Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Müdürlerin durumu ilerleyen günlerde netleşecek

Bu haberin fotoğrafı yok
Müdürlerin durumu ilerleyen günlerde netleşecek

Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, yargı kararı ile eski görevlerine dönecek olan okul müdürlerinin durumlarının ve sayılarının ilerleyen günlerde netlik kazanacağını söyledi

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, yargı kararı ile eski görevlerine dönecek olan okul müdürlerinin durumlarını değerlendirdi. Şenol, sürecin ne şekilde işleyeceğini anlattı.
EN AZ 6 AY ÇALIŞMA ŞARTI VAR
Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, Danıştay İdare Dava Daireleri Kurulunun açtıkları dava sonucunda okul idarecilerinden bazılarının değerlendirmelerini iptal ettiğini kaydetti. Kurulun bazı idarecilere yönelik olarak yönetmenlik yürütmesini durdurduğunu belirten Şenol; “Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nce İl Milli Eğitim Müdürlüklerine bir yazı gönderildi. Danıştay İdare Dava Daireleri Kurulu eğitim kurumu yöneticilerinin değerlendirmelerine yönelik yönetmeliğin bazı hükümleri hakkında yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Burada iki önemli husus var. Birincisi müdürlük görev süresinin uzatılmasına ilişkin değerlendirme sürecinde İlçe Milli Eğitim Müdürü, Eğitim Kurumundan Sorumlu Şube Müdürü ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Şube Müdürünün değerlendireceği okul müdürü ile en az 6 yıl süre çalışma şartı arandığı belirtildi.” dedi.
USÜLE UYGUN
HAREKET EDİLMEDİ
Nizamettin Şenol, ikinci husus olarak Müdür Baş Yardımcısı ve Müdür Yardımcısı görevlendirmelerinin sadece okul müdürünün teklifi üzerine yapılmasının doğru olmadığını aktardı. Şenol; “Duyuru ve değerlendirme ölçütleri konularak yapılması gerektiği yönündedir. Biz klavuz çıktığında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bu konu ile ilgili yazılarımızı yazmıştık. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yangından mal kaçırırcasına ‘Biz bunlarla çalışmak istemiyoruz.’ diyerek bazı okul müdürlerinin müdür yardımcıları ile ilgili yaptıkları teklifleri geri çevirdi. Bu usüle uygun değildi. Çünkü okul müdürüne yetki verilmiştir. Neticede hiç kimseye duyuru yapılmadan istekli olmadan bunlar belirlendi.” diye konuştu.
TAM SAYI SONRA NETLEŞECEK
Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, bundan sonra değerlendirilecek olan müdür yardımcıları için bir kıstasın ortaya konulması gerektiğini belirtti. Şenol şöyle konuştu: “Takvime bağlı işlemlerin zamanında yapılabilmesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesi noktasında bir yazıyı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderdik. Yargı kararı ile eski görevlerine dönecek olan okul müdürlerinin tam sayısını veremiyoruz. Çünkü veriler dışarıda. Yargı kararları gidecek, sonuca göre değerlendirmeleri alınacak. Bu da bir süreci kapsıyor. Onun için tam bir sayı veremiyorum. Hangi okul müdürümüzün mevcut müdür ile en az 6 ay sürede çalıştığını bilmiyorum. Ama il merkezinde İl Milli Eğitim Müdürümüz çalışma süresi olarak 6 ayını geçmiş durumda. Aynı şekilde İnsan Kaynaklarından Sorumlu Şube Müdürümüz de görevde 6 ayını geçmiş durumda. Ama Kurumdan Sorumlu Şube Müdürümüzün değerlendirmesinde bir sıkıntı vardı. Çünkü her kurum kendi bünyesinde ki okul müdürünü değerlendirecekti. Yalnış hatırlamıyorsam tek bir kişi tarafından yapılan Afyonkarahisar’da ki müdür değerlendirmelerinin iptali gerekmektedir.” >> Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti