Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milli Egemenlik paneli düzenledi – Kocatepe Gazetesi

Erdal Akar konferans salonunda
Milli Egemenlik paneli düzenledi

Erdal Akar konferans salonunda gerçekleştirilen panele Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Aydın, Öğr. Gör. Gülden Yürektürk ve Öğr. Gör. Talat Koçak ile beraber öğrenciler katıldı.
Panelin açış konuşmasını gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Aydın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının önemine vurgu yaptı.
Aydın, “Bayram olarak 1924 yılında çocuklara armağan ediliyor. 1929’da ise ilk defa kutlanmaya başlanıyor. Bu bayram,  1979’da ise bütün dünya çocuklarına ithaf ediliyor. Buradan hareketle söyleyebiliriz ki, geleceğin devamlılığı için genç nüfus önemli görüldüğünden bu yola girilmiştir. Devletin devamlılığı için çocukların ve gençlerin ne denli önemli olduğunu kavramamız gerekiyor” dedi.
Öğr. Gör. Talat Koçak ise yaptığı sunumda milli egemenlik kavramının milletin bölünmez iradesini temsil ettiğini belirtti. Millet iradesinin fertlerin iradelerinin bir araya gelmesiyle oluştuğunu kaydeden Koçak, “İç ve dış düşmanlar milli egemenliği zayıflatmak için, gasp etmek için milletin sahip olduğu en önemli değerlere saldırır. Nitekim bunun en canlı örneğini 15 Temmuz kalkışmasında yaşadık. Ekonomik olarak çökertilemeyen ülkemize, dış güçlerin maşaları eliyle yapılan saldırıya hepimiz şahit olduk” diye konuştu.
Öğr. Gör. Gülden Yürektürk ise ilk meclisin adının belirlenmesi, mecliste yer alan parti içi gruplar, Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişi ve belirlenen hükümet şekli konularında bilgiler verdi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti