Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mısırlıoğlu’ndan AK Partili Milletvekilleri’ne: Müzelik Oldunuz

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri’nin Zafer Müzesi’ndeki incelemelerinin “müjde” olarak paylaşılmasını eleştirdi. Mısırlıoğlu “Müzelik oldunuz” dedi.

İYİ Parti Afyonkarahisar İl

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, haftalık basın toplantısında birçok farklı konuya değindi; ancak hedefinde AK Parti vardı. Mısırlıoğlu, “Bildiğiniz gibi şehrin göbeğinde Zafer Müzemiz var. Bu Zafer Müzemiz’in tamiratı ve tadilatı adeta yılan hikâyesine dönmüştür. Yılan hikâyesine dönen Zafer Müzesi’ne 31 Mart seçimlerine kadar pek ilgi ve alaka göstermeyen iktidar milletvekilleri bu ara Afyon’a geldiklerinde sık sık oraya girip ziyaret ediyorlar. Orada müjde açıklıyorlar. Kendileri de müzelik duruma düştüler. Bu seçim son, bundan sonraki dönemde onlar da siyasi bir müzeye yerleştirilecek. Müzelik olacaklar, zaten oldular. Hükümet tasarruf tedbirleri açıklayınca mı Zafer Müzesi aklınıza geldi beyler sizin?” dedi.

BEYAZ MASA’YA 7 BİN BAŞVURU

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ı ziyaret ettiklerinde işsizlik tablosunu öğrendiklerini kaydeden Mısırlıoğlu, “Seçilen Belediye Başkanı’na Beyaz Masa üzerinden 7 bin müracaat olduğunu öğrendim. Belediye şirketi üzerinden asgari ücretle çalışmak için iş başvurusunda bulunmuş, Oralara ulaşamayan gençlerimizi de düşündüğümüzü zaman 7 binin 17’e,  27 bine ulaşacağını düşünüyorum. SEKA Kâğıt Fabrikası satıldı, ne oldu? Fabrikayı alanlar fabrikayı söktüler, götürdüler. Hurdasıyla para kazandılar. Yerini de bir Afyonlu yatırımcı hemşehrimize sattılar. Hemşehrimiz o yeri hayvancılık ile ihya etmeye çalışıyor. Allah hemşehrimize kolaylık versin. İstihdam sayısı 10, fabrika kapanmadan önce istihdam sayısı 1500’dü” ifadelerini kullandı.

HALK GÜNÜ ELEŞTİRİSİ

Mısırlıoğlu, konuşmasında AK Partili Milletvekilleri’nin “Halk Günü” toplantılarını da eleştirerek “Geçtiğimiz günlerde küçük çapta ticaretle uğraşan hayatını idame ettirmeye çalışan esnafımızın bugünlerde ekonomik sıkıntıyı iliklerine kadar hissettiklerini görüyoruz. Hükümet olarak şartları daha da zorlaştırıp esnafı çıkmaza sokmuştur AKP iktidarı. Esnafımızın ne zaman yanında olacaksınız ey AKP’liler, ey orada burada ‘halkı dinliyoruz, Halk Günü için buradayız’ diyen Sayın Milletvekilleri. dönüp dönüp Halk Günü yapıyoruz, sorunları çözüyoruz diyerek adeta insanlarımızı dalga geçen bir mantıkla karşılıyorlar” şeklinde konuştu.

UCUZ ET AFYON’DA NEREYE GELİYOR?

Mısırlıoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

“Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperatifleri Bölge Birlikleri’ne gönderdiğiniz genelge ile esnafımızın kullanmış olduğu, kullanmakta olduğu kredilerin faizlerini artırarak esnafın can suyunu kestiniz. Tarım ve hayvancılık konusu ilimizin ve ülkemizin kanayan yarasıdır. Afyonkarahisarımız yeteri kadar merkezi hükümetin yaptığı tarım ve hayvancılık politikalarından aslan payını alamamaktadır. Et fiyatları arttı. Bunun sonu seçime kadar, erken seçime kadar gider. Ne kadarımız sağ kalacak, ne kadarımız dayanabilecek, ne kadarımız dayanamayacak? Et ve Süt Kurumu’nun Ukrayna’dan gelen hayvanların hastalık taşıdığı tespit edilmiş. Hangi koşullarda kesildiğini bilmiyoruz, Müslüman bir ülkeden gelmiyor. Afyonumuza bu ucuz etin geldiğini biliyoruz. Kimler üzerinden ucuz bir şekilde satıldığını araştırıyoruz. Hangi marketlere veriliyor, hangi kasap dükkanına veriliyor, sucuk üretiminde mi kullanılıyor? Yaptığımız araştırmaların neticesi sizlerle paylaşacağız.”

GENEL BAŞKAN DERVİŞOĞLU GELİYOR

Mısırlıoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun Temmuz ayında bir dizi programa katılmak üzere Afyonkarahisar’a geleceğini, programın netleşmesinin ardından basın mensupları ile paylaşılacağını belirtti. Mısırlıoğlu, bir soru üzerine İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Alper Yağcı ile ilgili bir sorunlarının olmadığını, Yağcı’nın işlerinin yoğun olabileceğini, İYİ Parti’nin programlarının tüm partililere duyurulduğunu belirtti.

İYİ PARTİ’YE KATILIM

Öte yandan, Seydiler’den iş insanı Halil Meşe, İYİ Parti’ye katıldı. Halil Meşe’nin parti rozetini takan İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Halil Meşe’nin partiye güzel hizmetlerde bulunacağını belirtti.