Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Muhtarların mahallelerde devletin gözü kulağıdır”

Vali Gökmen Çiçek, 19

Vali Gökmen Çiçek, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlayarak, “Vatandaşa götürülen hizmetinde bir parçası olan muhtarlarımız
devletimizin mahalle ve köylerdeki gözü ve kulağıdır” dedi

 

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, 19 Ekim 2015 tarihli ve 29507 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Başbakanlık Genelgesi ile her yıl 19 Ekim tarihinin Muhtarlar Günü olarak kutlandığını ifade etti.
“MUHTARLAR DEVLETİN VATANDAŞA
UZANAN EN YAKIN ELİ”
Vali Çiçek, ülkenin tek vücut olarak düşünüldüğünde bu vücudun yaşaması için gerekli olan demokrasi akışında muhtarların vücudun en uzak noktalarına dahi demokrasi taşıyan can damarları olduklarını kaydederek, “Nasıl ki toplumun en küçük çekirdek kurumu aile ise demokrasi ailesinin de en çekirdek yapısı muhtarlık müessesesidir. Muhtarlarımız devletimizin vatandaşa uzanan en yakın eli, millet iradesiyle devletin şefkat elinin kesiştiği noktadır. Ülkemizde son yıllarda yerel yönetimlerin güçlendirilmesi anlamında devrim niteliğinde adımlar atılmış, muhtarlık kurumu da bu değişimden olumlu yönde kazanımlar elde etmiştir. Öncelikle muhtarlarımızın merkezi kurumsal yapıya dâhil edilebilmesi, iş ve işlemlerinin daha sağlıklı takip edilebilmesi için İçişleri Bakanlığı bünyesinde Muhtarlar Daire Başkanlığı kurulmuştur. Ayrıca valiliklerde bir Vali Yardımcısı, muhtarların taleplerinin takip edilmesinden sorumlu tutulmuştur.” dedi.
“MUHTARLARA BÜYÜK
SORUMLULUKLAR DÜŞÜYOR”
Vali Çiçek, güçlü devlet olmanın birinci şartının devlet kurumunun her bir paydaşının aynı heves ile işine sarılması ve aynı ülküye ulaşma çabasındaki sarsılmaz kararlılığından geçtiğini belirterek şunları kaydetti: “İçinde bulunduğumuz zaman güzel Anadolu coğrafyasında kurduğumuz ve yaşatmakta olduğumuz şanlı devletimiz her zaman güçlü olabilmeli, güçlü kalabilmelidir. Bu noktada demokrasimizin ilk basamağı muhtarlarımıza büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Vatandaşa götürülen hizmetin de bir parçası olan muhtarlarımız devletimizin mahalle ve köylerdeki gözü ve kulağıdır. Böylesine önemli bir görevi üstlenen, demokrasimizin temel taşı, milletimizin güzide temsilcisi ve hizmetkârı muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tebrik ediyor, kendilerine ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.”
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti