Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Modern huzurevi, hizmetleri taçlandıracak – Kocatepe Gazetesi

18-24 Mart tarihleri arası
Modern huzurevi, hizmetleri taçlandıracak

18-24 Mart tarihleri arası kutlanan Yaşlılar Haftası nedeniyle dün öğleden sonra Huzurevi Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi’nde “Yaşlılara Sevgi ve Saygı” isimli program gerçekleştirildi.
AFYON’DA 3 YÜZ
YAŞLIYA BAKILIYOR
Programın açılış konuşmasını Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer yaptı. Yaşayan her canlının yaşlanmasının doğal bir süreç olduğunu ifade eden Alper Sezer, yaşadıkça her insanın yaşlanmaya mahkum olduğunu söyledi.
Tüm yaşlılara insanlığın ve inancın gereği olarak layık oldukları şekilde bakıp, son nefeslerine kadar devletin verdiği imkanları onlara sunmanın görevleri olduğunu belirten Sezer; “Afyonkarahisar’da dört adet Huzurevimiz de yaklaşık 300 yaşlıya bakmaktayız. Bu hafta münasebetiyle başlattığımız programımızı bugün Sandıklı ilçemizde, daha sonra Emirdağ ilçemizde, Perşembe günü ise Bolvadin ilçemizde devam edecek. Bu güzel programı destek veren AKÜ Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu idareci ve öğrencilerine bizleri yalnız bırakmadıkları, hatta programa sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bizi her zaman yalnız bırakmayan saygıdeğer Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a yaşlılarımız adına çok teşekkür ediyorum. Bizler bu inanç ve güvenle yaşlılarımıza daha iyi ve güzeli sunma çabasındayız. Her gün bu çabamız artarak devam edecek. İnşallah yakın bir zamanda ilimize 2 yüz kapasiteli modern bir huzurevi kazandırarak bu hizmetlerimizi taçlandırmak istiyoruz” dedi.
CUMHURBAŞKANI
DEZAVANTAJLI KESİMİ ÖNEMSEDİ
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Yaşlılar Haftası’nın sadece Türkiye ve dünya yaşlılarına değil tüm dünya insanlarının huzur, refah ve barışına vesile olmasını diledi.
Anayasa da, yer alan “Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı laik, demokratik sosyal bir hukuk devletidir” ilkesini hatırlatan Çoban; “Sosyal devlet anayasa da yer alır. Çok güzel ama biz gerçekten sosyal bir devlet miyiz? Bu tabii daha öncesinde tartışılabilirdi. Ama son yıllarda bizim ülkemiz gerçekten sosyal devlet olma yolunda sadece yaşlılar için değil, engelliler için özellikle kadınlar için gerçekten çok güzel düzenlemeler ve uygulamalar yapılan bir ülke haline geldi. Tabii bunda da ülkemizin her kesiminin özellikle dezavantajlı kesimlere çok sıcak yaklaşan onların sorunları ile ilgilenen, bunu birinci vazife sayan bir Cumhurbaşkanımız var”diye konuştu.
ERDOĞAN’DA
ZİYARETTE MUTLU OLDU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın henüz Başbakan ve Cumhurbaşkanı olmadığı eski Belediye Başkanı sıfatına sahip olduğu 2002 yılında huzurevi yaşlılarına daveti anısını aktaran Çoban şöyle konuştu:
“Cumhurbaşkanımızın o dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı olan büyüğümüzün huzurevi ziyaretinde yaşlılarımız kendilerini şiir okuyarak karşıladılar. Bu durumdan yaşlılarımız, huzurevi sakinlerimiz mutlu oldukları gibi o günün eski Büyükşehir Belediye Başkanı olan Sayın Cumhurbaşkanımız R. Tayyip Erdoğan da gerçekten çok mutlu olmuştu. Türkiye’nin her yerine hatta ülke insanı kadar dünya insanlarına da hizmet edilir hale gelindi. Engellilerimiz, yaşlılarımız, kadınlarımız ve vatandaşlarımızın tamamına çok güzel şeyler yapıyoruz. Bunlar yeter mi yetmez. İnşallah devam edecek. Bu hizmetlere emeği geçen herkese teşekkür ederken bizlerde elimizden gelen noktasında her zaman işbirliği halinde olacağımızı tekrar ediyorum. Değerli büyüklerimizin haftaları hayırlı olsun.”
YAŞLILAR TOPLUMUN MİHENK TAŞLARI
Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu programın son konuşmasını yaptı. Kamil Kıcıroğlu, Vali Hakan Yusuf Güner’in babasının katarakt ameliyatı nedeniyle programa katılamadığı için kendisini görevlendirdiğini söyleyerek katılımcılara saygı ve selamlarını iletti.
Türkiye Cumhuriyetinin sosyal devlet olduğunu dile getiren Kıcıroğlu; “1988 yılından beri kamu yöneticiliği yapan birisi olarak özellikle 2002 yılından itibaren yaşlılarımıza, engellilerimize, gazi ve şehit ailelerimize, kadınlarımıza, çocuklarımıza, kimsesiz çocuklarımıza yönelik verilen haklarda hakikaten çok büyük iyileştirmeler yapıldı. Barınılan yerlerin fiziki imkanları, sosyal donatılarla geliştirilip zenginleştirildi. Özlük hakları da çok iyi seviyelere taşındı. Bundan dolayı gerçekten devletimize ve hükümetlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Ayrıca yaşça büyük olan yaşlılarımızın toplumda ki tüm güzelliklerin, tüm iyiliklerin, güzelliklerin ve bereketin sebebidir. Onlar olmasa şunu biliyoruz ki belalar, kazalar, afetler sağanak olarak toplumun üzerine yağabilir. Onların bulunması, iyi niyetleri ve dualarıyla varız. Ömrümüz oldukça bizlerde o aşamaya bizlerde ulaşacağız. İnşallah sağlıkla ulaşırız. Bu nedenle Allah yaşlılarımızı başımızdan eksik etmesin. Yaşlılarımızın iyi niyetleri, duaları inşallah hiçbir zaman toplumumuzun devletimizin üzerinden hele hele şu günlerde ve hiçbir zaman eksik olmasın.”
PROGRAMA
GENİŞ KATILIM
Programda AKÜ Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nun tanıtım videosu izlendikten sonra Afyonkarahisar’ın güzide insanları ve zanaatkarların anlatıldığı sunum gerçekleştirildi. Program “Kime niyet kime kısmet” isimli tiyatro oyunu, Huzurevi sakinleri ile yapılan röportajların sunumu, şiir okunması ile sona erdi. Programa; Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Gençlik Merkezi Müdürü ve İHH İl Temsilcisi Ahmet Ertürk, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve huzurevi sakinleri katıldılar. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti