Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Milletvekili aday adaylığından feragât ediyorum”

Bu haberin fotoğrafı yok
"Milletvekili aday adaylığından feragât ediyorum"

Milliyetçi Hareket Partisi’nin eski İl Başkanı ve 25’inci Dönem Milletvekili Adayı Aziz Aslan, 1 Kasım seçimlerinde milletvekili aday adayı olmayacağını açıkladı. Aslan, bu kararının 7 Haziran seçimlerinde çıkarılan
“Aziz Aslan 2’nci sırada olmasa, MHP 2 milletvekili çıkarırdı” söylentisine cevap olduğunu aktardı

Milliyetçi Hareket Partisi’nin eski İl Başkanı ve 25’inci Dönem Milletvekili Adayı Aziz Aslan, MHP İl Binası’nda basın açıklaması yaparak bu seçimlerde milletvekili aday adayı olmayacağını kamuoyuna duyurdu. Aslan, “7 Haziran seçimlerinde ne yazık ki şahsıma karşı ‘İkinci sıra olmasaydı 2, hatta 3 vekil garantiydi’ şeklinde organize bir kara propaganda yürütüldü. Afyon siyaset tarihinde hiç olmadığı kadar sebepsiz ve gereksiz olarak ikinci sıradan istifa etmem gerektiği gibi saçma bir düşünceye kapılanlar oldu. Oysaki bütün bu duygusallıklar, partimize zarar vermiştir. Ne acıdır ki bazıları bunu idrak edemeyerek Genel Merkezimiz’in ve liderimizin onayladığı aday listesini eleştirme, değiştirme ve hatta sabote etme gafletine düşmüştür” dedi.
O PARAGRAFI
VURGULADI
Basın toplantısında “Aday adaylığından feragat ediyorum” cümlesinin geçtiği paragrafı, üstüne basa basa iki kere okuyan Aslan, şöyle konuştu:
“Önce ülkem, sonra partim ve sonra ben düsturunu şiar edinmiş, kimseyle şahsi meselem olmadığı hâlde aday olmama direnç gösterenlerin elini rahatlatmak, önümüzdeki seçimlerin birlik, beraberlik ve huzur içinde geçmesine katkı sağlamak için, ülkeme ve partime karşı sorumlu olma bilinci ile partimin yarınını düşündüğüm için en doğal hakkım olan milletvekili aday adaylığımdan bu dönem için feragat ediyorum.”
SORULARI YANITLADI
1 Kasım seçimlerinde son sandık açılana kadar partisinin hizmetinde olacağına işaret eden Aslan, basın toplantısında gazetecilerin de sorularını yanıtladı. Aslan, “Bu açıklamayı neden 7 Haziran seçimlerinden hemen sonra yapmadınız” sorusuna “Ben 1 Kasım seçimlerinde aday olmadığımı açıklamak için bu toplantıyı yaptım” şeklinde yanıt verdi. “Herhangi bir kişiyi adaylık için öneriyor musunuz” sorusunu da Aslan, “Milliyetçi Hareket Partili tüm dava arkadaşlarımız değerlidir. Genel Merkez kimi takdir ederse Afyon için onlar yararlı olacaktır” diye yanıtladı. “Tuğrul Türkeş’in ihracı ile aday olmamanız arasında bir bağ var mı” sorusuna karşılık Aslan, “Tuğrul Türkeş, soyadı dışında bizim için bir değeri olmayan siyasetçiydi. O kararla benim kararım arasında bir bağlantı yok” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti