Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Müslümanlar, akıl ile hareket etmelidir”

Anadolu Gençlik Derneği Kurtuluş
"Müslümanlar, akıl ile hareket etmelidir"

Anadolu Gençlik Derneği Kurtuluş Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen “Hakikat Bilincinin Kaybı” konulu bu haftaki konferansın konuşmacısı, Yazar Atasoy Müftüoğlu oldu. Atasoy Müftoğlu; “Düşünsel hareketliliğin yaşandığı ortamlardan uzak durulması gerekir. İslam’ın ve Müslümanların üstünlüğü için bir etkinliği fiilen ortaya koyan her düşünceye, her eğilime, her kişiliğe zihnimizi ve yüreğini sonuna kadar açmak zorundayız” dedi.
Tarihin derinliklerinden günümüze dek yaşanan çöküşlerin sonucuna değil, sebebine bakılması gerektiğine dikkat çeken Müftüoğlu, ‘Müslümanlar neden Müslümanlıklarını ancak modern hayat içerisinde sürdürebileceklerine inanıyorlar?’ vurgusu yaparak konunun ehemmiyetine dikkat çekti.
Atasoy Müftüoğlu konuşmasında; “Toplumlarımız, dini ve politik popülizmler/hamaset yoluyla düşüncesizleştirildikleri için, sosyal, kültürel, siyasi manada güçsüz, etkisiz, ve edilgin hale getirildiler. Günümüzde, İslami düşünce hayatı, İslami bünyenin tarihsel/yapısal/kronik zaaflarını, kronik edilgenliğini, kronik konformizmini, kayıtsızlığını, dışarıdan dayatılan her türlü müdahaleye açık oluşunu, savunmasızlığını ve bütün bu patolojik durumların neden ve nereden kaynaklandığını hiç konuşmamaktadır. ve hatta gündemine almamaktadır. Oysa ki bizim eylemimiz olmadan nasıl iyi olacak diye kimse sormadı ve hala da sormuyor. Müslümanlar tekrar tarihine dönmek istiyorsa kesinlikle akıl ile hareket etmelidir” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti