Muhammet Turalı: Yargı Süreci Devam ediyor. Adalet Tecelli Edecek
CHP Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları eski Başkanı Muhammet Turalı, Yasin Köksal ve Afyonkarahisar Belediyesi ile ilgili olarak gündeme getirdiği iddialara yönelik yargı sürecinin devam ettiğini belirterek, süreç hakkında açıklamalarda bulundu
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın eşi Yasin Köksal hakkındaki “60 milyonluk rüşvet” iddiaları ile gündeme gelen CHP Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları eski Başkanı Av. Muhammet Turalı, gündeme getirdiği konular ve bu iddialara yönelik hukuki işleyiş hakkında Kocatepe Gazetesi’ne özel açıklamada bulundu.
ŞAHSIMA YAPILAN BASKILAR NEDENİYLE CHP GENEL MERKEZİ’NE BAŞVURDUM
Uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisi’nin çeşitli kademelerinde görev yaptıktan sonra, son olarak Gençlik Kolları İl Başkanlığı görevini üstlenmiş bir hukukçu olduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Av. Muhammet Turalı, “Kamuoyunun da yakından bildiği üzere, 2024 yılı Eylül ayında basına yansıyan Yüntaş konusundan önceki bir süreçte, şahsıma yönelik asılsız iddialar ve sistematik baskılar nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezine başvurarak hukuki ve idari destek talebinde bulundum. Bu başvuruma ilişkin metnin, bilgim ve iradem dışında basına yansıtılması sonrasında yaşanan gelişmeler üzerine adli süreç başlamıştır” dedi.
İTİRAZDA BULUNDUM VE SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİLDİ
Bu kapsamda yürütülen soruşturma çerçevesinde, müşteki sıfatıyla Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın eşi Yasin Köksal, YÜNTAŞ Genel Müdürü Kemal Doğan ve eski İmar Müdürü Ziya Kükey hakkında suç duyurusunda bulunduğunu kaydeden Av. Muhammet Turalı, “İlk aşamada verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair karara, hukuka ve maddi gerçeğe aykırı olduğu gerekçesiyle itiraz ettim. İtirazım, Afyonkarahisar Sulh Ceza Hakimliği tarafından kabul edilerek soruşturmanın genişletilmesine karar verilmiş; bu aşamada daha kapsamlı şekilde deliller toplanmıştır” dedi.
Toplanan deliller neticesinde, Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kararda, şüpheliler hakkında “görevi kötüye kullanma” suçu yönünden kamu davası açılmasını gerektirecek düzeyde yeterli şüphenin bulunduğu değerlendirildiğini ve dosya iddianame düzenlenmesi amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiğini belirten Av. Muhammet Turalı, “Bu karar, itiraz kanun yolu bakımından kesin olup, ceza yargılamasının sonucuna ilişkin nihai takdir elbette bağımsız Türk mahkemelerine aittir. Masumiyet karinesinin herkes için geçerli olduğunu özellikle vurgulamak isterim” dedi.
ADALETİN TECELLİ EDECEĞİNE İNANCIM TAMDIR
Her ne kadar söz konusu karar hakkında kanun yararına bozma talebinde bulunulduğu bilgisi mevcut ise de, yürütülen hukuki sürecin sonunda maddi gerçeğin yargı makamlarınca ortaya konulacağına ve adaletin tecelli edeceğine olan inancının tam olduğunu belirten Av. Muhammet Turalı, “Aylar süren bu süreçte karşılaştığım tüm zorluklara rağmen, yalnızca hukukun üstünlüğüne ve yargıya olan güvenimle hareket ettim. Gelinen aşamada verilen kararın, sürecin sağlıklı biçimde yargı önünde değerlendirilmesine katkı sunacağı kanaatindeyim. Yargı sürecinin sonucunu saygıyla beklediğimi, kamuoyunu doğru bilgilendirme sorumluluğuyla bu açıklamayı yaptığımı ve nihai kararın Türk milleti adına hüküm kuran mahkemeler tarafından verileceğini özellikle belirtmek isterim. Kamuoyuna saygıyla duyururum” dedi.


