Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milli bilardocular öğrencileri mest etti

Milli bilardocular öğrencileri mest etti
Milli bilardocular öğrencileri mest etti

Üniyurt Öğrenci Yurdu, Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Bilardo İl Temsilciliği tarafından düzenlenen bilardo turnuvasının açılışını iki dünyaca ünlü milli bilardocu yaptı. Milli bilardocular yaptıkları gösterilerle turnuva için salona gelen öğrencileri mest ettiler

Üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen bilardo turnuvası başladı. Üniyurt Öğrenci Yurdu, Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Bilardo İl Temsilciliği tarafından düzenlenen bilardo turnuvasının açılışını iki dün-yaca ünlü milli bilardocu yaptı. Turnuva açılışını, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü İsmail Barın ve Gençlik Merkezi Müdürü İsmail Kılınç da takip etti. Üniyurt İnsan Kaynakları Halkla İlişkiler Tanıtım ve Pazarlama Uzmanı Nilüfer Kaya Özkan turnuvayla alakalı açıklamada bulundu. Nilüfer Kaza Özkan, “Öğrencilerimize yönelik kişisel gelişim eğitimlerimiz var. Yine öğrencilerimize yönelik birçok kurs çalışmamız var. Üniyurt olarak gençlerin farkındalık çalışmalarına devam edeceğiz. Üniyurtlu olmanın ayrıcalığını yaşatmaya çalışacağız. Turnuvaya Avrupa Şampiyonu Eylül Kibaroğlu ve 17 kez Türkiye Şampi-yonu ve Dünya sekizincisi Savaş Babacan misafir oyuncu olarak geldi. Bugün burada çok güzel bir gösteri sunuyorlar. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi. Yurdun İnsan Kaynakları, Halkla İlişkiler, Tanıtım ve Pazarlama Uzmanı Nilüfer Kaya Özkan, yaptığı açıklamada, turnuvaya 32 öğrencinin katıldığını bildirdi.

Bilardonun tanıtımı az

Türkiye Bilardo Federasyonu Afyonkarahisar Temsilcisi Alahattin Çevirim ise bilardonun çok zevkli bir spor dalı olduğunu söyledi. Gelecekte bilardo sporunda Türkiye ve Güney Kore’nin yarışacağını kaydeden Çevrim, “Ülkemizde bu sporda sadece Semih Saygıner biliniyor. Bu sporun üzerine biraz daha düşülse başarılı sporcularımız olduğunu herkes görecek. Ama ne yazık ki basına çok yansımadığı için Dünya şampiyonlarımız, Dünya Milli Takımlarımız hep gizli kalıyor. Bilardo denilince ilk akla gelen sadece Semih Saygıner olu-yor. Ve bu sporda sadece Semih Saygıner biliniyor. Bu sporun üzeri-ne biraz daha düşülse ne Semih Saygıner’lerin olduğunu herkes görecektir. Semih Saygıner’inde hakkını yememek lazım, bilardoyu bize sevdiren, tanıtan, duyuran isimdir” diye konuştu.

“Bilardo kahvehane sporu değildir”

Uluslararası Bilardo Hakemi Sedat Kipdemir de turnuvayla bilardoyu öğrencilere sevdirmeyi amaçladıklarına işaret ederek, bilardonun kahvehane kültüründen uzak bir oyun ve spor dalı olduğunu kaydetti. Kipdemir; “Bilardonun olduğu her ortamda ben varım, hayatta kendimi bu konuda soyutlamam. Turnuvadaki amacımız bilardoyu öğrencilere sevdirmektir. Bilardonun kahvehane kültüründen uzak bir oyun olduğunu ve bilardonun kesinlikle bir spor olduğunu aşılamak, göstermek ve herkese örnek olması için bu turnuvayı düzenledik. Katılım olarak 35 öğrencimiz müracaat etti. Bu sporcuları sıralama sistemi ile kaydettik, birbirleri ile maç yaparak tur atlayacaklar. Bu güzelliği yaşatmaları, üniyurtta benim yaşatmamı istemeleri benim için çok onur ve gurur verici duygudur” dedi.

Derece alanlara madalya verilecek

Masa tenisi ve diğer spor dallarında da turnuvalar organize etmeyi planladıklarını belirten Özkan, “Turnuvamıza bilardo dalında söz sahibi Avrupa Şampiyonu Eylül Kibaroğlu ve 17 kez Türkiye Şampiyonu ve dünya 8’incisi olan Savaş Babacan, misafir Oyuncu olarak katılacak. İlk 3’e girecek katılımcılara lisans ve madalya verilecek” dedi.

Şampiyon bilardocular coşturdu

Konuşmaların ardından Avrupa Şampiyonu Eylül Kibaroğlu ve 17 kez Türkiye Şampiyonu ve Dünya sekizincisi olan Savaş Babacan katılımcılara artistlik bilardo gösterisi ve turnuva öncesi gösteri yaptı. Amerikan Bilardo’da top oyunları yaparak öğrencileri mest eden şampi-yonlar, Afyon’da bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getirdiler. Gösteri maçının ardından Milli sporculara katılımları nedeniyle teşekkür plaketleri taktim edildi. (Kocatepe)