Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nüfus Müdürlüğü suçsuz çıktı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Nüfus Müdürlüğü suçsuz çıktı

Afyonkarahisar’da Yüksek Öğretim Giriş Sınavı’nda (YGS) kardeşinin yerine sınava girmek isterken yakalanan R. (20) ve R. İ. (22) kardeşler tutuksuz yargılanacak. Ulusal basında kardeşlerin Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’nde birbirinin fotoğrafını vererek kimlik çıkardıkları iddiaları ise asılsız çıktı. Edinilen bilgiye göre kardeşler kendi adlarına çıkardıkları yeni kimliklerdeki fotoğrafları keserek, değiştirdikten sonra kimlikleri yeniden kaplamış

SERBEST BIRAKILDILAR
YGS’ye kardeşi R. İ.nin yerine girmeye çalışan R. İ. Afyon Lisesi’nde göz altına alınmıştı. Sınav gözetmenlerinin R. İ.’nin kimliğinin fazla kalın olduğundan şüphelenmesiyle ortaya çıkan sahtecilik olayında, sınav görevlileri R. İ. ile ilgili tutanak hazırlayarak durumu polise intikal ettirmişlerdi. Afyon Lisesi’nde gözaltına alınan R. İ.’nin ardından kardeşi R. İ. de Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü’ne çağırılarak sorguya alınmıştı. Emniyette yapılan sorgunun ardından Afyonkarahisar Adliyesi’ne çıkarılan R. ve R. i. Kardeşler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
İDDİALAR ASILSIZ ÇIKTI
Ulusal basında R. ve R. İ. kardeşlerin Afyonkarahisar Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’nde görevlileri kandırarak birbirlerinin adına kimlik çıkardıkları iddiaları ise asılsız çıktı. Yeni kimlik çıkartmak istediğini kaydeden R. İ.’nin kimlik için yanında getirdiği ağabeyi R. İ.’nin fotoğrafını verdiği, durumu fark etmeyen Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü çalışanlarının R. İ.’nin fotoğrafıyla, R. İ.’ye yeni kimliğini verdiği iddialarının asılsız olduğunu belirten emniyet yetkilileri kardeşlerin kimlik üzerinde fotoğrafları değiştirdiklerini belirttiler.
Birbirlerinin kimliklerindeki fotoğrafları kesip, kendi kimliklerine koyduktan sonra yeniden kaplatan R. ve R. İ. kardeşler, resmi belgede sahtecilik ve sahte kimlik beyan suçlamalarıyla hakim karşısına çıkartılacak. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti