Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muhtarlardan valiye destek – Kocatepe Gazetesi

Muhtarlardan valiye destek – Kocatepe Gazetesi
Muhtarlardan valiye destek

Türkiye Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Akagündüz, kamuya açık ve bazı yerlerde içki içilmesi ve satışının Kabahatlar Kanunu gereği yasaklanması sonrasında Vali İrfan Balkanlıoğlu hakkında “Yasakçı Vali, 4. Murat “gibi benzetmelerden duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Akagündüz, dernek olarak Vali Balkanlıoğlu’nun töhmet altına alınmasını tasvip etmedikleri mesajını verdi

Türkiye Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Akagündüz, dernek üyesi muhtarlarla birlikte düzenlediği basın toplantısında öncelikle basın emekçilerinin ve bir işçi emeklisi olarak tüm işçilerin ve emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramını kutladı.
Şİşedekİ gİbİ durmuyor
Dernek Başkanı Süleyman Akagündüz valilik makamınca alınan kararla, kamuya açık ve bazı yerlerde içki içilmesi ve satışının Kabahatlar Kanunu gereği yasaklandığını kaydetti. Yasaklama kararının ulusal basına yansıdığını, kararın ulusal basına yansımasından sonra Vali İrfan Balkanlıoğlu hakkında “Yasakçı Vali, 4. Murat “gibi benzetmelerle yasağın özüne, gerekçesine ve Vali Balkanlıoğlu’nun kişiliğine bakılmaksızın hiç hoş olmayan köşe yazıları yazılıp, manşetler atıldığını ifade eden Akagündüz; “Biz Türkiye Muhtarlar Derneği olarak ne kimsenin içkisine, ne eteğine ne de başındaki örtüsüne karışırız, ne de insanların insanlığını bu tür nesnelerle değerlendiririz. Ancak bir de gerçek vardır ki gerek içki, gerekse sigara sağlığa zararlı alışkanlıklardır. İçen de içmeyen de bunların sağlığa zararlı olduğunu bilir. Diğer bir gerçek de içkinin şişede durduğu gibi durmadığıdır. Maalesef sadece ilimizde değil dünyanın her yerinde bazı içki kullananların kendilerini kaybettiği, çevreye zarar verdiği gibi ailelerini de toplum içinde zor durumda bıraktıkları gerçeği vardır. Biz bunun adına rezalet diyoruz.” dedi.
“Kötü valİ” İmajı gerçekçİ değİl
Afyonkarahisar’ın içkici yatağı olmadığını, şehrin sarhoşlarıyla, ayyaşlarıyla anılan bir kent konumunda bulunmadığını belirten Türkiye Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Akagündüz, kötü şekilde içki kullanan bazı kişilerin ailelerini, çevrelerini, komşularını mağdur edebildiklerine dikkat çekti. Bir vali görevinin sadece resmi kurumlardan gelen yazılara imza atmak olmadığına işaret eden Akagündüz; “Vali devlet adına milleti yönetir. Bu yüzden milletimizin huzur içinde, güvenli bir şekilde yaşaması için kanunlar doğrultusunda ili yönetir, tedbirler alır. Bir Valinin mevcut bulunan kanunlara atıfta bulunarak kentin huzurlu olması için aldığı tedbirler, demokrasiye aykırıymış ya da yeni icatmış gibi gösterilerek iyi vali, kötü vali imajları yaratılması ne hakkaniyetle ne de bildiğimiz, yaşadığımız gerçeklerle örtüşür.” diye konuştu.
“Vİcdan adına haksızlık”
“Daha dün kask takmadığı için civan gibi iki gencimiz ölmüştür. Kask takılması için tedbirler almak, denetimler yapmak özel yaşama tecavüz müdür? İçkiden kaynaklı cinayetleri hepimiz de hatırlarız. İçkiden kaynaklı trafik kazalarına hepimiz şahidiz.” diyen Süleyman Akagündüz; “Keşke içmeselerdi de şimdi aramızda olsalardı. Çocukları onlara baba, hanımları eşim diyebilseydi. Ama şimdi onlardan bahsederken ne diyorlar? Rahmetli diyorlar, değil mi? Bırakın bir başkasını alkollü iken evladına, karısına eziyet eden ama içmediği zaman aslan gibi olan hemşerilerimizi de biliriz. Tüm bu gerçeklerden hareketle: Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’nun aldığı bir kararla ‘Kötü Vali, irticacı Vali, şeriatçı vali, yasakçı Vali’ gibi terimlerle töhmet altında bırakılmasını vicdan adına ve rahmetliler adına haksızlık olarak görüyoruz.” şeklinde konuştu.
Bİrçok Avrupa ülkesİnde de yasak
Adam gibi içene, çevresine zarar vermeyene, hatta içtiği halde içkili olduğunu belli etmeyene herhangi bir vali ya da hiç kimsenin karışamayacağını söyleyen Türkiye Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Akagündüz;
“Bugün bu tedbirler alınıyorsa bir ihtiyaçtan doğmuştur. Derneğimiz üyesi bazı muhtar arkadaşlarımız günlerdir mahallelerinde bulunan ve aldığı alkolle komşularını rahatsız eden, çoluğuna çocuğuna eziyet eden komşularından bahsediyor. Bunlar yoktur diyebilir miyiz? Herkes çevresine baksın. Böyle hemşerilerimiz var mı, yok mu? Bu tedbirle bir komşumuz bile kurtulsa hepimiz adına kazanç olmaz mı? Demokrasi çoğunluğun azı yönetmesi değildir. Demokrasi insanların birbirine saygı duyarak ortak taleplerde birleşmesidir. ABD’de, Rusya’da ve birçok Avrupa ülkesinde de alkol yasağı var. Bu yasaklar dinler haram ettiği için değil alkol alan bazı insanların yaşamı çevresine zehir ettiği için alınmış yasaklardır. Hiç kimsenin bir başkasının yaşamını zehir etme hakkı yoktur.” ifadelerini kullandı.
“Dayatma zorla İzletme”
Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun da her koyunun kendi bacağından asılacağı gerçeğini bildiğini, kişilerin içki içme yada içmemesinin Valiyi ilgilendirmeyeceğini savunan Süleyman Akagündüz sözlerine şöyle devam etti:
“Ama içki içip çevrenize ve ailenize zarar veriyorsanız, ufacık çocuklara kötü örnek oluyorsanız, sağlıksız nesil yetişmesine kötü örnek oluyorsanız işte bu olay kentin huzuru için çalışan tüm yöneticileri yakından ilgilendirir. Bu yöneticilerin içine biz muhtarlar da dahilizdir. Bu yüzden Derneğimiz muhtarları olarak Sayın Valimizin töhmet altına alınmasını tasvip etmiyoruz. Bunu haksızlık olarak görüyoruz. Kamuya açık alanlarda etrafı rahatsız etmeyi de özel yaşam olarak görmüyoruz. Özel yaşamım dayatmasında bulunanlara da ‘özel yaşamını ve kötü alışkanlıklarını bize dayatma, zorla izletme.’ diyoruz.” (Kocatepe)