Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Hayrettin ÖZKILINÇ

MİLLİ SİNEMA VE MİLLİ TİYATRO

Milli sinemanın öncü yönetmeni hemşehrimiz merhum Yücel Çakmaklı’nın vefatının 14. yılında 23.08.2023 tarihinde mezarı başında ve toplantı salonunda anma programı vardır.
Merhum değerli Yücel Çakmaklı ağbimizle çok istesem de tanışma fırsatı bulamadım. Ancak gazeteci can dostum Şükrü Küçükkurt la hem Cumhuriyet okulundan, hem de Afyon’a geldiğinde görüştüklerini biliyorum.
Şükrü kardeşle beraber onun Milli Türk Talebe Birliği zamanından beri profesyonel manada sinema ile ilgilendiğini takip ederdik. Şükrü kardeş de benim Afyonda tiyatro ile ciddi manada ilgilendiğimi görüyordu. Yücel ağbey ile bazen mukayese eder: “Yahu mizacını, görüşleriniz aynı. Onun bir film yönetmenliği fazlalığı var, senin de oyun harika. Birlikte olabilseniz.” Derdi. Kısmet olmadı. O İstanbul’da bir Milli Sinema Yönetmeni oldu ve Milli kalıcı eserler koydu. Bense Afyonda Milli bir Tiyatro öncülüğü yapabilirmiyim diyerek bir hayli uğraştım. Halen daha yazgı, çizgi olarak uğraşmaktayım.
100. yıl münasebetiyle “Büyük İhanet” adındaki bir oyunumu sahneye konulması için önerdim. Milli bir oyundur. Bakalım ya oynanır, ya da oynanmaz. Geçmişlerde oynandı. Çok beğenilen bir oyundur.
Tiyatro sadece bir eğlence aracı olarak görmeyelim. Yediden yetmişe herkesin gelebileceği bir terbiye mektebidir. Nasıl ki bir Milli Eğitim var ise MİLLİ TİYATRO da olmamalıdır.
Eldeki eserler de ayıklanmalıdır. Tamer Karadağlı’nın atanması yeni bir başlanğıca sebep olabilir.
Tiyatro bir tımarhane yani bir (Terbiye Mektebi)dir.
Bil vesile merhum yönetmen Yücel Çakmaklı ağbeyimizi ve gazeteci Şükrü Küçükkurt dostumuzu saygı ve rahmetle anıyorum.
22.08.2023

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti