Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MTAL öğrencileri İtalya’da – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Mesleki Ve Teknik
MTAL öğrencileri İtalya’da

Afyonkarahisar Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinin KA-1 Mesleki Eğitimde Öğrenici ve Personel Hareketliliği projesi kapsamında Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına (Ulusal Ajans) sunduğu “THE BRIDGE- Mesleki, Eğitimden İstihdama Uzanan Köprü” isimli proje kabul edilerek hibe almaya hak kazandı.
“THE BRIDGE” Projesi Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki tüm mesleki alanlarda eğitim gören öğrencilere ve öğretmenlerine yönelik olarak hazırlandı. Proje kapsamında öğrenciler işletmelerde yaptıkları staja ek olarak kendilerini mesleki alanda geliştirmek amacıyla yurtdışında uluslararası düzeyde staj eğitimi alacaklar. Öğretmenler ise yapacakları bu işbaşı eğitim ve gözlemlerle mesleki alan yeterliliklerini gelişen teknoloji gerektirdiği yeni bilgi ve beceriler kazanacaklar ve bu bilgi ve becerileri öğrencilerimize aktarma fırsatı bulacaklar.
Projenin ikinci yurtdışı hareketliliği kapsamında Makina Teknolojisi Alanı öğrencileri staj yapmak üzere İtalya’nın Rende şehrine gittiler. MakinaTeknolojisi Alanından 4 öğrenci; Makine Teknolojisi Alanı öğretmeni Hakan Avşar ve İngilizce öğretmeni Dilara Kıymaz refakatinde 15 günlük staj eğitimi yapacaklar. Öğrencileri ve öğretmenler 7 Nisan tarihinde eğitimlerini tamamlayıp yurda dönecekler.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti