Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğrencilere ve velilere çevre bilinci anlatıldı

185 öğrenci ile birlikte
Öğrencilere ve velilere çevre bilinci anlatıldı

185 öğrenci ile birlikte 15 öğretmen ve velilerin katıldığı seminerde, ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar ve atık pillerin doğaya verdiği zararlar anlatıldı. Doğaya zararlı olan atıkların ayrı toplanması sonucunda hem çevre kirliliğinin önlendiği hem de doğal kaynakların korunduğu, böylece ülke ekonomisine de katkı sağlandığı öğrencilere ve velilere aktarıldı. Eğitimlerde öğrencilere ve velilere eğitici kitapçıklarla broşürler dağıtıldı.
Eğitim sonucunda ambalaj atıklarının ve atık pillerin çöpe veya doğaya gelişi güzel atılmaması, aynı zamanda bitkisel atık yağların çöpe ve lavaboya dökülmemesi; evlerde, okullarda, işyerlerinde ayrı toplanması ve geri kazanım noktalarına bırakılması gerekliliği vurgulandı. Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yeni başlatılan tekstil atıklarının ayrı toplanması ve geri kazanımı konusunda yapılacak çalışmalar hakkında da bilgiler verildi.
2018-2019 eğitim öğretim döneminde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün onayı ile merkezde eğitim veren okullar ile Çevre Hizmetleri Birliği’ne üye diğer ilçe belediyelerdeki okullarda eğitim seminerlerinin devam edeceği bildirildi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti