Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğrenciler bu yıl da oturmadı

Bu haberin fotoğrafı yok
Öğrenciler bu yıl da oturmadı

Bir yıl önce ki eğitim-öğretim açılış töreninde Vali Hakan Yusuf Güner’in “Bundan sonra biz nasıl oturuyorsak, öğrenciler de
tören sırasında otursun” talimatının gereği dün düzenlenen öğretim yılı açılış programında yerine getirilmedi

2015-2016 Eğitim öğretim yılı açılış programı Oruçoğlu İlköğretim Kurumu’nda yapıldı. 16 Eylül 2014 tarihinde yapılan öğretim yılı açılış programı sonrası değerlendirme yapan Vali Hakan Yusuf Güner: “Bundan sonra hem okul açılış ve kapanış törenlerinde, hem de milli bayramlarımız için yapılan törenlerde öğrencilerimiz de otursun. Biz nasıl oturuyorsak, öğrencilerimiz de öyle bir düzenlemeyle otursun” talimatının gereği yapılmadı.
1401 ÖĞRENCİYE
EĞİTİM HİZMETİ
Eğitim öğretim yılı açılış programının ilk konuşmasını Okul Müdürü Yıldıray Şark yaptı. Oruçoğlu İlköğretim Kurumu’nun 1985 yılında merhum işadamları Yılmaz Oruç ve İsmet Oruç tarafından yaptırıldığını hatırlatan Yıldıray Şark, okulun Oruçoğlu İlkokulu adı ile 1985-1986 eğitim öğretim yılında Afyonkarahisar’da eğitim öğretim hayatına başladığını söyledi. Okul bünyesinde 25 derslik bulunduğunu, 46 şube de, 74 eğitim çalışanıyla bin 401 öğrenciye eğitim öğretim hizmeti sunulduğunu kaydeden Şark; “Okulumuzda akademik çalışmaların yanı sıra her branşta spor eğitimi verilmekte, halk oyunularını, tiyatro kulubü, fotoğrafçılık gibi sosyal ve kültürel etkinliklerde aktif olarak icra edilmektedir.” dedi.
ORUÇOĞLU BÜTÜNCÜL EĞİTİM KURUMU
Oruçoğlu İlköğretim Kurumu Müdürü Yıldıray Şark, Başöğretmen Atatürk’ün hedef gösterdiği “Milleti çağdaş uygarlık düzeyine çıkarma” yarışında kendi ifade edebilen, soran, sorgulayan, düşünen, düşündüğünü demokratik yollardan açıkça ifade edebilen, ülkesini ve insanlığı seven bireyler yetiştirmek için uğraştıklarını kaydetti. Şark, okulun akademik başarı seviyesinin yüksek olmasının yanında, sosyal, kültürel, spor ve sanat etkinliklerini eğitim faaliyetleri ile entegre etmiş bütüncül bir eğitim kurumu olarak hizmet etmeyi görev edindiklerini sözlerine ekledi. Yıldıray Şark, yeni öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.
EĞİTİM 135 BİN ÖĞRENCİ İLE BAŞLADI
Okul öğrencilerinden Ceylin Gürbüz ve Songül Karakuş tarafından “Hoşgeldiniz” isimli şiir okuduktan sonra İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın konuştu. Kurban Bayramı nedeniyle 2 haftalık bir gecikmeyle 28 Eylül Pazartesi günü ilk ders zilinin çaldığını belirten Metin Yalçın, katılımcıların geçmiş Kurban Bayramı’nı kutladı. Yeni öğretim yılının hayırlara vesile olmasını dileyen Yalçın; “Bu yılın mutlu, huzurlu geçmesini temenni ediyorum. Önce ki gün itibariyle 811 okulda, 8 bin 224 öğretmenle ve yaklaşık 135 bin öğrenci ile eğitim öğretime başladık. Bu öğretim yılında onlarca yeni okul, yüzlerce yeni derslik, pansiyon ve kapalı spor salonlarıyla başlıyoruz. Bu yatırımların her biri eğitime verdiğimiz önemi göstermektedir. Çünkü kalkınma ve gelişme yolunda, ülkelerin en büyük gücü eğitimli, nitelikli, çalışkan insan varlığıdır” diye konuştu.
ÖĞRETİM YILI
HAYIRLI OLSUN
Eğitim davasının her dönemde Türkiye’nin en öncelikli meselelerinden biri olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, günümüzde de çocukların ve gençlerin çağın gereklerine uygun, fırsat eşitliği içinde eğitim-öğretim imkanlarından yararlanması yönünde yoğun bir çaba içerisinde olduklarını kaydetti. Yeni Türkiye yolunda öğrencilerin yarınlara en iyi şekilde hazırlamanın en büyük görevleri olduğunu belirten Yalçın; “Eğitimde herşeyin yolunda gitmesi, gelişmesi, çocuklarımız ve gençlerimizin yüzünde ki tebessümü kaybetmeden başarısını arttırması öğretmenlerimizin özverili çalışmaları sayesindedir. Bu mesleğe kutsal sıfatını kazandıran sizin fedakarlığınızdır. Sizlere de emeklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 2015-2016 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum.”
HİSSİYATLI HEDEFLERİ OLAN ÇOCUKLAR YETİŞTİRİLMELİ
İbrahim Enes Alpaydın “Beni de götür aydınlığa” isimli şiiri okudu. Programın son konuşmasını Vali Yardımcısı Erhan Günay yaptı. Yeni eğitim öğretim yılı başlangıcında hayırlar, güzellikler dileyen Vali Yardımcısı Erhan Günay, öğrencilerle, öğretmenlerle ve velilerle diyalog içerisinde geçirilecek çok güzel bir yıl olmasını diledi. Hem zorlukları hem de güzellikleri barındıran öğretmenlik mesleğinin önemine değinen Günay şöyle konuştu: “Öğretmenlerimiz toplumun dönüşümünü sağlayacak olan gelecek nesli yetiştiren çok önemli bir mesleğe sahipler. Bu mesleki sorumluluk içerisinde çocuklara verdiğiniz bilgiler dışında özellikle milli manevi değerlerin de aktarılması gerekmektedir. Çocuklarımıza geleceği evirebilme, geleceğe yönelik yeni bir Türkiye kurma adına çok güzel idealler ve hedefler verilmesi noktasında mutlaka görev ve sorumluluklarımız var. Özellikle bilgi depolama noktasında başarımız elbette çok önemli. Ama milli manevi değerlerimize önem vermez isek çocuklarımızın aldıkları bilgiler takdir edileceği üzere hiçbir işe yaramaz. Çünkü biz robot yetiştirmiyoruz. Biz hissiyata, ruha sahip gençler, çocuklar, bireyler yetiştiriyoruz. Bu konuda hissiyat ve ruh sahibi özel hedefleri olan çocuklar yetiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.”
ÖĞRENCİLERE BİSİKLET DAĞITILDI
Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında il genelinde farklı okulların öğrencilerine bisiklet verildi. Kızıldağ Orta Okulu, Akçin Yörükoğlu Atilla Millik Orta Okulu, Ekrem Yavuz Orta Okulu, Bayraktepe Orta Okulu öğrencilerine bisikletlerini; Vali Yardımcısı Erhan Günay, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lüfti Akgün, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın verdiler. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti