Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Mültecilere Türkçe’nin öğretilmesi hayati öneme sahip”

Millî Eğitim Müdürlüğü Araştırma
"Mültecilere Türkçe'nin öğretilmesi hayati öneme sahip"

Millî Eğitim Müdürlüğü Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) birimi ile Anadolu Kültür Eğitim ve Araştırma Derneği tarafından  hazırlanarak Zafer Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında finanse edilen “Türkçeyi Öğreniyorum-Öğretiyorum” adlı projenin tanıtım toplantısı yapıldı.
Rehberlik Araştırma Merkezi Konferans Salonu’nda yapılan açılış programına  İl Millî  Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Anadolu Kültür Eğitim ve Araştırma Derneği Başkanı Bahri Turunç, basın mensupları, kursiyerler ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü  Ar-Ge Birimi katıldı.
Programda konuşan Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Türkçe’nin yabancı dil olarak öğretilmesi mültecilerin uyum, iş ve kişisel özgürlükleri için hayati öneme sahiptir. Mültecilerin yüzde 53’ünün çocuk olduğu Afyonkarahisar’da 3 bine ulaşan mülteci çocuk olduğu düşünüldüğünde çocukların eğitime erişimlerinde yaşanan sıkıntıların aşılması, topluma entegre olabilmelerinde eğitim ve dilin öncelik verilmesi gereken alanlardır” dedi.
Yalçın bu tür çalışmaların önemli olduğunu belirtirken bir uzman tarafından 40 öğretmene eğitim verileceğini ve 30 saatte eğitimin tamamlanacağını da ifade etti.
“Türkçeyi Öğreniyorum-Öğretiyorum” projesi Cuma gününe sona erecek. Eğitimin tamamlayan öğretmenlere katılım belgeleri verilecek.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti