Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“O Lokum” markalaşıyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
“O Lokum” markalaşıyor

Afyonkarahisar Otobüs İstasyonu Turizm Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Altınkaya, otogarda üretilen ve yolcuların her geçen gün daha fazla talep ettiği lokum için isim hakkını aldığını söyledi

Kurulduğu yıldan bu yana hizmet kalitesini geliştiren Afyonkarahisar Otobüs İstasyonu Turizm Anonim Şirketi, ürettiği lokumun isim hakkını aldı. AFTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Altınkaya, kendisini tanıyanların “O lokumdan getirir misin” ya da “O lokumlar çok güzelmiş” gibi cümleler sarf ettiğini belirterek “Biz de düşündük, AFTAŞ olarak otogarda ürettiğimiz lokumun isminin ‘O Lokum’ olmasına karar verdik. İlgili makamlara başvurduk. Şu anda ‘O Lokum” isminin hakkını aldık” dedi.
Pişkin lokum üretiliyor
Amaçlarının hediyelik lokum olmadığını kaydeden Altınkaya, artık şehir dışından gelenlerin yanı sıra Afyonkarahisarlıların da otogara gelip otogarda üretilen lokumlardan aldığını kaydetti. Altınkaya, “Afyonkarahisarlılar lokumu hem ikram ediyor, hem de kendileri yiyor” diye konuştu.
Lokumlarda manda kaymağı ve Afyon Şeker Fabrikası’nın şekerlerini kullandıklarının altını çizen Altınkaya, “Burada üretilen lokuma ‘pişkin lokum’ deniyor. Diğer lokumlar, boğazda yanma hissi bırakırken, buradaki lokumları yedikten sonra boğazda yanma hissi olmuyor. Son 6 aydır lokumların 20 gramdan yukarı olmaması için çaba sarf ediyoruz. Çünkü yolcular, lokumların ebadı arttıkça yemekte zorluk çekiyorlar” ifadelerini kullandı.
26 çeşit lokum
Altınkaya, otogardaki lokum üretimiyle ilgili şu bilgileri verdi:
“Şu anda 14 çeşit kaymaklı olmak üzere 26 çeşit lokum üretiyoruz. İmalatımızı, yolcuların gözü önünde yapıyoruz. Günlük üretimimiz 700-800 kilogram arasında. 2 günlük ürünü, lokumlar arasında neredeyse bulamazsınız. Hepsi günlük üretiliyor. Şu anda iki çeşit üzerinde daha çalışıyoruz. Kısa zamanda o çeşitleri de satmaya başlayacağız. Geçenlerde Belçika’dan bir işadamı geldi, bize lokuma renk veren bir madde satmak istedi. Bizim çilekli lokumumuzu yeyince, ‘Bu gerçek meyveden üretilmiş, bize ihtiyacınız yok’ deyip geri gitti. Dönemine göre meyveli lokum üretiyoruz.”
28 kişi istihdam ediliyor
Afyonkarahisar’a çeşitli turlarla gelen yolculara lokum ikram ettiklerini de belirten Altınkaya, AFTAŞ’ın lokum biriminde 17 kişinin üretimde, 11 kişinin de satışta çalıştığını söyledi.
Otogara gelen yolculardan Gökçe Övün, otogarda üretilen lokumların tadına baktığını ve arkadaşlarına da bu lezzeti tattırmak için bu lokumu aldığını belirtirken Halil Gömü ise 3 aydır yoldan geçerken otogara uğradığını, her uğrayışında da otogardan lokum aldığını söyledi. Gömü, bayram nedeniyle Adıyaman’a gittiğini, “O Lokum”ları da Adıyaman’a götüreceğini kaydetti. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti