Mustafa Genç partililer katıldı. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti