Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mısırlıoğlu: Eroğlu’nu özür dilemeye davet ediyoruz

İYİ Parti İl Başkanı

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Afyonkarahisar’ın eğitim başarısızlığında suçun çocuklarda olmadığını belirtti. Mısırlıoğlu, “AKP Milletvekili Sayın Veysel Eroğlu’nu talihsiz açıklaması nedeniyle özür dilemeye davet ediyoruz.” dedi.

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Orman ve Su İşleri eski Bakanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu’nun önceki gün partide düzenlediği basın toplantısında kırsal kesimden üniversite sınavına giren öğrencilerle ilgili yorumuna tepki gösterdi.
“EĞİTİMSİZ MARABALAR MI ARIYORSUNUZ?”
Muhammet Mısırlıoğlu, Milletvekili Veysel Eroğlu’nu sert sözlerle eleştirdi. “Veysel hoca ‘Kırsalda bizim çok çocuk var, bunlar okumak için değil de laf olsun diye sınava giriyorlar onlar puanı düşürüyorlar.’ demiş.” sözlerini sert şekilde eleştiren Mısırlıoğlu, “Şunları sormak gerek Veysel hocaya; Adana, Urfa gibi mevsimlik işçi olarak kullanılan çocukların olduğu memlekette neden başarı düşük değil? Suriyeli ya da düzensiz göçmenlerin daha yoğun olduğu illerde neden başarı düşük değil? Kırsaldaki çocuklara yeteri kadar eğitim götüremedik suç bizim desene? O kırsaldaki çocuğun anası babası bize oy verdi bizde o çocuğu kurtarmalıyız diye vebal bizim desene? Yeri gelince 4-5 çocuk yapın demeyi biliyorsunuz bakamayacağımız eğitemeyeceğimiz çocukların suçu ne? Kendinize eğitimsiz marabalar mı arıyorsunuz?” dedi.
“SUÇ ÇOCUKLARDA DEĞİL”
Küçümsendiğini ifade ettiği kırsal kesimden seçim zamanı oy istediğini vurgulayan Mısırlıoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “O küçümsediğiniz kırsaldan secim zamanı oy istemeyi biliyorsunuz. Veysel hoca Cumhuriyet imkânlarıyla okuyup Şuhut’tan çıkıp bakan olmadın mı? Köylü çocuklarını neden küçümsüyorsun? ‘Köylü milletin efendisidir.’ Biri çıkar memleketin kadınlarını aşağılar, biri çıkar oylarıyla bakan olduğun köylerin çocuklarını okumaz bunlar diye küçümser ne günlere kaldık? Suç çocuklarda değil sizin ahbap çavuş ilişkisiyle yandaşları doldurduğunuz makamların işlerini yapmamasındandır. Emir kulu olarak göreve getirdiğiniz cemeatten emir alan bakanlara hesap sorun. Bizim öz toprağımızın günahsız çocuklarına değil. AKP Milletvekili Sayın Veysel Eroğlu’nu talihsiz açıklaması nedeniyle özür dilemeye davet ediyoruz.” >> Ş. Cüneyt Bursalıoğlu’nun Haberi