Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Müslüman, hak yemez; paylaşır – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Müslüman, hak yemez; paylaşır

Afyon Kocatepe Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Hilmi Uçan, İlim Yayma Cemiyeti Afyonkarahisar Şubesi’nde “medeniyet” konferansı verdi. Uçan, Doğu anlayışı ile Batı anlayışını karşılaştırdı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Hilmi Uçan, İlim Yayma Cemiyeti Afyonkarahisar Şubesi tarafından düzenlenen konferansta Doğu ve Batı medeniyetleri arasındaki farkı ortaya koydu. Batı medeniyetinde paylaşımın olmadığına dikkat çeken Uçan, İslâmiyet’i özümsemiş toplumlarda ise insanların kendi haklarını bile paylaştığını söyledi. Uçan, “Batı medeniyetinde 3 temel hastalık vardır. Bunlar cimrilik, mücadele, hırslılık-huysuzluktur. İslâmiyet’i özümsemiş toplumlarda cimrilik yerine paylaşım vardır. Müslüman, sahip olduğu malı, mülkü, ekmeği Allah rızası için paylaşır. Müslüman, bir tartışmada ‘Benim dediğim olsun, benim dediğim doğru kabul edilsin’ demek yerine ‘Hak söz bilinsin’ şiarıyla hareket eder” dedi.
Doç. Dr. Hilmi Uçan, Batı’nın maddiyata, İslâm toplumlarının ise maneviyata önem verdiğini kaydederek “Müslüman, diğergamdır. Kimsenin hakkını yememeye özen gösterir. Bununla birlikte Batı toplumlarında görülen hırstan kapitalizm, hasetten sosyalizm meydana gelir. Müslüman, ne hırsa ne de hasede kapılır” diye konuştu. (Kocatepe)