Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milletvekili Yılmaz aday olacak – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Milletvekili Yılmaz aday olacak

Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı’nın yerel seçimlerdeki kilit ismi belli olma aşamasında. MHP’nin Afyonkarahisar Belediye Başkan adaylığı için Milletvekili Kemalettin Yılmaz’ın ikna edildiği belirtiliyor

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz’ın Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı için aday olacağı söylentisi yaklaşık 2 aydır siyasi ku-lisleri meşgul ediyordu. MHP’de aday adaylarının ortaya çıkmış olmasına rağmen Yılmaz’ın adaylığıyla ilgili durum netlik kazanmamıştı. Kütahya’da milletvekili Alim Işık’ın Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından belediye başkan adayı ilan edilmesinin ardından Kemalettin Yılmaz’ın durumu daha da merak edilir olmuştu.
YILMAZ ADAYLIĞA KARAR VERDİ
Dün yaşanan gelişmeler Kemalettin Yılmaz’ın adaylık konusundaki kararını kesinleştirdi. Kemalettin Yılmaz ile MHP İl ve İlçe teşkilatları arasında dün yapılan görüşmelerin ardından Yılmaz kararını vererek “Aday adaylığı için başvuracağım. Aday olursam seçimi almak için, aday olmazsam adayımızın ardında seçimi kazanmak için var gücümle çalışacağım” sonucuna vardı. Yapılan müzakerelerde Yılmaz’ın adaylık resmi başvurusunu seçim takvimine göre önümüzdeki günlerde yapmasının uygun olacağı kararlaştırıldı.
MUHTEMEL İKİ RAKİP: ÇOBAN VE YILMAZ
Kocatepe Haber Merkezi’nin ulaştığı bu özel bilgiler sonrasında seçimin rengi az çok belli olmaya başladı. Yerel seçimlerde Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı yarışının AK Parti ve MHP adayları arasında geçeceği çok büyük bir kitle tarafından kabul görüyor. AK Parti cephesinde mevcut Belediye Başkanı Burhanettin Çoban bugüne kadar aday adaylığı başvurusunda bulunan tek isim. Bugünkü manzara itibariyle Çoban’ın adaylığı karşısında çok büyük bir engel bulunmuyor. AK Parti’nin yüzde 99 ihtimalle yarışa Burhanettin Çoban ile katılacağı öngörülüyor. MHP’de de Kemalettin Yılmaz ismi üzerinde uzlaşmaya varıldığı görülüyor. Her iki partinin genel merkezlerinin nihai kararı sonrasında “Çoban ve Yılmaz” yarışı resmen başlamış olacak.
KOÇAK HAFTA SONUNU BEKLİYOR
Seçimin bir başka önemli isim olan Mahmut Koçak’ın durumunun da bu hafta sonu neticeye ulaşacağı belirtiliyor. Koçak’ın AK Parti ve MHP Genel Merkezleri ile adaylık noktasında temaslarının sürdüğü belirtiliyor. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti