Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Münazara Ligi’nin galibi Kocatepe – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Meslekî ve Teknik
Münazara Ligi'nin galibi Kocatepe

Afyonkarahisar Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanan Münazara Ligi Turnuvası’nda 3’üncülük-4’üncülük ve final müsabakaları gerçekleştirildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin inşa ettirdiği Kız İmam-Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen müsabakaları İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Şube Müdürü Mustafa Akçil, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
DİKKAT ÇEKİCİ BİR KONU
Nisan ayında başlayan ve Afyonkarahisar genelinde 24 lisenin katıldığı Münazara Ligi’nin final müsabakasında Kocatepe Anadolu Lisesi öğrencileri ile Afyon Lisesi öğrencileri fikirlerini yarıştırdı. “Ölümcül hastalık, hastaya söylenmeli mi” konu başlığı üzerinden yapılan münazaranın galibi “Söylenmeli” tezini savunan Kocatepe Anadolu Lisesi oldu. Puanlama, tez, teze karşı öne sürülen antitezin çürütülmesi, sürenin kullanımı gibi başlıklar üzerinden yapıldı.
ANAFARTALAR, ÜÇÜNCÜ OLDU
3’üncülük-4’üncülük müsabakasında ise Anafartalar Anadolu Lisesi ile Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri karşılaştı. “Kişilerin cezalandırılmalarında sosyo-ekonomik durum dikkate alınmalı mı” başlığının tartışıldığı münazara sonunda Anafartalar Lisesi, üçüncü oldu.
BU LİGİN KAYBEDENİ YOK
Münazara Ligi Finali’nin ardından bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, “Münazara, öğrencilerin kendilerini ifade edebilmeleri için çok önemlidir. Öğrencilerin, münazara için tez ve antitez üretmeleri gerekmektedir. Aynı zamanda karşı görüşü sabırla dinlemeleri gerekir. Münazara Ligi’ne katılan 24 okulumuzun öğrencileri, bunun faydasını ileride göreceklerdir. Bu ligin kaybedeni yok” dedi. >> Murat ARISOY’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti