Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Minibüsçülerin ruhsat süre sorunu yasa ile çözülmeli”

“Minibüsçülerin ruhsat süre sorunu yasa ile çözülmeli”

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Karataş, minibüs hatlarında 49 yıllık ruhsat süresi sınırlama kararının iptali için TBMM’de yasal düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. Karataş, “Şu anda 1000 minibüsçü esnafımız bu karar sonucu ekmeğiyle sınanır hale gelmiştir.” dedi

 

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İbrahim Karataş, gazeteniz Kocatepe’ye yeni yönetim olarak öncelikleri hakkında bilgi verdi.
“ÖNCELİĞİMİZ MİNİBÜS RUHSAT SÜRE SINIRLAMASININ ÇÖZÜMÜ”
Başkan İbrahim Karataş, minibüsçü esnafının ruhsat süresinin 49 yıl ile sınırlandırılmasının esnafın ekmeğini sıkıntıya soktuğunu belirterek öncelikle bu konuyu ele alacaklarını söyledi. Karataş, “Konu kısaca 2010 yılında Afyonkarahisar Belediye Meclisi tarafından minibüs yönetmeliğine giren ruhsat tarih sınırlama durumudur. Kanunda açık olmamasına rağmen minibüs yönetmeliğine girmiştir. Daha sonraki süreçte konu yargıya intikal etti. Mahkeme sonucu tamamen çarpık, esnafın aleyhine gelişen bir durum ortaya çıkmıştır. Bizim önceliğimiz bu sorunu çözmek olacaktır. Şoför camiasında şu anda yaklaşık 1000 esnafımız ekmeğiyle sınanır durumdadır. Ciddi bir uzlaşı oluşturarak siyasilerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla birlik beraberlik içerisinde bu sorunu inşallah çözeceğiz. Konunun yasal zeminde çözüme kavuşması için TBMM’de görüşülüp yasa çıkarılması gerekmektedir.” dedi.
“İYİ TEMSİL YETERLİ HİZMET İÇİN YOLA ÇIKTIK”
Afyonkarahisar’ın 18 ille bağlantılı stratejik bir noktada bulunduğunu dile getiren Karataş, “İlimizde Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasının daha iyi temsil edilerek, yeterli hizmeti vermesi gerektiğine inandığımız için bu yola çıktık. Kongremize katılan ve katılamayan herkese teşekkür etmeyi borç biliyorum. Her iki aday arkadaşımıza da teşekkür ediyorum. Şoför esnafına yakışır bir seçim yaşadık. Bundan sonra seçimle bize verilen görevle birlikte omuzlarımızdaki yük artmıştır. Sorumluluğumuzun bilincinde hareket edeceğiz. Allah bizleri utandırmasın.” diye konuştu.
“KAMYONCU VE NAKLİYECİLER DE SIKINTIDA”
Kamyoncu ve nakliyeci esnaflarının da ciddi sorunlar yaşadıklarını vurgulayan Karataş sözlerini şöyle sürdürdü: “Şoför camiası toplu taşıma hizmetinden şehir içi ve şehirlerarası olmak üzere nakliyeciler ve kamyoncular olmak üzere geniş bir alanda sürekli ve önemli bir amme hizmeti vermektedir. Hepsinin çözülmesi gereken ciddi sorunları vardır. Bu sorunlar zaman içerisinde önce kartopu gibi yuvarlanıp sonra çığ gibi büyümüştür. Ama Allah’ın izniyle hepsinin üstesinden geleceğiz.”
>> Burcu AYDIN’ın ÖZEL Haberi