Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

O, Artık Her Yerde! Yapay Zeka Teknolojisine Sahip En İyi ve En Güçlü Laptoplar

Yapay zekanın laptop ile buluşması sıra dışı oldu. İşte en iyi yapay zeka laptoplar.

Yapay zekanın laptop ile

Yapay zeka, 2023 yılı itibarıyla daha önce olmadığı kadar hayatın içinde. ChatGPT isimli sohbet botuyla başlayan trend, çığ gibi büyüdü ve günümüzde çamaşır makinelerinden cep telefonlarına her şeyde bu teknolojiyi görmek mümkün. Laptop üreticileri boş durur mu? Asus, Acer, Lenovo gibi lider markalar en yeni laptoplarında yapay zeka teknolojisini kullandı ve ortaya birbirinden yenilikçi modeller çıktı. Yapay zeka, geleceğe dair en önemli gelişmelerden bazılarına ev sahipliği yapacak ve bundan laptoplar da güçlü bir şekilde etkilenecek. İşte son dönemin damga vuran en iyi yapay zeka laptoplar.

 

Samsung ve Lenovo’dan Yapay Zekalı Laptoplar

Samsung, her ne kadar akıllı telefon ve TV’leriyle daha çok bilinse de laptop alanında da iddialı bir üretici. Güney Koreli şirketin en yeni modellerinden birinde beklendiği üzere yapay zeka teknolojisi var. Samsung Galaxy Book 4 Ultra, yeni NPU paketli Intel Core Ultra işlemciye (Core Ultra 9’a kadar) sahip. Ayrıca Nvidia GeForce RTX 4070 ekran kartı, 64 GB’ye kadar RAM, 2 TB’ye kadar depolama alanı ve 2880 x 1800 piksel çözünürlüğe sahip 16 inç AMOLED dokunmatik ekranı bulunuyor.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 12, bu alandaki bir diğer iddialı alternatif. İyi görünmesinin yanında verimli çalışan hızlı bir laptop arayanlara hitap ediyor. Laptop için bütçesi biraz yüksek kimselere demek daha doğru olabilir tabii, zira cep yakan bir fiyatla geliyor.

Intel Core Ultra 7 vPro CPU’ya kadar işlemci seçeneklerinin yanı sıra 800 x 1800 piksel çözünürlüklü 14 inç dokunmatik ekranı, 64 GB’a kadar DDR5 RAM ile 2 TB’a kadar SSD depolama alanı var. Her ne kadar iddialı bir güçlü bir model olsa da fiyatının ABD’de bile 3 bin dolar (100 bin TL’den fazla) olduğunu belirtelim.

O, Artık Her Yerde! Yapay Zeka Teknolojisine Sahip En İyi ve En Güçlü Laptoplar

ACER SWİFT GO 14 MÜTEVAZI FİYATI İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Acer Swift Go 14, yurt dışında Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 12’nin 3’te 1’i seviyesinde fiyatlarla satışa çıktı. Dolayısıyla çok daha mütevazı fiyatlı bir AI laptop. Intel Core Ultra 7’ye kadar işlemci seçenekleri ile alınabildiği gibi 14 inçlik 2880 x 1800 piksel çözünürlük sunan çok iyi bir ekran bulunduruyor. 32 GB’ye kadar RAM ve 1 TB’a kadar SSD depolama alanı, diğer öne çıkan özellikleri arasında. Acer, genel itibarıyla yapay zeka alanına da uygun fiyatlı modellerle girerek gelecek için diğer markalara dair beklentileri biraz olsun umutlandırıyor. Bakalım diğer üreticiler de Acer’ın yolunu izleyecek mi?

O, Artık Her Yerde! Yapay Zeka Teknolojisine Sahip En İyi ve En Güçlü Laptoplar

PERFORMANS CANAVARI İKİ YAPAY ZEKA LAPTOP

En iyi yapay zeka laptoplar dendiğinde MSI ön plandakiler arasında. MSI Prestige 13 AI Evo, model ismindeki ‘AI’ yani yapay zekanın kısaltması ile kendini açıkça ifade ediyor sanki. Bu çok iddialı modelde MSI’ın performans odaklı yaklaşımını hafif bir gövdede bulabilmek harikulade. Zarif tasarımlı modelin teknolojisi de iyi; işlemci için Intel Core Ultra 7 CPU’ya kadar seçim yapmak mümkün. Ayrıca OLED teknolojili 13 inç ekranı 880 x 1800 piksel çözünürlük sunuyor. 32 GB’ye kadar RAM ile 2 TB’a kadar SSD depolama alanı da cabası.

Asus’un Zenbook 14 OLED modelinde 14 inç ekranda .880 x 1.800 piksel çözünürlük sunuluyor. Intel Core Ultra 9’a kadar yapılandırılabilir model, ayrıca 32 GB’a kadar RAM ve 1 TB’a kadar SSD depolama alanı sunuyor.

 

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti