Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mısırlıoğlu: Asgari ücret ara zammı tatmin edici değil

İYİ Parti Afyonkarahisar İl

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, asgari ücrete yapılan ara zam oranına tepki gösterdi. Mısırlıoğlu, Asgari Ücret Komisyonunun beş çayına toplanır gibi toplandığını, komisyonun vatandaşı oyaladığını, tatmin edici olmayan bir rakamın belirlendiğini açıkladı.

Muhammet Mısırlıoğlu, hayat pahalılığına dikkat çekerek Avrupa’da asgari ücretle çalışma oranının yüzde 4, Türkiye’de bu oranın yüzde 60’larda olduğunu ifade etti.

Mısırlıoğlu konu hakkında yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Asgari ücret komisyonu vatandaşlarla alay eder gibi toplanıp toplanıp dağıldı. Asgari ücretle çalışan kesim artık açlık sınırının altında bir rakama çalışmak zorunda olduğu için şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; yoksulun garibanın duygularını sömürürcesine toplantılar yapıyorlar. Vatandaş merakla çıkacak sonucu beklerken ne yazık ki her seferinde hayal kırıklığı yaratan bir rakam açıklıyorlar. Giderek artan hayat pahalılığında enflasyon altında ezilen işçiler, verilen zamma sevinemiyor. Ülkenin yarısından fazlası asgari ücretle ev geçindirmeye çalışıyor. Kamu işçisinin en düşük maaşı 22 bin iken özel sektör işçisinin 11 bin dört yüz TL’ye çalışması hak mı reva mı soruyorum sizlere. Ülkedeki maaş dengesini bile tutturamayan yönetim sayesinde toplumda kutuplaşmalar arttı. Eskiden kimse kimsenin kazandığı ile ilgilenmez, Allah bereket versin der yoluna bakardı. Şimdi hükümet eliyle ikilikler yaratıldı. Haklı olarak sitemler başladı. Eş, dost, akraba birbirine bilenir oldu. Maaş skalasındaki tutarsızlıklar artık dikkate alınmalı, hassas bir teraziye konulmalıdır. Ben yine de her şeye rağmen açıklanan yüzde 34’lük artışın hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

>>Hakan ARSEVEN’nin Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti