Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mısırlıoğlu: Sağlıkta randevu, mahallelerde hizmet sıkıntılı

İYİ Parti İl Başkanı

İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu, devlet hastanelerinde randevu alma sıkıntısı yaşandığını, il merkezinde her mahallenin yeterli Belediye hizmeti alamadığı yönünde şikâyetleri olduğunu iddia etti

 

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu, partide düzenlediği basın toplantısında yerel ve genel gündemi değerlendirdi.
“FAHİŞ ZAMLAR
OCAK AYINA SARKITILDI”
2022 yılının herkese sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini dileyen Mısırlıoğlu, “Ekonomide gelinen son noktayı malumdur. Fahiş zamlar özellikle Ocak ayına sarktırıldı. Maaş zamlarını düşük olacak. Milyonlarca memur ve emekli düşük enflasyondan maaş zammı alacak. Döviz kuru düştü; zamları geri alın diye ahkâm kesen hükümet asgari ücretliye verdiği zammı eline geçmeden geri aldı. Milletimiz ne yapsın, Esnaf ne yapsın, Tüccar, memur, çiftçi, emekli ne yapsın. Yeni yılın nasıl geçeceği belli oldu. Elektriğe yüzde 52 ile yüzde 153 arası zam yapıldı. Doğalgaza yüzde 25 zam geldi. Hani gaz çıkarıyordunuz? Motorine 1,29, benzine 0.61, LPG’ye 0.78 TL zam yapıldı. MTV yüzde 25 oranda zamlanırken, vergi harç cezalarına yüzde 36 oranda zam yapıldı. Milletimize zamları yansıtmıyoruz diye öğünenler neredesiniz?” dedi.
“MHRS VE ALO 182’DEN RANDEVU ALINAMIYOR”
Muhammed Mısırlıoğlu, Türkiye genelinde devlet hastanelerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle Merkezi Hekim Randevu Sistemi ve Alo 182 üzerinden randevu almanın çok zorlaştığını dile getirdi. Mısırlıoğlu şöyle konuştu: “Özellikle de son dönemlerde hastalar, Sağlık Bakanlığı’nın 2011 yılında faaliyete geçirdiği MHRS ve Alo 182 üzerinden randevu alamamaktan şikâyetçidir. Kamuda yeterli sayıda hekim, sağlık çalışanı ve hastane olmadığı için beklentiler karşılanamaz duruma gelmiştir. Bir devlet hastanesinde çalışan hekim günde 100-120 hasta bakmaktadır. Oysa bir hekim hastaya en az 15-20 dakika ayırarak günde ancak 20-30 hasta bakabilir. Mevcut randevu sistemi 10 dakikada bir aynı anda 3 hastaya birden randevu verir hale getirilmiştir. Sağlık sistemi ve randevu sisteminin tıkandığını bir diğer göstergesi de acile başvuran hasta sayılarıdır. 80 milyonluk ülkemizde acile başvuru sayımız yıllık 110 milyondur. MHRS sistemi kötü. Sağlık çalışanı sayısı yetersizdir. Hastane sayısı yetersizdir. Türk insanı ekonomik, sosyal şartlardan dolayı çok fazla hasta oluyor.”
“HEKİM VE HASTA MAĞDUR EDİLMEMELİ”
Dünya Sağlık Örgütü’nün muayene süresini 20 dakika olarak belirlediğini aktaran Mısırloğlu şöyle konuştu: “Sağlık Bakanlığının 5 dakika gibi bir süreyi öngörmesi hem sağlıkta şiddet vakalarını arttırıyor. Hem hekimlerimizin mesleki tatmin duygusunu zedeliyor, hem de hastalarımızın yeterli tanı ve tedavisinin yapılamamasına yol açıyor. Sağlık Bakanlığı bu uygulamadan derhal vazgeçip, sağlık çalışanlarımızın iş yükünü hafifleterek bilimsel gereklere uygun Dünya Sağlık Örgütünün öngördüğü çerçevede gerekli önlemleri alarak hekimlerimizin ve hastalarımızın mağdur edilmemesini sağlamalı.”
“HER MAHALLE YETERLİ HİZMET ALAMADIĞINDAN YAKINIYOR”
Afyonkarahisar Belediye yönetimini eleştiren Mısırlıoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Afyonkarahisar’ımızın her mahallesi Belediye hizmetlerini yeterince alamadığından yakınıyor. Binlerce üniversiteli gencimizin ikamet ettiği Erenler Mahallemizde bir kapalı durağın bile olmayışı vatandaşlarımızı isyan ettiriyor. Yağmur atıksu kanallarının tamamlanamadığı mahallelerimiz dururken Uydukent’e yapılan bisiklet yollarının çok mu elzemdi? Bunu yetkililere soruyoruz. Kış günü alelacele bitirilen bisiklet yollarına dikilen estetikten uzak dubalar şimdiden kırılmaya başladı. Yazık günah değil mi, çarçur ettiğiniz milletin parası. Erenler halkının Belediyeden isteklerini buradan yetkililere iletmek istiyorum. Erenler halkı mahallelerine Bilgi Evi, kapalı Pazar yeri ve yeşil alanlar ile çocuk oyun parkları istiyor. Bu hizmetler sosyal Belediyeciliğin gereği yapılması gereken hizmetlerdir.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti