Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Müzebüs’ün yeni durağı Afyonkarahisar – Kocatepe Gazetesi

Kısıtlı imkânlar, uzaklık gibi
Müzebüs’ün yeni durağı Afyonkarahisar

Kısıtlı imkânlar, uzaklık gibi nedenlerle müzeye gelemeyen öğrencilere ulaşmak amacıyla Rahmi M. Koç Müzesi’nin 2003 yılından bu yana sürdürdüğü gezici müze geleneği bu yıl da devam ediyor. Yeni eğitim ve öğretim yılı yolculuğuna başlayan Müzebüs, Afyonkarahisar’da öğrencilerle buluşacak.
Müzebüs’ün Afyonkaahisar turu, 24 Aralık tarihinde Çıkrık ilçesindeki Öğretmen Hamza Kesman Ortaokulu ile başladı. Müzebüs, dün Şuhut ilçesinde Gazipaşa Ortaokulu’nu, bugün ise Bolvadin ilçesindeki Kurucaova Ortaokulu’nu ve 27 Aralık tarihinde de Çay ilçesindeki Ali Necip Altan Ortaokulu’nu ziyaret edecek. Müzebüs, son olarak 28 Aralık tarihinde Sinanpaşa ilçesindeki Ahmetpaşa Ortaokulu’na konuk olacak.
MÜZE GÖRMEYEN  ÇOCUK KALMAYACAK
Yola çıktığı günden bu yana  2.194 okulun 474.682 öğrencisine ulaşan gezici müze, bu yıl da 30 ilde 130 okul ve 30 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. Eğitim-öğretim yılı boyunca yaz kış, köy kasaba demeden ilerleyen Müzebüs’te ulaşım, iletişim, kuvvet-hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 70 obje sergileniyor.  Bu objeler arasında buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli araba vb. bulunuyor. Müzebüs’ün ziyaret rotasında yer alan okullar milli eğitim müdürlükleri ile irtibata geçilerek belirleniyor.