Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Milli Eğitim’de müdür değişikliği bakanlık tutumuna bağlı”

“Milli Eğitim’de müdür değişikliği bakanlık tutumuna bağlı”

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay’a, basın toplantısında bir gazeteci tarafından 10 yılı aşkın zamandır görev yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ın halen görevde olma nedeni soruldu. Uluçay, “Dediğiniz gibi İl Milli Eğitim Müdürü 10-11 yıldır Afyonkarahisar’da görevde. Bakanlık bunu rotasyona tabi tutar mı, değiştirir mi, o tabi Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir tutumudur” dedi

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, basın toplantısında sorulan soruları cevaplandırdı.
“MÜLTECİLERİN DÜZENLİ
OLMASI DAHA UYGUNDUR”
Afyonkarahisar artık yeni mülteci kabul edilmeyeceği konusu hakkında düşüncesi sorulan Hüseyin Ceylan Uluçay, “Konuyu medyadan öğrendim içeriği hakkında bilgim yok. Ancak mültecilerin biraz daha planlı şekilde gelmeleri için Afyonkarahisar’da düzenleme yapılacağı kanaatindeyim. Bu durum sadece il merkezi için değil, gördüğüm kadarıyla bazı ilçelerimizi Emirdağ ilçesini de kapsamaktadır. Tabi bunun düzenli olması daha uygundur. Sanıyorum konunun detayları daha yayınlanmadı.” dedi.
“HER ZAMAN İŞÇİNİN FAZLA MAAŞ
ALMASINI DÜŞÜNEN BİR İŞVERENİM”
Bir siyasetçi ve bir işveren olarak asgari ücretin 5 bin 500 TL’ye yükseltilmesini değerlendiren Uluçay, “Açıkçası sadece basın toplantısı için değil her zaman genel anlamda daha önceden de söylüyordum. İşçi memnun olursa işverende memnun olur. İnanın işçi memnun olmadığı müddetçe o işyerinde herhangi bir bereket ve birlik beraberlik olmaz. O kapsamda üretimde artmamış olur. Dolayısıyla ben hem işverenlerimiz adına hem işçilerimiz adına asgari ücret artışının hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah Aralık ayında da yeni bir artış olacak. Ben açıkçası her zaman işçimizin fazla maaş almayı hak ettiğini düşünen bir işverenim. O anlamda da sağ olsunlar tüm personellerimiz kendi işleri gibi işe sahip çıkıyorlar. Bence bu da işverenler için önemlidir.” diye konuştu.
“GEÇMİŞ AFJET MÜDÜRÜNE
EMEKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Afyonkarahisar’da son günlerde yapılan atamalar ve AFJET A.Ş. Genel Müdür atama tartışması hakkındaki görüşü sorulan Uluçay, “AJET’in önceki yönetimine yani eski Genel Müdür Yusuf Ulutürk’e Afyonkarahisar’a vermiş olduğu emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Tabi atama kararı AFJET yönetiminin ve ilgili hissedarların verdikleri bir karardır. Geçtiğimiz kış sezonunda bilindiği üzere AFJET aboneleri ısınma sıkıntısı yaşadılar. Bu durum Covid-19 pandemisi döneminde belki suların kullanılmamasından belki doğal depremsel etkilerle kaynaklanan sıkıntılar olabilir. Açıkçası teknik kısımlarla ilgili çok bilgi sahibi değilim. AK Parti olarak biz geçmiş yönetime teşekkür ediyoruz. Onların emekleri Afyonkarahisar’da çoktur. Milletvekillerimizle birlikte Genel Müdür İsmail Kara’yı ziyaret ettik. İşin erbabı olduğunu önceden Afyonkarahisar jeotermal sahasında çalıştığını öğrendik. Afyonkarahisar jeoloji mühendislerinin tezlerini hazırladıkları bir il. O anlamda Afyonkarahisar’a hâkim olduğunu, inşallah bununla ilgili çözüm önerilerinin olacağını öğrendik. Artık yeni kuyular mı olur farklı şeyler mi olur bununla ilgili bir planlama ve çalışmasının olduğunu duyduk. Yine Gazlıgöl ve çevresinde de Sandıklımız’da da gerçi Sandıklı ilçemizde çok fazla ısınma sorunu olmadı ama diğer yerlerde ısınma sorunu yaşamadan bu yılı atlatmak istiyoruz. Çünkü soğun telafisi olmuyor. Hani sıcak bir şekilde gölgede falan oluyorda soğun telaffisi olmuyor. İnşallah bizde bu manada elimizden gelen desteği vereceğiz.” şeklinde konuştu.
“DERECİ’DEN ZİYADESİYLE MEMNUNDUK”
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ndeki görev değişikliği hakkında konuşan Uluçay şunları söyledi:
“Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görev değişikliğinin rotasyona tabi olmasından kaynaklandığını biliyoruz. Biz Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Feyzullah Dereci’den Afyonkarahisar olarak ziyadesiyle memnunduk. Hareketli bir ağabeyimiz, müdürümüzdü diyelim. Kendisine emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Samsun’dan gelecek yeni il müdürümüzü tanımıyoruz. Ona da hayırlı olsun diyoruz. Rotasyona tabi olanlar belki memlekete yakınlık belki farklı sebeplerden dolayı tayin istediler, olacaktır. Onunla ilgili Sayın Bakanlarımız, Valilerimiz ortak bir çalışma yürüteceklerdir.”
“MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDE
AFYON’LA İLGİLİ DURUMU BİLEMİYORUZ”
Bir gazetecinin “Bu rotasyona İl Milli Eğitim Müdürü dâhil değil galiba? 11 yıldır görevde onlarca müdür, vali ve bakanlar değişirken Sayın Müdür hala Afyonkarahisar Müdürlüğü görevinde” sorusunu Uluçay şu sözlerle cevaplandırdı: “Milli Eğitim Bakanlığı’nın sistemi biraz daha farklı ama neticede siyasiler müdahale ediyor. Biz de sizler gibi mesela son örneğinde olduğu gibi Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Feyzullah Dereci’nin ve diğerlerinin gittiğini gazetelerden öğreniyoruz. Bununla ilgili tabi dediğiniz gibi İl Milli Eğitim Müdürü 10-11 yıldır Afyonkarahisar’da görevde. Bakanlık bunu rotasyona tabi tutar mı değiştirir mi o tabi Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir tutumu. Memuriyeti çok detaylı bilmiyorum. Ama mesela eş durumu, olası bir rahatsızlık v.s gerekçelerle kalması gerekiyorsa bakanlık bu durumları değerlendiriyordur. Ama genelde tüm bakanlıklarımız bu rotasyona tüm müdürlerimizi dâhil ediyorlar. Afyonla ilgili durum ne olur bilmiyoruz.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi