Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MHP’nin “vefa hareketi” takdir görüyor

MHP’nin “vefa hareketi” takdir görüyor

MHP Merkez İlçe Başkanı Fahri Fevzi Kartal, partiye, davaya emek veren, cefa çeken büyüklere
yönelik başlattıkları plaket verme çalışmasının anlamlı bir vefa örneği olduğunu belirtti

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Fahri Fevzi Kartal gazeteniz Kocatepe’nin muhabirine ülkücü camiada hassasiyet gösterilen vefa sürecini anlattı.
PARTİNİN VE DAVANIN
EMEKTARLARI ONURLANDIRILDI
Burcu Aydın: MHP Merkez İlçe Başkanlığı yönetimi olarak ahde vefa kapsamında hareketin büyüklerine plaket verdiniz. Bu çalışma nasıl hayata geçirildi?
F. Fevzi Kartal: MHP Merkez İlçe Başkanlığı olarak partimize üye olan yaklaşık 1400 civarında üye sayımız var. Bu üyelerimiz arasından partiye uzun yıllar emek vermiş olan, ter döken, geçmişten günümüze partimizi sıkıntılı süreçlerde dahi terk etmeyen, dava şuurunu yitirmeyen yaklaşık 100 büyüğümüze plaket verdik. Oluşturduğumuz komisyonda öncelikle yüze yakın büyüğümüzü tespit ettik. Eğer plaket vereceğimiz kişi pazarcı ise pazar yerine gidiyoruz, sanayici ise işyerine gidiyoruz. Esnaf, pazarcı, sanayici kısaca her kesimden insanımız bu grup içerisinde yer alıyor. Yaşayan en eski İl Başkanımız Hacı İsmail Bırtıl amcamız var. Kendisi 90 yaşında evdende çıkamıyor. Öncelikle kendisinden başlayarak evinde ziyarette bulunup plaketini takdim ettik.
VEFA SEFERBERLİĞİ OLSUN İSTENİLDİ
Burcu Aydın: Bu çalışmaya bakış açısı, tepkiler nasıl oldu?
F. Fevzi Kartal: Önemli bir vefa örneği sergilediğimiz bu çalışmamızla ilgili çok güzel tepkiler alıyoruz. Gerek partinin baraj altında kaldığı dönemlerde gerekse 2016 sonrası partinin bölünme sürecinde partimizi terk etmeyen kişileri seçtik. Bir vefa seferberliği olsun dedik. Çalışmamız devam ediyor. İnşallah önümüzdeki iki hafta içerisinde de bu çalışmamız devam ederek tamamlayacağız. Hepsinin bizzat ayağına gitmeye çalışıyoruz. İmkân bulamazsak partiye davet ederek plaketlerini takdim ediyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 50 civarında plaket dağıtımı yaptık. İnşallah ifade ettiğim üzere devamı da gelecek.
PARTİMİZ, DAVASINI
SAHİPLENENİN YANINDA
Burcu Aydın: Ülkücü Harekette bu vefa yaklaşımının geleneksel bir kimliğe bürünme durumu ilerleyen zamanda sözkonusu olur mu?
F. Fevzi Kartal: Kesinlikle biz geleneksel hale gelmesi gerektiğini düşünüyoruz. Malum Ülkü Ocakları Genel Başkanlarımızdan Ali Metin Tokdemir’in ‘Ahde vefasızlık imansızlıktır.’ diye bir sözü vardır. Aslında biz bu yola çıkarken onun bu sözünü esas aldık. Ahde vefayı göstermemiz gerekir. Amaç sadece partililerimize, dava arkadaşlarımıza seçim zamanı geldiğinde ‘Haydi gelin koşun.’ demek değildir. Şu an görünen bir seçim takvimi yok. Asıl böylesi bir zamanda ortada seçim yokken farklı bir gündem yokken ‘Biz parti olarak şu an sizin yanınızdayız.’ mesajını vermek istedik. ‘Sizinle beraberiz.’ demek istedik. Özellikle plaket verdiğimiz büyüklerimizin dışında da dışarıdan da çok olumlu güzel tepkiler aldık. Böyle bir düşünceyi çok yerinde bulduklarını ifade eden pek çok kişi var. Biz bu çalışmayı Merkez İlçe Başkanlığı olarak başlattık. Ama tahminimce bazı ilçelerimizde de benzer çalışmalar olacaktır.
KIRSALDA SAĞ SEÇMEN
MHP’YE YOĞUNLAŞTI
Burcu Aydın: Bu proje ile 99 ruhunu yakalama planı veya umudu var mı?
F. Fevzi Kartal: Bu Afyon’da Milliyetçi Hareket’in bir yükseliş kazanması noktasında bir atılım projesidir.Bizim için 99 ruhu diriliyor diyebiliriz. Çünkü hakikaten MHP’ye çok yoğun bir ilgi var. Gerek tabanda gerekse de bugüne kadar MHP’nin siyasi anlamda seçimde, sandıkta desteklememiş ancak MHP’nin özellikle 15 Temmuz 2016 darbe kalkışması sonrası uyguladığı devletin yanında duran siyasetinden kaynaklı olarak artık MHP’ye bu vefayı ödemeliyiz diye düşünen bir kitle oluştu. Özellikle Anadolu kırsalında sağ seçmen üzerinde MHP’ye yoğun bir ilgi var. İlk seçimlerde bunun farkını göreceğiz. İnşallah MHP yüzde 20 bandı üzerinde 99 ruhuyla götürülecek bir süreci yaşayacağımız inancındayım. Tabi burada teşkilatlarımıza büyük iş düşüyor. Ben unutulmuş, küsmüş, darılmış, kırılmış kim varsa ayırt etmeksizin hepsine gidilmesi gerekir diye düşünüyorum. Biz plaket listemizi de bu şekilde oluşturduk. Geçmişte bizim tarzımızı, yönetim biçimimizi eleştiren arkadaşlarımıza da gidiyoruz. Sonuç olarak onların milliyetçiliklerine ve bizim davamıza hizmetlerine söyleyebilecek hiçbir şeyimiz yok. Hakikaten emek vermiş kişiler. O yüzden kendi aramızda ki siyasi rekabeti bir kenara bırakarak hepsine gitmeye çalışıyoruz. Öyle de olması gerekir diye düşünüyoruz.
MHP GEÇMİŞTEN BERİ
DEVLETİN YANINDA
Burcu Aydın: Sayın Başkanım İlay-i Kelimetullah davası, vatan-millet-bayrak-ezan sevdasının genç nesle aşılanması başta olmak üzere bunun toplumsal karşılığı nedir?
F. Fevzi Kartal: Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki Türk Milleti büyük bir millettir. Biz Türk Milleti olarak gerek İslam’ın kabul edilmesi gerekse İslamiyet’ten önceki Türk Devletleri döneminde her anlamda Türk Cihan Mefkûresiüzerine bir yol kat etmişimiz. İslamiyet’in kabulüyle birlikte Türk-İslam sentezinin belirlenmesiyle birlikte İlay-i Kelimetullah davası benimsenmiştir. İslamiyet’in hoşgörüsünü, sevgisini, adaletini, anlayışını yerleştirmeye çalışmışız. MHP olarak tarihin Türk Milletine yüklediği misyonu devam ettirmeye çalışıyoruz. Kesinlikle siyasi saik gözetmeksizin Türk Milletine yakışan ne varsa MHP olarak bunu temsil etmemiz gerektiğini düşünüyoruz. İçerisinde bulunduğumuz konum, Cumhur İttifakı içerisinde üstlenmiş olduğumuz rolde bunu gerektiriyor. Biz geçmişten beri devletimizin yanındayız. Zaten Cumhur İttifakının ruhunu da bu oluşturmaktadır. Dediğim gibi burada hiçbir siyasi saikle hareket etmiyoruz. Devlet ayakta durmalıdır. Bunun için MHP’nin güç vermesi gerekiyorsa güç verecektir. Eğer bunun için MHP can vermesi gerekiyorsa geçmişte olduğu gibi 5 bin ağabeyimiz nasıl ülkemizin kominist esarete girmemesi için can verdiyse bugünde hali hazırda can vermeye hazırız. Görüldüğü üzere bir tarafta güneydoğuda bir tarafta Suriye’de bir tarafta Azerbaycan’da olmak üzere 7 cephede savaşıyoruz. Orada savaşan askerlerimiz içerisinde şehit düşünlerde açıkça görülmektedir ki yüzde 80’i ülkücüdür. Tabi ki şehit gelsin istemiyoruz ama bir şehidimiz geldiğinde ardından cephede bozkurt işaretli bir fotoğrafı da geliyor. Tüm bunlar şu demektir; MHP vatan için, millet için, ülke için, İslam Davası için, Türk Cihan Hâkimiyetinin sağlanması için ne gerekiyorsa geçmişte yapmıştır bundan sonra da yapacaktır. MHP bu değerler bütününün emniyet sigortasıdır. Artık Türk Milleti de bunu görmeye ve takdir etmeye başladı. Bu anlamda MHP’nin büyük iktidar yürüyüşünün ayak sesleri duyulmaktadır. >> Burcu AYDIN’ın Özel Röportajı