Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Mobingler başkan ve yönetimini istifaya zorladı”

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube yönetiminin istifası sonrası faaliyetleri geçici olarak durdurulan dernek binası önünde yaptığı basın açıklamasında, Dernek Başkanı ve yönetiminin uygulanan mobingler üzerine istifa etmek zorunda kaldığını söyledi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, dün öğle saatlerinde dernek yönetiminin istifası ile geçici olarak hizmetleri durdurulan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şubesi önünde şehit aileleri ve gazilerin de katılımıyla basın açıklaması yaptı.
“ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİN DERNEĞİ SİYASİ EMELLERE ORTAK EDİLEMEZ”
CHP Milletvekili Burcu Köksal, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube yönetiminin 24 Ağustos Pazartesi günü istifa ettiğini hatırlattı. “Burada bulunan herkes biliyor ama bilmeyenlere öğretelim.” diyen Köksal, şehit, şehit ailesi ve ilgili kavramlarının tanımını yaptı. Vatanın bölünmez bütünlüğü için canını feda eden herkese şehit denildiğini dile getiren Köksal, “Bu vatan için canını ortaya koyup yaralanan, kimi zaman uzuvlarını kaybeden, kimi zamanda vücudun da şarapnel parçalarıyla yaşayan kahramanlara gazi denir. Şehit anası babası olmak demek evladının kokusunu almak için onun mezar taşına sarılmak demektir. Şehit evladı olmak demek çalan her zilde babam mı geldi diye kapıya koşmak demektir. İşte bu kahramanların ve kahraman yakınlarının bir çatı altında toplandıkları yere de şehit yakınları ve gaziler derneği denilir. Bu derneğe üye olanlar AKP’li olabilir, MHP’li, CHP’li, SP’li, İYİ Partili olabilirler. Bu derneği diğer dernekler gibi siyasi emellerinize ortak edemezsiniz. Bu derneği Okçular Vakfı, Deniz Feneri, İHH gibi kendi siyasi emelleriniz için kullanamazsınız. Bu dernek hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değildir ve asla olmayacaktır.” dedi.
“EN ÇOK MOBİNG VALİ TUTULMAZ’IN
ZAMANINDA UYGULANDI”
Köksal, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneğinin hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olamayacağını kabullenmediğini iddia ettiği mevcut Zonguldak Valisi, Afyonkarahisar’ın önceki dönem Valisi Mustafa Tutulmaz olduğunu söyledi. Köksal, “Şehit yakınları ve gazilere en çok Vali Mustafa Tutulmaz’ın zamanında mobing uygulanmıştır. Örneğin gecenin saat 00.00’da başka hiçbir personel çağrılmayıp şehit eşi kurum amiri tarafından iş yerine çağırılmıştır. Vali Bey buna tepki göstereceğine şehit eşini azarlamaya kalkmıştır. Şehit annemiz geçim sıkıntısı yaşadığı için İŞKUR üzerinden TYP’ye müracaat ettiğinde orada ki kurum müdürü ‘Sen maaş alıyorsun daha ne istiyorsun?’ demiştir. Burada da kurum müdürüne tepki göstermek bir kenara dursun sesini bile çıkaramamıştır. Dinar da şehitlerimiz için okutulan bir mevlitte hepimizin gözü önünde geçen dönem ki Dinar Kaymakamı ile geçen bir diyalog olmuştur. Kaymakam Beyin Dernek Başkanını azarlaması hala hafızalarımızda yer etmektedir. Bu tutum karşısında da dönemin Valisi Sayın Tutulmaz’ın olayın üzerine gitmesi gerekirken derneği suçlaması bizleri derinden üzmüştür. Sayın Tutulmaz’ın davranışları bunlarla da sınırlı kalmamıştır. Dernek Başkanının şehit cenazelerine alınmaması, şehidi taşıyan araçlardan indirilmesi, şehit ailesine haber vermek için giden ambulanstan indirilmesi gibi.” diye konuştu.
“MOBİNGLERLE BAŞKANI VE
YÖNETİMİ İSTİFAYA ZORLADILAR”
Milletvekili Burcu Köksal, 31 Mart 2019 yerel seçimleri sonrası derneğe Afyonkarahisar Belediyesi’nce verilen öğle yemeklerinin kesildiğini, derneği ziyarete gelen şehit yakınlarına verilen yemeğin kesilmesi akabinde aidat borcu olduğu gerekçesiyle icra yazısı gönderildiğini söyledi. Yapılanların bunlarla sınırlı kalmadığını belirten Köksal, “Şehit yakınlarına ücretsiz otopark verilmesi talebi reddedilmiştir. Şehit yakınlarına ve gazilere tanınan anayasal pozitif ayrımcılık hakkı resmen yok sayılmıştır. Bunlar yaşananlara birkaç örnektir. Bunun dışında yaşanan birçok baskı, yıldırma girişimi olmuştur. Tüm bunları sebebi derneği politize etmek, arka bahçeleri haline getirmek isteğiydi. Bunda başarılı olamayınca Dernek Başkanı ve yönetimine mobing üzerine mobing uygulayarak sonunda istifa etmelerine neden oldular.” şeklinde konuştu.
“DERNEĞİN ARKASINDA
GAZİ ATATÜRK VAR”
“Diyebilirler ki Dernek Başkanı İYİ Parti’den İGM Üye adayı oldu.” diyen Köksal şöyle konuştu: “O dönemi hatırlıyorum. Şehit yakınları dernek başkanının İGM veya Belediye Meclis Üyesi olmasını isteyince kendisi de Adalet ve Kalkınma Partisi ile de görüşerek adaylığını ilan etmişti. Bu tür dernekler diğer derneklerle karıştırılmamalı. Şehit yakınları ve gazilerin üye olduğu bir derneğe hiç kimse mobing uygulamaya kalkmasın bu derneğin arkasında ulusal Kurtuluş Savaşını başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları vardır. Bu derneğin arkasında Yunan işgalinde eziyete uğrayıp ‘Ya İstiklal ya ölüm’ diye cepheye koşup düşmanı bu topraklardan süren Afyonkarahisarlı hemşehrilerim vardır. Bu derneğin arkasında askere ellerine kına yakılıp gönderilen, canını bu vatan için feda eden kınalı kuzular vardır. Bu derneğin arkasında şehit babalarının duvarda ki fotoğraflarını görebilmek için gelen küçücük yavruların kocaman yürekleri vardır. Bu derneğin arkasında evlatlarını vatan için şehit vermiş kınalı elleri nasırlı anaların duaları vardır. Bu derneğin arkasında koç gibi yiğitleri toprağa verip gözyaşını içine akıtan babaların vakur duruşu vardır.”
KÖKSAL VALİ ÇİÇEK’E SESLENDİ
Basın açıklamasını Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’e seslenerek sonlandıran Köksal şunları söyledi: “Afyonkarahisar’a ilk tayin edildiğinde şehit ailelerini ziyaret eden şu anki Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’e sesleniyorum. Şehit yakınları ve gazilerle ilgili hassasiyetine nedense inanmak istiyorum. Şehit yakınları ve gazilerin uğradıkları mobinglerle ilgili bu olayın peşini bırakmayın Sayın Vali. Defalarca seçimle gelmiş bu yönetimin şehit ailelerinin kalbinde ki sevgisini ümit ediyorum sizde görüyorsunuzdur. Yapılan ve kulağıma gelen mobing iddiaları üzerine gidin, lütfen bu iddiaları araştırın. Zaten şehit yakınlarımız şehidimizi toprağa vererek yeterince üzülmüştür. Bizde bu olayların üzerini kapatıp yok sayarak onları daha fazla üzmeyelim. Bu duygu ve düşüncelerle her zaman şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin yanında olduğumu bir kez daha bildirerek konunun takipçisi olduğumu belirtmek istiyorum.” >>Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti