Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mübaşir Günde Kaç Saat Çalışır?

Mübaşir günde kaç saat çalışır? Sorusu internette en çok araştırılanlar arasında yer aldı. Peki, Mübaşir günde kaç saat çalışır? Gelin birlikte öğrenelim…

Mübaşir günde kaç saat

Kamu görevlisi olarak çalışan mübaşirlerin nöbetçi mahkemelerden dolayı Mübaşir günde kaç saat çalışır? Sorusu internette en çok araştırılanlar arasında yer aldı. Peki, Mübaşir günde kaç saat çalışır?

MÜBAŞİR NE İŞ YAPAR?

Bir kamu görevlisi olan mübaşir, mahkeme salonunda düzeni sağlamak ve mahkeme başkanının talimatları doğrultusunda işlemleri yürütmek, duruşma salonunu hazırlamak, gerekli belgeleri hazırlamak ve ilgili taraflara sunmak, duruşmalara katılan kişilerin kimlik bilgilerini kontrol etmek, tanıkları duruşmaya çağırmak ve onları mahkemeye yönlendirmek, mahkeme kararlarını ilgililere tebliğ etmek, dava dosyalarını düzenlemek ve saklamak, mahkeme kararlarını yazmak ve gerekli yerlere iletmek, mahkeme salonlarının temizliğini yapmak ve düzenini sağlamak, duruşmanın iç disiplinini, hakimin emirleri doğrultusunda düzenlemek, duruşmada konuşacak kişinin, beyanlarını ayakta vermesini sağlamak ve hakim karar aşamasına gelindiğini beyan ettiğinde salondaki herkesi ayağa kalkmaları için uyarmak, ertelenen duruşma olması halinde, taraflara ertelenen tarihi bildiren belgeyi hazırlamak, mevzuatta bulunan uygun resmi kıyafeti giymek, kapalı duruşma yapılması halinde salonu boşaltmak ve duruşmanın gizliliğini belirten yazıyı duruşma salonunun kapısına asmak, günlük duruşma listesini görünebilir bir yere asmak, yazı işleri müdürünün denetimi altında kalem işlerinde çalışmak, arşivdeki dosyaların düzenini sağlamak ve arşivdeki dosyalara ilişkin giriş çıkış işlemlerini kontrol altında tutmak gibi görevleri üstlenir.

MÜBAŞİR GÜNDE KAÇ SAAT ÇALIŞIR?

Kamu görevlisi olan mübaşirler genel olarak hafta içi sabah 08:00 – 17:00 Aralığında çalışmaktadırlar. Gerekli durumlarda ise nöbetçi mahkemelerde mesai saatinin dışına çıkan saatlerde de çalışmaktadırlar. Kamu görevlisi mübaşirler bazı sebeplerden dolayı hakim ile çalışır ve bu mesai ücreti olarak maaşına yansımaktadır. Hafta sonu çalışmayan kamu görevlilerine ek ücret ödenmemektedir.  Mübaşirlerin iş ve dava sıklığına ve nöbetçi mahkemelerden dolayı çalışma saatleri çok fazla farklılık gösterebilmektedir.